Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Μίχος: «Λάθος προγραμματισμός»

Την άποψη του ότι δεν ήταν σωστός ο προγραμματισμός του Ολυμπιακού, όσον αφορά την ενίσχυση του, εξέφρασε με δηλώσεις του ο παλαίμαχος παίκτης της ομάδας, Πέτρος Μίχος, μιλώντας στον «Sentra FM».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις περιπέτειες του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Εκτός από το ότι είναι κουραστικό αυτό που συμβαίνει, το σημαντικό είναι να μην γίνει αδιάφορο. Φοβάμαι ότι όλα αυτά μπορεί να οδηγήσουν τον κόσμο στην αδιαφορία για το ότι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο. Κι αυτό θα είναι το έγκλημα. Αυτό που πρέπει να φροντίσουν οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου είναι να προσέξουν την αδιαφορία γιατί εκεί θα είναι η καταστροφή για το άθλημα, αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο καθώς αυτός το στηρίζει. Πρέπει να ξαναγυρίσουμε το ποδόσφαιρο εκεί που ήταν γιατί είναι τελικά ένα παιχνίδι, ναι μεν έχει αντιπαλότητες ναι μεν έχει τον πρωταθλητή κι αυτόν που πέφτει αλλά ουσιαστικά πρέπει να το χαιρόμαστε».

Για την επιστροφή του Παναιτωλικού στη μεγάλη κατηγορία: «Επιτέλους δικαιώθηκαν οι κόποι ενός ανθρώπου που είναι μπροστάρης, του κυρίου Κωστούλα και όσων τον πλαισιώνουν, να καταφέρουν να φέρουν την ομάδα εκεί που είναι, με εξαιρετική αξιοπρέπεια. Με τέτοιους ανθρώπους, εμείς οι προπονητές θα έχουμε πάντα δουλειά με διάρκεια και η δουλειά μας θα αμείβεται πραγματικά. Πιστεύω ότι ο Παναιτωλικός θα διεκδικήσει τα ποσοστά που του αναλογούν για την παραμονή στην κατηγορία. Αν παραμείνει, είναι ομάδα που μπορεί να κάνει πολύ καλύτερα πράγματα στο μέλλον. Θέλω νίκη του Παναιτωλικού στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο γιατί θα είναι διαφορετική η πορεία του στην παρθενική του φετινή εμφάνιση στη Super League, αν αρχίσει με νίκη».

Για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού:«Εκεί κάτι έγινε λάθος, υπήρξε μια σύγχυση όσο αφορά τον προγραμματισμό Ήρθαν ποδοσφαιριστές που παίζουν περίπου στις ίδιες θέση με αυτούς που υπήρχαν, ξεκίνησε η προετοιμασία και στηρίχτηκε σε 3-4 παίκτες που αυτή τη στιγμή έχουν φύγει από το σύλλογο ή είναι υπό μεταγραφή κι ακόμα ψάχνει να φτιάξει το ρόστερ. 

Συν το ότι το ρόστερ δεν είναι ομοιογενές γιατί δεν έχει παίξει ένα ματς πρωταθλήματος ώστε να πάει πιο γεμάτη η ομάδα σε ένα σημαντικότατο παιχνίδι για την μετέπειτα πορεία της στο Champions League, αυτό με τη Μαρσέιγ.

Το πρώτο παιχνίδι είναι κριτήριο. Δυστυχώς σε αυτό θα πάει μόνο με τη δυναμική του κόσμου και όχι με έτοιμη ομάδα σε ομοιογενές ρόστερ. Αν καταφέρουν οι παίκτες να περάσουν τις οδηγίες του προπονητή στο γήπεδο και η εμπειρία τους συνθέσει μια ομάδα που θα βγάλει καθαρό χρόνο 45-50΄ μέσα στο παιχνίδι, θα βάλει γκολ και θα κρατήσει το αποτέλεσμα, θα είναι μεγάλη επιτυχία. 

Καμία ομάδα δεν αποκτά συνοχή και αυτοματισμούς -ιδιαίτερα μια ομάδα που επιτίθεται σαν τον Ολυμπιακό-, αλλάζοντας 15-17 παίκτες κάθε χρόνο. Ο Ολυμπιακός ψάχνεται τα δύο τελευταία χρόνια, νομίζω ότι οι άνθρωποι του κατάλαβαν ότι πρέπει να οδηγηθούν σε άλλα βήματα, στο να υπάρξει μια συνέχεια στο τι παίρνουμε, τι θέλουμε, ποιοι παίκτες θα το κάνουν και τι θέλουμε να δούμε μέσα στο γήπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: