Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ένα δώρο για τη Ζενίτ!!

Ένα δώρο για τη Ζενίτ
Η Ζενίτ για την τελευταία αγωνιστική της φάσης του 3ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ ταξίδεψε στο Μιλάνο και ήθελε μόνο τη νίκη για να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η Μίλαν δεν… καιγόταν αφού είχε προκριθεί και αποφάσισε να αγωνιστεί με τα… δεύτερα, με αποτέλεσμα το 1-0 υπέρ των Ρώσων, το οποίο χαροποίησε άπαντες, πλην της Άντερλεχτ η οποία ήρθε 2-2 στην έδρα της Μάλαγας και έμεινε τέταρτη στην βαθμολογία.

Όλα καλά λοιπόν για τους Ρώσους που δέχτηκαν ένα πρόωρο… δώρα για τα Χριστούγεννα.

Μίλαν-Ζενίτ 0-1

Η Ζενίτ έψαχνε τη νίκη μέσα στο Μιλάνο, ώστε να μπορέσει να πάρει το «εισιτήριο» για το Γιουρόπα Λιγκ και να… σώσει την χρονιά στην Ευρώπη. Οι Ρώσοι βρήκαν απέναντί τους μία Μίλαν με πάρα πολλές αλλαγές και χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το παιχνίδι. Η ομάδα από την Αγία Πετρούπολη εκμεταλλεύτηκε την συγκυρία και πίεσε για να ανοίξει το σκορ και να κάνει το πρώτο βήμα για την κατάληψη της τρίτης θέσης.

Ο αρχηγός της Ζενίτ, ο Ντάνι ήταν αυτός που στο 35’ άνοιξε το σκορ και έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Το 1-0 από εκείνο το λεπτό έμελλε να είναι και το τελικό, καθώς η Μίλαν δεν απείλησε ιδιαίτερα και οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να πετύχουν και ένα δεύτερο τέρμα.

Μίλαν: Αμπιάτι, Ντε Σίλιο, Ατσέρμπι, Μεσμπά (65’ Ρομπίνιο), Ζαπάτα, Μπόατενγκ, Φλαμινί (80’ Ελ Σαραουί), Αμπροζίνι, Εμάνουελσον, Πατσίνι, Μπόγιαν (90+1’ Πετάνια)

Ζενίτ: Μαλαφέεφ, Ανιουκόφ, Μπρούνο Άλβες, Λόμπαρτς, Χούμποκαν, Σιρόκοφ (88’ Κανούνικοφ), Σέμακ (90+1’ Λούμπ), Ντενίσοφ, Βίτσελ, Ντάνι, Χούλκ (80΄Ζιριάνοφ)

Μάλαγα-Άντερλεχτ 2-2

Η Άντερλεχτ ήθελε οπωσδήποτε καλύτερο αποτέλεσμα από την Ζενίτ, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει στο Γιορόπα Λιγκ, ωστόσο μόνο εύκολο δεν ήταν το έργο της, καθώς αντιμετώπιζε εκτός έδρας τη Μάλαγα. Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, αλλά δεν απειλούσαν και οι Βέλγοι προσπαθούσαν να πετύχουν κάποιο γκολ. Ωστόσο, τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο για τους φιλοξενούμενους όταν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ντούντα έκανε το 1-0.

Η Άντερλεχτ προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο και ισοφάρισε με τον Γιοβάνοβιτς στο 50’. Η Μάλαγα, όμως, πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τον Ντούντα στο 61’ να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του και δεύτερο για την ομάδα του. Το μόνο που κατάφεραν οι Βέλγοι ήταν να πάρουν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας με τον Μποκανί να κάνει το τελικό 2-2 στο 89’.

Μάλαγα: Καμενί, Γουέλινγκτον (54’ Γκάμεζ), Σάντσεζ, Ονιέγου, Τουλαλάν (16’ Καμάτσο), Ιτούρα, Ντούντα (80’ Πορτίγιο), Ελιζέου, Μπουονανότε, Σέμπα, Σάντα Κρουζ

Άντερλεχτ: Προτό, Ντεσάχτ, Κουγιατέ, Σαφάρι, Μπίλια, Κλιεστάν, Πράετ (71’ Ντε Σούτερ), Ζιλέ, Γιοβάνοβιτς (85’ Βάργκας), Μποκανί, Μπρούνο

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου

Μίλαν-Ζενίτ 0-1
(35’ Ντάνι)

Μάλαγα-Άντερλεχτ 2-2
(45’, 61’ Ντούντα- 50’ Γιοβάνοβιτς, 89’ Μποκανί)


Βαθμολογία 3ος Όμιλος

Μάλαγα 12 (12-5)
Μίλαν 8 (7-6)
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 7 (6-9)
Άντερλεχτ 5 (4-9)



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: