Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Ο μικρότερος και ο μεγαλύτερος!!

Αύγουστο μπήκαμε, αλλά μέχρι να έρθει η ώρα για να ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα έχουμε ακόμη πολύ δρόμο. Και σίγουρα θα μας απασχολήσει πολύ περισσότερο μέχρι τότε και η πορεία της Εθνικής ομάδας.

Ο μικρότερος και ο μεγαλύτερος
Γράφει ο Παναγιώτης Χορόζογλου
  Ωστόσο στο νέο πρωτάθλημα θα βιώσουμε και μία πρωτοφανή κατάσταση. Με την οικογένεια Μαρκόπουλου στο επίκεντρο.

Ο νεότερος, Χάρης Μαρκόπουλος είναι έτοιμος να κάνει τα πρώτα του βήματα ως πρώτος προπονητής στη μεγάλη κατηγορία μετά την συμφωνία του με τον νεοφώτιστο Κόροιβο Αμαλιάδας και ο γηραιότερος, Σούλης Μαρκόπουλος έχει ήδη ξεκινήσει την δεύτερη πενταετία της παρουσίας του στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Αυτό το τελευταίο ακούγεται εντυπωσιακό. Για την ακρίβεια, ήταν από την πρώτη στιγμή εντυπωσιακό το άκουσμα της ανανέωσης ενός συμβολαίου (με προπονητή) για πέντε χρόνια. Συνηθισμένα πράγματα τα ρεκόρ για τον Σούλη Μαρκόπουλου.

Από την πρώτη στιγμή που χώρισαν οι δρόμοι τους, στο μυαλό όλων (μας) είναι το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Κόροιβο. Πότε θα βρεθούν αντιμέτωποι ο πατέρας με τον γιο. Οι ίδιοι δεν το σκέφτονται. Ακόμη. Έχουν στο μυαλό τους τώρα και σίγουρα δεν υπάρχει λόγος να παιδεύουν την σκέψη τους από τώρα. Εκείνες οι μέρες πριν την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Προφανώς και μία έντονη πίεση. Είναι όντως ασυνήθιστο. Στην ίδια ομάδα έχουν βρεθεί πατέρας και γιος και μάλιστα με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τους ίδιους, έχουμε δει σε αρκετές περιπτώσεις να είναι αντίπαλοι πατέρας και γιος, αλλά σε επίπεδο προπονητών, είναι όντως κάτι σπάνιο. Δεν θα είναι και το μόνο που χρίζει αναφοράς και θα προκαλέσει ενδιαφέρον.
Προσέξτε. Ο Σούλης Μαρκόπουλος είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία προπονητής στην Α1. Μπήκε ήδη στα 65 και συνεχίζει ακάθεκτος. Ο Χάρης Μαρκόπουλος από την άλλη είναι ο νεότερος προπονητής του νέου πρωταθλήματος. Πάτησε στα 32 και ουσιαστικά μόλις τώρα ξεκινά. Σύμφωνοι, ο Πανιώνιος ακόμη δεν έχει προπονητή (και όχι μόνο) και η ΑΕΚ επισήμως δεν έχει «κλείσει» την πρώτη θέση του πάγκου, αλλά πόσες είναι οι πιθανότητες να συνεχίσουν με προπονητή μεγαλύτερο από τον Σούλη ή μικρότερο από τον Χάρη Μαρκόπουλο; Μην γελιόμαστε. Ας γράψει η οικογένεια κι αυτό το ρεκόρ στα κατορθώματά της…
Υπάρχει και κάτι ακόμη. Είναι γνωστό ότι ο Σούλης Μαρκόπουλος έχει τα περισσότερα παιχνίδια σε πάγκους στη μεγάλη κατηγορία από οποιονδήποτε άλλον προπονητή στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ. Στα 607 τελείωσε το περσινό πρωτάθλημα και -γερός να είναι- όταν θα τελειώσει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ θα έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα 700!! Ο Χάρης Μαρκόπουλος από την άλλη θα είναι ο προπονητής με τα λιγότερα παιχνίδια ως πρώτος προπονητής στην Α1! Δεν υπολογίζεται φυσικά ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς που δουλεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Ο Χάρης Μαρκόπουλος έχει κοουτσάρει τον Ηρακλή, αλλά στην Α2. Στην Α1 ακόμη δεν έχει γράψει το όνομά του στο φύλλο αγώνα ως πρώτος προπονητής, κάτι που έχει προλάβει για παράδειγμα να κάνει ο επίσης «ρούκι» Κώστας Μέξας, σε ένα παιχνίδι με τον Ηρακλή το Νοέμβριο του 2010. Άλλο ένα στοιχείο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον δηλαδή. Μην το σκέφτεστε καθόλου: Αυτά τα δύο πρόσωπα, θα πρέπει να είναι από τα σημαντικά «χαρτιά» προώθησης και διαφήμισης του νέου πρωταθλήματος.

Πηγή:Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: