Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Έκλεισαν τα αυτιά τους με ...Κουφό!

Οι παίκτες της Εθνικής άφησαν πίσω την ήττα από τα Σκόπια και με κορυφαίο τον Κουφό θύμισαν κάτι από Ελλάδα. Νίκησαν 71-55 το Μαυροβούνιο και έφτασαν στις τρεις νίκες στον 3ο όμιλο του Ευρωμπάσκετ.
Έκλεισαν τα αυτιά τους με ...Κουφό!
Με ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα νίκησε το Μαυροβούνιο με 71-55 και βρίσκεται πλέον με το... ένα πόδι στην δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ, ενώ πλέον κυνηγά και την πρώτη θέση του ομίλου. Σε περίπτωση που η Κροατία νικήσει την Βοσνία το βράδυ της Κυριακής, τότε η Ελλάδα αυτομάτως προκρίνει στην 12αδα της διοργάνωσης.
Σχετικά με το παιχνίδι, η Εθνική δεν ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο, που την βρήκε να προηγείται με 32-31, ωστόσο στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν εκπληκτική και με ένα σερί 19-0 «καθάρισε» το ματς. Για την Ελλάδα σε εκπληκτική ημέρα ήταν ο Κουφός που σημείωσε 19 πόντους με 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ, ακολούθησε ο Φώτσης με 14 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ 12 είχε ο Καλάθης με 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Επίσης καλοί ήταν ο Βασιλειάδης με 11 πόντους, 3/6 τρίποντα και 2 ασίστ και ο Μπράμος με 4 πόντους και 11 ριμπάουντ!

Έξι από Κουφό και τρίποντα!

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, η Ελλάδα ξεκίνησε το ματς με δύο πόντους του Κουφού, ωστόσο το Μαυροβούνιο με ένα σερί 8-0 απέκτησε νωρίς – νωρίς προβάδισμα έξι πόντων. Παρόλα αυτά, ο Έλληνας σέντερ συνέχισε να... παλεύει μόνος του και με τέσσερις συνεχόμενους πόντους «ροκάνισε» την διαφορά, ενώ ο Φώτσης με τρίποντο έκανε την προσπέραση με 9-8. Στην συνέχεια το ματς πήγαινε πόντο – πόντο και με γρήγορο ρυθμό. Ο Ηλίας Ζούρος έπαιξε ζώνη και τελικά με τρίποντο του Βασιλειάδη πέρασε μπροστά με +3 (19-19). Το τελικό σκορ του πρώτου δεκαλέπτου ήταν 21-18. Στην πρώτη περίοδο ο Κουφός είχε έξι πόντους, τέσσερις είχε ο Καλάθης και οι Βασιλειάδης, Φώτσης και Παπανικολάου από τρεις.

«Κολλήσαμε» επιθετικά...

Στην δεύτερη περίοδο η Εθνική αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στην επίθεση, ωστόσο ποτέ δεν έχασε το προβάδισμά της στο σκορ. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου μπήκαν δυνατά και πέντε γρήγορους πόντους από Βασιλειάδη και Καλάθη προηγήθηκαν 26-20, ωστόσο κάπου εκεί... ξέχασαν να ξανασκοράρουν. Η Ελλάδα έμεινε για περίπου πέντε λεπτά στους 26 πόντους, ωστόσο με καλή άμυνα και εκμεταλλευόμενη την αστοχία των αντιπάλων της συνέχισε να προηγείται. Όταν μάλιστα το Μαυροβούνιο μείωσε σε 26-24, τότε πήραμε... μπροστά και ξεφύγαμε και πάλι στο 28-24 και 32-28. Τελικά, το ημίχρονο βρήκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να προηγείται μόλις με έναν πόντο, καθώς μετά από πολλά λάθη στην επίθεση, διαμορφώθηκε το 32-31. Για την Ελλάδα από έξι πόντους στην ανάπαυλα είχαν οι Καλάθης, Κουφός και Βασιλειάδης (που στο ημίχρονο είχε 2/3 τρίποντα), ενώ πέντε πόντους είχε σημειώσει ο Φώτσης. Για το Μαυροβούνιο πέντε πόντους είχαν οι Σκεπάνοβιτς και Μπιέλιτσα.

Απίστευτος Κουφός, φοβερό σερί 19-0!

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Ελλάδα έκανε ό,τι δεν είχε κάνει στο πρώτο ημίχρονο. Έπαιξε εξαιρετική άμυνα και γρήγορες επιθέσεις... καθάρισε το ματς. Η Ελλάδα έκανε σερί 19-0, ενώ... χάζεψε κυριολεκτικά τους Μαυροβούνιους, οι οποίοι έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και σημείωσαν σε ολόκληρη την περίοδο μόλις δέκα πόντους, ενώ δέχθηκαν 27! Το Μαυροβούνιο έκανε το λάθος να προηγηθεί με 32-31 και κάπου εκεί... ξύπνησε την Εθνική. Την πραγματική Εθνική, αυτή που ξέρουμε τα τελευταία χρόνια. Το συγκρότημα λοιπόν του Ηλία Ζούρου από το 21' και μετά έπαιξε φοβερή άμυνα, πήρε πολλά ριμπάουντ και είχε αρκετά κλεψίματα, ενώ στην επίθεση... πήρε φωτιά. Η Ελλάδα έκανε ένα σερί 19-0 και από το 33-32, βρέθηκε να προηγείται 33-51! Σε αυτό το διάστημα έκαναν... φοβερά πράγματα στο παρκέ ο Κουφός, ο Φώτσης, ο Καλάθης και ο Μπράμος. Το τέλος της περιόδου βρήκε τελικά την Ελλάδα να προηγείται 58-41. Για την Ελλάδα 15 πόντους είχε ο Κουφός με 3 ριμπάουντ, 11 ο Φώτσης με 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ, 11 ο Βασιλειάδης με 3/6 τρίποντα και 2 ασίστ, ενώ ο Καλάθης είχε 10 πόντους με 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ!

Απλά και... χαλαρά

Το ματς είχε ουσιαστικά κριθεί από την τρίτη περίοδο, όταν η Ελλάδα «ξέσπασε» και καθάρισε το παιχνίδι μέσα σε λίγα λεπτά. Στην τέταρτη περίοδο η Εθνική έκανε απλά συντήρηση δυνάμεων και συνεχίζοντας να παίζει εξαιρετική άμυνα έφτασε εύκολα στη νίκη. Η Ελλάδα διατήρησε την διαφορά σταθερά πάνω από τους δέκα πόντους και το τελικό 71-55 βρήκε τους παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος να πανηγυρίζουν την τρίτη τους νίκη στον όμιλο και ουσιαστικά την πρόκριση στη 2η φάση του Ευρωμπάσκετ. Αύριο η αναμέτρηση με την Κροατία στις 18.00.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 31-32, 41-58, 55-71

Μαυροβούνιο (Ράντονιτς): Γερέτιν 7, Κουκ, Μιχαΐλοβιτς, Μπάκιτς, Στσεπάνοβιτς 5, Ντάσιτς 2 Μπορίσοφ 6, Μπιέλιτσα 8, Ντραγκίτσεβιτς 4, Πέκοβιτς 15 (7 ριμπάουντ), Βράνιες, Βούτσεβιτς 4

Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος 2, Μπουρούσης 2, Ζήσης 4, Βασιλειάδης 11 (3)Καλάθης 12 (6 ασίστ), Φώτσης 14 (5 ριμπάουντ), Παπανικολάου 3, Μαυροειδής, Μπράμος 4 ( 9 ριμπάουντ), Κουφός 19 (4 κοψίματα), Σλούκας, Καϊμακόγλου..

Δεν υπάρχουν σχόλια: