Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

«Διακυβεύεται η εικόνα μας»

«Διακυβεύεται η εικόνα μας»
Η Σαχτάρ δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει με αδιαφορία το παιχνίδι με τη Γιουβέντους, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο προπονητής της Μιρτσέα Λουτσέσκου την παραμονή του αγώνα που θα ολοκληρώσει την πρώτη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ρουμάνος τεχνικός τόνισε πως μια νίκη επί των Ιταλών θα ανεβάσει την αυτοεκτίμηση της ομάδας του, ενώ υπογράμμισε πως του είναι αδιάφορο αυτό που περιμένουν οι Άγγλοι της Τσέλσι.

Η μία θέλει ένα βαθμό για να προκριθεί ως πρώτη, η άλλη θέλει ένα βαθμό για να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση. Σαχτάρ και Γιουβέντους κοντράρονται στο Ντόνετσκ, έχοντας, ουσιαστικά, τον ίδιο στόχο. Μια ισοπαλία που θα δώσει και στις δύο το εισιτήριο για τη φάση των «16» και ταυτόχρονα θα αφήσει την κάτοχο του τίτλου, Τσέλσι, στην 3η. Τα σενάρια περί… συμφωνίας ανάμεσα στις δύο ομάδες, δίνουν και παίρνουν εδώ και μέρες, αν και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι το διαψεύδουν κατηγορηματικά. Όπως έκανε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, μιλώντας πριν το παιχνίδι.

«Δεν με απασχολεί τι περιμένουν οι Άγγλοι, ούτε αν οι Ιταλοί με μια ισοπαλία προκρίνονται. Αυτό που κοιτάω είναι η ομάδα μου. Το παιχνίδι αυτό είναι ένα κρίσιμο τεστ για μας. Είναι σαν να μας εξετάζει ένας δύσκολος καθηγητής. Πρέπει να δείξουμε πως έχουμε ωριμάσει και είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο άλμα προς την καταξίωση. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με ιστορία, παράδοση, πρεστίζ, μια ομάδα πανίσχυρη σε αθλητικό και πολιτικό επίπεδο. Το παιχνίδι αυτό είναι σημαντικό και για την ομάδα μου και για την Ουκρανία ολόκληρη. Διακυβεύεται η εικόνα μας στην Ευρώπη. Δεν πρόκειται να αδιαφορήσουμε. Θέλω τη νίκη, για να ανέβει η αυτοεκτίμησή μας», ξεκαθάρισε ο Λουτσέσκου.

Πώς περιμένετε να παίξει η «Γιούβε»; «Οι Ιταλοί ξέρουν να παίζουν σωστή άμυνα. Περιμένω να κάνει το ίδιο και η Γιουβέντους. Λογικά θα κλειστούν και θα περιμένουν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Ελπίζω πως θα βρούμε τρόπο να σκοράρουμε και να τους βάλουμε… δύσκολα», απάντησε ο προπονητής της Σαχτάρ.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: