Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Και τώρα βάζουν μπρος!

Από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε ο νόμος που αφορά το γήπεδο της ΑΕΚ στο ΦΕΚ (αριθμός φύλλου 156), στην «Ένωση» τρέχουν για τις οικοδομικές άδειες για να μπουν οι μπουλντόζες στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Και τώρα βάζουν μπρος
Το προτελευταίο, αλλά καθοριστικό βήμα, από πλευράς Πολιτείας έγινε χθες με τη δημοσίευση του επίμαχου νομοσχεδίου που αφορά το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Πλέον η «Αγια-Σοφιά» είναι νόμος του Κράτους και εκείνο που απομένει είναι η έκδοση των οικονομικών αδειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τη Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κατασκευών για να μπουν οι μπουλντόζες στη Νέα Φιλαδέλφεια, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα.

Άλλωστε, μέσα στον Αύγουστο θα διευθετηθεί και το τελευταίο «οικογενειακό» θέμα της «Ένωσης», που είναι το παραχωρητήριο του οικοπέδου από την Ερασιτεχνική στη «Δικεφάλος 1924».

Το πιο πιθανό είναι ότι οι άδειες θα εκδοθούν στα μέσα Σεπτέμβρη και τότε θα αρχίσει η ανέγερση του νέου σπιτιού της ΑΕΚ.

Όσον αφορά το άλσος και τα 2,4 στρέμματα που θα παραχωρηθούν στην «Ένωση», όπως αναφέρεται στο άρθρο 43 (πρώην 82) υπάρχει ρητή υποχρέωση της ΑΕΚ να παραχωρήσει χώρο πρασίνου ίσης έκτασης με αυτή που ήδη «προστέθηκε» στο οικόπεδό της με την ψήφιση του νόμου.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: