Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Έπεσε ο Καντάφι, ήρθε ο Μπατατούδης!

Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα Εξάρχεια σε σπίτι-γραφείο διαμένει ο Γιώργος Μπατατούδης. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ που είναι καταδικασμένος, επέστρεψε από την Λιβύη, μετά τις βίαιες συγκρούσεις στη χώρα.
Έπεσε ο Καντάφι, ήρθε ο Μπατατούδης!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ", ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αφηγήθηκε το περιπετειώδες ταξίδι από την Λιβύη πριν από μερικές ημέρες.
"Έφτασα στην Ελλάδα μέσω Μάλτας. Ταξίδευα 37 ώρες με ένα μότορσιπ που ήταν 35 μέτρα. Χρειάζομαι λίγο χρόνο, πρέπει να πάω στο νοσοκομείο για εξετάσεις, ταλαιπωρήθηκα πολύ", ήταν τα λόγια του στον συντάκτη της εφημερίδας που τον συνάντησε στην περιοχή των Εξαρχείων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Μπατατούδης εκμεταλλεύτηκε μια απόφαση του πενταμελούς εφετείου Θεσσαλονίκης τον περασμένο Μάρτιο για να επιστρέψει στην Ελλάδα.
Μάλιστα, κατάφερε να πετύχει την αναστολή της εκτέλεσης της δεκαετούς κάθειρξης για υπεξαίρεση 2,5 δις δραχμών σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Παρόλα αυτά η ποινή προβλέπει περιοριστικούς όρους, καταβολή χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ, εμφάνιση κάθε 1η και 15η του μήνα στο Αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων αλλά και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.
Κατηγορήθηκε ότι κατήρτισε σύμβαση με εταιρεία δικών του συμφερόντων, την Interactive και παραχώρησε τα αποκλειστικά δικαιώματα όλων των αγώνων του ΠΑΟΚ έναντι του ποσού των 1,3 δις δραχμών.
Το δικαστήριο στο οποίο ο Μπατατούδης εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό του, δέχθηκε πως ο επιχειρηματίας γνώριζε πως η τιμή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη, αλλά είχε ως στόχο να τα πουλήσει διαδοχικά σε άλλες εταιρείες, ώστε να καταλήξουν σε εταιρεία στην οποία ήταν ο ίδιος ιδιοκτήτης, για να έχει τη δυνατότητα να διαπραγματευθεί στην ελεύθερη αγορά την τιμή των δικαιωμάτων του.
Τέλος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο πρώην παράγοντας του ΠΑΟΚ πήρε την απόφαση να φύγει από την Λιβύη από την στιγμή που προέκυψαν οι βίαιες συγκρούσεις στη χώρα και τα προβλήματα για την οικογένεια Καντάφι με την οποία και διατηρεί άριστες σχέσεις.
Πέρσι τον Ιούνιο είχε προηγηθεί στη Λιβύη η σύλληψη του πρώην μεγαλοεπιχειρηματία, ο οποίος είχε αφήσει το στίγμα του στο Χρηματιστήριο, στο ποδόσφαιρο, αλλά και στα media. Όπως είχε γίνει γνωστό τότε, το υπουργείο Δικαιοσύνης θα κινούσε τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την έκδοσή του στη χώρα, κάτι το οποίο ουδέποτε έγινε ή ουδέποτε ολοκληρώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: