Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Με «Λύμπε» στην κορυφή


Ο Νίκος Λυμπερόπουλος θα είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον τραυματία Σωτήρη Νίνη, με τον Φερνάντο Σάντος να αλλάζει ωστόσο τη διάταξη της Εθνικής έτσι ώστε να αξιοποιήσει καλύτερα τον Μεσσήνιο επιθετικό,σύμφωνα με όσα έδειξε στην προπόνηση της Κυριακής.

Στο δίτερμα που έγινε την Κυριακή στο βοηθητικό του «Ραμάτ Γκαν», ο Λυμπερόπουλος τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης της ομάδας που φάνηκε να είναι η «βασική», έχοντας στο αριστερό άκρο τον Γιώργο Σαμαρά και στο δεξί τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, με τους τρεις τους να αναμένεται να αποτελέσουν την «γραμμή κρούσης» της Εθνικής στη Ρίγα την Τρίτη (06/09).

Από εκεί και πέρα, τη θέση του Βασίλη Τοροσίδη όπως όλα δείχνουν θα πάρει ο Γιάννης Μανιάτης καθώς ο άσος του Ολυμπιακού δοκιμάστηκε από τον Σάντος στη θέση του δεξιού μπακ στο δίτερμα και αναμένεται να καλύψει την απουσία του συμπαίκτη του. Όσο για τις θέσεις στον άξονα, όπου δεν μπορούν να συμμετέχουν οι Καφές και Κατσουράνης, οι Μάκος και Τζιόλης φαντάζουν οι επικρατέστεροι αντικαταστάτες την ώρα που ο Γιώργος Φωτάκης ακόμα δεν είναι απόλυτα έτοιμος.
Τακτική και δίτερμα
Σε ό,τι αφορά την προπόνηση, αυτή έγινε κάτω από μεγάλη ζέστη στο βοηθητικό του μεγαλύτερου σταδίου του Ισραήλ, του «Ραμάτ Γκαν», με τη διάρκειά της να είναι λίγο μεγαλύτερη της μιας ώρας. Ο Σάντος αρχικά έκανε αρκετές ασκήσεις τακτικής στους παίκτες του τους οποίους είχε χωρίσεις σε τρία διαφορετικά γκρουπ, των «μπλε», των «πορτοκαλί» και των «κίτρινων».

Οι «μπλε» ήταν οι Αβραάμ και Κυριάκος Παπαδόπουλος, Ζαραδούκας, Μάκος, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Κατσουράνης και Καραγκούνης ενώ οι «πορτοκαλί» ήταν οι Τζιόλης, Γεωργιάδης, Τζαβέλλας, Φετφατζίδης και Βύντρα. Την ομάδα των «κίτρινων» ενίσχυσε και ο μεταφραστής του Σάντος, Μανιάτογλου, και αποτελούταν από τους Παπασταθόπουλο, Μανιάτη, Πέτσο και Λυμπερόπουλο.

Την ίδια ώρα οι δυο τερματοφύλακες, Αλέξανδρος Τζόρβας και Μιχάλης Σηφάκης, έκαναν ξεχωριστό πρόγραμμα μόνοι τους ενώ ο Γιώργος Φωτάκης ακολουθούσε ατομικό πρόγραμμα, πριν ο Σάντος δώσει την εντολή να χωριστούν οι δυο ομάδες για την διεξαγωγή του οικογενειακού διπλού.

Την πρώτη ομάδα αποτελούσαν οι: Σηφάκης, Ζαραδούκας, Μανιάτης, Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Μάκος, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς και Λυμπερόπουλος

Την δεύτερη ομάδα αποτελούσαν οι: Τζόρβας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης, Γεωργιάδης, Τζαβέλλας, Φετφατζίδης, Πέτσος, Βύντρα, Μανιάτογλου

Έξτρα προπόνηση για τέσσερις

Μετά και την ολοκλήρωση του διπλού, η προπόνηση ουσιαστικά είχε τελειώσει όχι όμως για όλους. Οι Γιώργος Καραγκούνης, Γιάννης Φετφατζίδης, Γιώργος Γεωργιάδης και Θάνος Πέτσος έκαναν… έξτρα πρόγραμμα. Όχι φυσικά κατ’ εντολή του τεχνικού επιτελείου, αλλά με δική τους πρωτοβουλία οι τέσσερις διεθνείς έμεινα πιο πίσω και έκαναν αρκετά σουτ θέλοντας έτσι να δοκιμάσουν τα πόδια τους από μακρινή και μέση απόσταση.

Αναχώρηση και… προεδρική υποδοχή

Αργότερα, οι διεθνείς έφυγαν άμεσα για το ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η αποστολή αφού στις 14:15 είναι προγραμματισμένη αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Ο λόγος που η αποστολή της Εθνικής θα πάει νωρίτερα στο αεροδρόμιο είναι γιατί έχουν ενημερωθεί οι άνθρωποί της πως υπάρχει εξονυχιστικός έλεγχος για όσους βγαίνουν από το Ισραήλ και θέλουν έτσι να είναι έγκαιρα εκεί και να αποφύγουν τις καθυστερήσεις.
Η άφιξη της Εθνικής στη Ρίγα θα γίνει σήμερα το βράδυ, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, να την υποδέχεται αφού αναμένεται να φτάσει νωρίτερα από την αποστολή της «γαλανόλευκης» στην πρωτεύουσα της Λετονίας.



Πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: