Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Kατίδης, το ...αλάνι!

Tα δύσκολα παιδικά χρόνια, ο επαναπατρισμός, ο αγώνας επιβίωσης και το ποδοσφαιρικό "ποινικό" μητρώο του νεαρού άσου της ΑΕΚ.
Από τη μία το γεμάτο τατουάζ κορμί του. Από την άλλη το θανατηφόρο βλέμμα και οι ακραίες μερικές φορές αντιδράσεις του, δεν θέλει και πολύ για να κατατάξει κάποιος τον Γιώργο Κατίδη στα λεγόμενα κακά παιδιά του ποδοσφαίρου. Φροντίζει άλλωστε και ο ίδιος για αυτό, πρωταγωνιστώντας ουκ ολίγες φορές σε διάφορα επεισόδια. Πάντα, όμως, καταφέρνει να επιβιώνει, όπως κάθε παιδί άλλωστε που οι καταστάσεις της ζωής τον ωρίμασαν πρόωρα.
Γεννημένος στην Αμερική, είδε τους μετανάστες γονείς του να χωρίζουν, με τη ζωή του να ανατρέπεται πριν καν συμπληρώσει το πρώτο έτος της ηλικίας του. Το διαζύγιο των γονιών του τον φέρνει πίσω στα πάτρια εδάφη -και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Παρά τα οικογενειακά προβλήματα, ο Κατίδης δείχνει από μικρός πως δεν φοβάται τη ζωή και είναι... αλάνι. Τα χρόνια περνούν, οι αθλητικές του ικανότητες τον κάνουν να ξεχωρίζει και εισάγεται με υποτροφία στο αθλητικό κολέγιο Θεσσαλονίκης, όπου φοιτά μέχρι τη Β' Λυκείου. Την ίδια στιγμή αγωνίζεται στις ακαδημίες του Αρη και μάλιστα λόγω του βεβαρημένου προγράμματος των προπονήσεων στη Γ' Λυκείου φοίτησε σε νυχτερινό σχολείο μαζί με τον Μπουγαΐδη (η μητέρα του οποίου είναι δασκάλα). Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο άλλωστε δεν του άφηνε περιθώρια να κάνει κάτι διαφορετικό. Αν και ξεκίνησε ως αθλητής στίβου σε δρόμους αντοχής, έβλεπε την μπάλα να του κλείνει το μάτι από μικρός και έτσι όταν έμενε ακόμα με τον ξάδερφό του, δεν δίσταζε να αλλάζει τρία λεωφορεία για να μεταβεί από τη μια άκρη της Θεσσαλονίκης στην άλλη για να προπονηθεί.
Το πρώτο χαρτζιλίκι που εξασφάλισε από τον Αρη το διέθεσε για να ανακατασκευάσει το πατρικό του σπίτι στον Αγιο Λουκά Γιαννιτσών, γεγονός που δείχνει πόσο ψηλά έχει τον θεσμό της οικογένειας και πως έχει αρχές και δεν αφήνει κανέναν να πειράξει τον ίδιο και τους δικούς του ανθρώπους. Στη Θεσσαλονίκη ήταν υπό την προστασία του Μιχάλη Σηφάκη, με τον οποίον έχουν χτυπήσει τατού στο ίδιο μαγαζί, ενώ διατηρεί κολλητή σχέση με τους Κοτσαρίδη, Διούδη, Γιαννιώτα και Σταφυλίδη. Τον τελευταίο, μάλιστα, παρότι ΠΑΟΚτσής, τον φιλοξενούσε στο σπίτι του, χαρακτηρίζοντάς τον και «αδερφό» του και λέγοντας χαριτολογώντας πως «η μόνη διαφορά μας είναι στην ομάδα αίματος».
Το... ποινικό μητρώο του Κατίδη
30 Μαΐου 2012: Καταθέτει προσφυγή στον Αρη διεκδικώντας το πριμ των 10.000 ευρώ που απέρρεε από τη συμμετοχή του σε παραπάνω από 10 αγώνες τη χρονιά που ολοκληρώθηκε (είχε 12 συμμετοχές), για να δεχθεί τα... διαδικτυακά πυρά των οπαδών του Αρη.
1 Αυγούστου 2012: Η σχέση του με τον Μάκη Κατσαβάκη φτάνει στα άκρα, με τον τότε τεχνικό του Αρη να ανακοινώνει μέσω των συνεργατών του πως ο Κατίδης θα προπονείται μόνος του. Τόσο ο Κατίδης όσο και ο Οικονομόπουλος υπέπεσαν σε πειθαρχικό παράπτωμα πριν από το τέλος της πρωινής προπόνησης των «κιτρινόμαυρων» του Βορρά στο Πράτο της Ιταλίας. Παρ' όλο που ο συμπαίκτης του είχε ζητήσει συγγνώμη, ο ίδιος έδειχνε ξεκάθαρα πως θέλει να αποχωρήσει από τον Αρη, με τον ατζέντη του να αναζητά ομάδα στην Αγγλία.
21 Αυγούστου 2012: Ο Κατίδης εξελίσσεται σε persona non grata για τους οπαδούς του Αρη, οι οποίοι τον αποδοκιμάζουν έντονα, καθώς κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίαση της νέας φανέλας του Αρη εμφανίζεται με πολιτικά ρούχα και αρνείται να συμμετάσχει στη φωτογράφηση με τους συμπαίκτες του, παρά τις προτροπές της διοίκησης και των συνεργατών του Μάκη Κατσαβάκη.
2 Σεπτεμβρίου 2012: Κυκλοφορούν δημοσιεύματα σε κουτσομπολίστικα περιοδικά, σύμφωνα με τα οποία ο Γιώργος Κατίδης έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό του να... ρίξει τη γνωστή παρουσιάστρια Ελενα Παπαβασιλείου, για να βάλει στη συνέχεια... πλώρη για την Ηβη Αδάμου.
30 Σεπτεμβρίου 2012: Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter εμφανίζεται αναδημοσιευμένο σχόλιο ενός φιλάθλου που αφορά τον Βαγγέλη Βλάχο. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο (ήταν η 4η ήττα της ΑΕΚ σε πέντε αγωνιστικές) είχε αναδημοσιεύσει το εξής: «Βαγγέλη Βλάχο, μπορεί να μη φταις, αλλά έχεις έναν ποιοτικό παίκτη, τον @GiwrgosKatidis, και τον πηγαινοφέρνεις δεξιά κι αριστερά; Αξονα θέλει...».
6 Οκτωβρίου 2012: Η ΑΕΚ έρχεται ισόπαλη 1-1 με την Κέρκυρα, με τους «Φαίακες» να καταγγέλλουν πως ο Γιώργος Κατίδης τους έβριζε χυδαία στη φυσούνα, ευρισκόμενος σε έξαλλη κατάσταση. Ακολουθούν οι δηλώσεις του προπονητή της Κέρκυρας, Ακη Μάντζιου, και του Γιώργου Μπάρκογλου, που μεταξύ άλλων αναφερόμενος στον Κατίδη είπε: «Είναι καλό οι παίκτες της ΑΕΚ να σοβαρευτούν γιατί έχουν πάρει ψηλά τον αμανέ. Είναι απαράδεκτο να βλέπεις παιδιά που ξεκινάνε να παίζουν ποδόσφαιρο τώρα, 19χρονα και 20χρονα, να βρίζουν μάνες, σπίτια και οικογένειες...».
1 Νοεμβρίου 2012: Κατά τη διάρκεια της προπόνησης της ΑΕΚ ο Κατίδης δέχεται ένα μαρκάρισμα και πέφτει σφαδάζοντας στο έδαφος. Ο βοηθός του Λίνεν, Μανώλης Παπαδόπουλος, του λέει να σηκωθεί καθώς δεν έπαθε κάτι σοβαρό, με τον νεαρό άσο να τσατίζεται και τον Παπαδόπουλο να τον διώχνει από την προπόνηση. Ακολουθεί το τιτίβισμα του Κατίδη στο Twitter, μέσω του οποίου θέλει να υποβαθμίσει το θέμα: «Δεν είναι τίποτα σημαντικό, αύριο θα κάνω κανονικά προπόνηση. Ευχαριστώ για την άμεση στήριξη, followers».
6 Νοεμβρίου 2012: Οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ εκδίδουν ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν τη συμπεριφορά του Γιώργου Κατίδη στο επεισόδιο που είχε με τον βοηθό του Εβαλντ Λίνεν, Μανώλη Παπαδόπουλο, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ο νεαρός καλά θα κάνει να κοιτάξει μόνο τη δουλειά του, δηλαδή να παίζει μπάλα, να περιορίσει τα σχόλιά του γύρω από την ομάδα στο Διαδίκτυο και να μη φέρεται υβριστικά εναντίον αντιπάλων ποδοσφαιριστών, όπως είχαν καταγγείλει πριν από μερικές αγωνιστικές οι παίκτες της Κέρκυρας».
11 Νοεμβρίου 2012: Ο Γιώργος Κατίδης με τον Τάσο Παπάζογλου ήρθε αντιμέτωποι ουκ ολίγες φορές στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, με αποκορύφωμα ένα χτύπημα του άσου του Ολυμπιακού στο αυτί του «κιτρινόμαυρου» μέσου, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να πέσει κάτω.
Στο φινάλε του αγώνα ο Κατίδης... περίμενε τον Παπάζογλου στη φυσούνα ζητώντας του τον λόγο σε έντονο ύφος, τελικά όμως δεν πιάστηκαν στα χέρια με την παρέμβαση του Βασίλη Τοροσίδη.
2 Δεκεμβρίου 2012: Ο Εβαλντ Λίνεν διώχνει από το ξενοδοχείο του Γιώργο Κατίδη και τον αποκλείει από την αποστολή για την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα μετά το επεισόδιο που είχε ο νεαρός με τον γυμναστή της ομάδας Γιώργο Πήδουλα, όπου παραλίγο να πιαστούν στα χέρια.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: