Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Μπαρμπόσας είναι, ρε, όχι Μπαρμπαρόσας!!

Ο ένας και μοναδικός Αποδυτηριάκιας σχολιάζει τον ερχομό του "νέου Πελέ" στην Ελλάδα. Έγινε κι αυτό. Ήρθε ο νέος Πελέ στην Ελλάδα. Ο ισάξιος του Μέσι. Ο ξάδελφος του Ρονάλντο Το εξώγαμο του Μαραντόνα. Ο εγγονός του Εουσέμπιο.
Δικαιολογημένα, λοιπόν, έγραψαν τα άντερά τους οι φυλλάδες γι΄ αυτόν τον Μπαρμπόσα. Δεν είναι γνωστό το παλληκάρι, κι ακριβώς γι΄ αυτό τον λόγο ήθελαν να τον κάνουν γνωστό, όχι μονάχα στους οπαδούς της ΑΕΚ.
Παικταράς, σου λένε, ο Πορτογάλος Μπαρμπόσα. Ποιος Χαμές Ροντρίγκες και Λουϊς Σουάρες. Τη μεταγραφή της χρονιάς την έκανε η ΑΕΚ. Και αφού δεν υπάρχει στη πιάτσα άλλη μεταγραφή με όνομα βαρύ και ασήκωτο, κάποιου Σισαί, Σαβιόλα, Ρομπίνιο, τα μανταλάκια υπέφεραν στα περίπτερα για να σηκώσουν τα κιλά αυτουνού του Μπαρμπόσα με τη φωτογραφία του στα πρωτοσέλιδα.
Έλεος, ρε. Βοήθεια, ρε. Μπαρμπόσας είναι, όχι Μπαρμπαρόσας. Ο φοβερός και τρομερός Αλγερινός αρχιπειρατής που έγινε ο αρχιναύαρχος του οθωμανικού στόλου από τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΑΣΚΟ, με τον Σκωτσέζο αρχιδιαιτητή, γράφει ο apodytiriakias.gr
Φοβάμαι ότι θα αποδειχθεί φιάσκο αυτή η ιστορία η απίθανη με τον αρχιδιαιτητή από την Σκωτία. Άσχετο αυτό. Και από την Περσία να ήταν, την Ελβετία και την Γροιλανδία, το ίδιο είναι. Ξένος είναι, και διαιτητής. Δηλαδή;
Ο διαιτητής δεν είναι παραδοσιακός, τυπικός επαγγελματίας. Δεν πάει για καριέρα, όπως ένας ποδοσφαιριστής, προπονητής. Αυτό είναι το ένα. Το άλλο ότι τον διαιτητή το σύστημα τον θέλει λαμόγιο.
Η διαιτησία εξαρτάται από το ποδόσφαιρο, όχι το αντίθετο. Και η διαιτησία δεν αυτοδιοικείται, αλλά ελέγχεται από τους παράγοντες του ποδοσφαίρου. Αυτοί έχουν το κουμάντο στο έργο.
Τι εξουσία μπορεί να έχει ο αρχιδιαιτητής, είτε Έλληνας, είτε ξένος, όταν δεν είναι αυτός που επιλέγει τους διαιτητές; Θα μπορούσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία να πει στον Κλαούντιο Ρανιέρι “Έλα να αναλάβεις την εθνική ομάδα, αλλά εμείς θα σου πούμε ποιους 11 θα βάζεις σε κάθε αγώνα από 22 παίκτες που επίσης εμείς θα επιλέξουμε”.

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: