Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοίξτε το δώρο!!

Αφού...αθληθήκαμε αρκετά ας αφήσουμε το ένα αγαπημένο μας σπορ, ας πιάσουμε το επόμενο. Την στήριξη στα δύσκολα. Στα δύσκολα ως Έλληνες δείχνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Λίγο πριν έρθουν, γινόμαστε γκρινιάρηδες, παραπονιάρηδες. Όχι πάντα άδικα.
Ανοίξτε το δώρο
Γράφει ο Τάσος Μαγουλάς.
Ναι η εθνική ηττήθηκε Ναι δεν έπαιξε καλά. Ναι δεν έπαιξε με υπέρμετρο πάθος. Ναι έγιναν λάθη. Οι παίκτες αγχώθηκαν, το προπονητικό τιμ θα μπορούσε να έχει διαχειριστεί διαφορετικά τις καταστάσεις. Ναι, ναι. Ναι.
Από την άλλη πλευρά, ναι, είναι μια ομάδα η οποία παίζει μαζί 15 ημέρες, διότι μην ξεχνάμε ότι ο βασικός της πλέι μέικερ μπήκε στο παρκέ μετά τον δεκαπενταύγουστο. Ναι, είναι ένα σύνολο που από την αρχή κλήθηκε να διαχειριστεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση παίζοντας απέναντι σε αντιπάλους σίγουρα πιο έμπειρους. Ναι είναι ένα σύνολο με αδυναμίες.
Πάνω από όλα όμως είναι ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ που έχουμε και αυτά τα παιδιά καλούνται σε λίγη ώρα να νικήσουν το Μαυροβούνιο και να προκριθούν.
Πως θα το κάνουν; Παίζοντας μπάσκετ όπως δεν το έκαναν με την Βοσνία και με τα Σκόπια, αλλά το έπραξαν με την Φινλανδία. Αυτό που μας έδειξαν στα φιλικά και βεβαίως οι αγώνες προετοιμασίας δεν σου δίνουν τίτλους, δείχνουν όμως την κατεύθυνση στο παρκέ. Η Ελλάδα έπαιζε γρήγορα, δεν μιλάμε μόνο για τους αιφνιδιασμούς. Ήταν επιθετική στην άμυνα και στην ...επίθεση στα 15 δευτερόλεπτα έβγαζε ελεύθερο σουτ. Η μπαλα γύρναγε, οι παίκτες κινούνταν στον χώρο. Σίγουρα με το άγχος των αγώνων αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο να συμβεί ιδιαίτερα από την στιγμή που η ομάδα είναι πολύ πολύ καινούργια.
Δεν μπορεί όμως να γίνει διαφορετικά. Η Ελλάδα δεν θα νικήσει μόνο από την άμυνα, ούτε μπορεί να κρατήσει αντιπάλους κάτω από τους 60 πόντους κάθε βράδυ.
Το μεγάλο όπλο αυτής της ομάδας είναι η δουλειά που έκανε με τον προπονητή της και αυτή οφείλει να βγάλει στο γήπεδο. Το άγχος υπάρχει κάτι που δείχνει ότι όλα αυτά τα παιδιά έχουν σίγουρα υψηλό δείκτη αξιοπρέπειας. Μόνο που δεν χρειάζεται σήμερα.
Οι Σκοπιανοί έκαναν ένα δώρο στην εθνική και καλό θα ήταν να το ...ανοίξουμε σήμερα. Έβαλαν δύσκολα, κτύπησαν το καμπανάκι σε όλους. Υποχρεώνουν την ομάδα να εμφανίσει το μέταλλό της νωρίτερα από ότι θα περίμενε, ωστόσο το περίμενε ότι κάποια στιγμή θα συνέβαινε. Σήμερα είναι αυτή η στιγμή.
Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: