Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

«Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα»


Γιάννης Γκιτσιούδης
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Γιάννης Γκιτσιούδης.
Αναφέρθηκε στο φιλικό του «Δικεφάλου του Βορρά» με τη Νάπολι, τους πιτσιρικάδες, αλλά και για το “σήμερα” του συλλόγου.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Arena 89,4:
Για το γκολ του Καρέκα, στον αγώνα του 1988, απάντησε:
«Εκεί ψάχναμε να βρούμε την μπάλα. Ήταν κάτι ξαφνικό δεν φάνηκε, αλλά ένας που παίζει τερματοφύλακας υπήρχε μία πονηρή σκέψη. Με την πάσα του Μαραντόνα η μπάλα έσκαγε στα πόδια του Καρέκα και νορμάλ ένας τερματοφύλακας θα περίμενε να κάνει το κοντρόλ, να κάνει δυο βήματα να μπει και να του κλείσει ο τερματοφύλακας τη γωνία. Ο Καρέκα με το σκάσιμο ακριβώς σούταρε με εξωτερικό φάλτσο. Ήταν πολύ δύσκολο, αλλά και τυχερός μπορώ να πω γιατί του ήρθε η μπάλα όπως ήθελε. Δεν μειώνω την αξία του, αλλά ήταν το τέλειο για τον ίδιο όπως του ήρθε η μπάλα. Μας έπιασε στον ύπνο όλους».
Το ότι ο Σκαρτάδος μάρκαρε σε εκείνο το παιχνίδι τον Μαραντόνα ανέφερε:
«Ναι ο Σκαρτάδος είχε το μαρκάρισμα του Μαραντόνα, αλλά πολλές φορές και με τη βοήθεια του Λαγωνίδη και άλλων παικτών, αλλά ήταν αποκλειστικότητα του Γιώργου και πιστεύω ότι τα πήγε πολύ καλά ο».
Για τον σημερινό ΠΑΟΚ και πως βλέπει τα πράγματα είπε:
«Είναι νωρίς ακόμα. Πάντα στις προετοιμασίες οι προπονητές σχεδιάζουν τις τακτικές τους, δοκιμάζουν τα σχέδιά τους, αυτά που θέλουν να ακολουθήσουν, να δουν τους ποδοσφαιριστές, τα συστήματα. Δεν θα δείξει αντικειμενικά τη δυνατότητα της κάθε ομάδας, αλλά πιστεύω πως θα είναι ψυχολογικό ντοπάρισμα το ότι να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, να παίξουμε καλά κόντρα στη Νάπολι. Για μένα δεν είναι ουσιαστικό να πούμε ότι θα φανεί η πορεία του ΠΑΟΚ. Όσο να ναι είναι διεθνείς φιλικό παιχνίδι, η Νάπολι είναι καλή ομάδα και όλοι θα δώσουν το 80% τα παιδιά».
Για το ότι δεν έχουν γίνει προσθήκες και ότι ο Άγγελος προσπαθεί με τους πιτσιρικάδες υπογράμμισε:
«Οπωσδήποτε υπάρχει δυσκολία. Εντάξει εγώ πιστεύω ότι δεν χρειάζονται πολλοί παίκτες ως ονόματα. Ένα-δυο θα πάρουν να μπορέσουν να βοηθήσουν και γιατί να μην δώσει ευκαιρίες και να μην προσπαθήσει με τους μικρούς; Είναι μεγάλη υπόθεση να τους δέσει, να τους βάλει στο πνεύμα που θέλει, να πιστέψουν στο εαυτό τους, να καταλάβουν ότι παίζουν για τον ΠΑΟΚ, ότι είναι μια μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία και θα είναι τιμή για όσους φοράνε το σήμα. Εγώ είμαι υπέρ των Ελλήνων και τώρα των μικρών. Να προσθέσουν μικρά παιδιά, νέους παίκτες της ομάδας των υποδομών θα είναι πιο καλά».
Για το αν μπορούν αυτά τα παιδιά να είναι η βάση του ΠΑΟΚ για το μέλλον:
«Βέβαια μπορούν και το αξίζουν. Είναι πολύ καλοί παίκτες και το έχουν αποδείξει και στα φιλικά. Αλλά και τα παιδιά απλώς για μένα είναι να προσέξουν μην πάρουν τα μυαλά του αέρα, να καθιερωθούν, ταπεινοί και να κοιτάνε το ποδόσφαιρο. Δεν χαρίζεται τίποτα στο ποδόσφαιρο, πρέπει να δείξεις. Αν κάποια στιγμή δεν είναι έτοιμοι, ή ας πούμε ότι μπορούν να κοροϊδέψουν τον προπονητή ή τον κόσμο θα εκτεθούν. Πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να είναι έτοιμοι, να πιστεύουν στον προπονητή και στην ομάδα και να αρπάζουν τις ευκαιρίες από τα μαλλιά γιατί τα αξίζουν αυτά τα παιδιά».
Τέλος για τους τερματοφύλακες κατέληξε:
«Τα έχω πει και πέρσι για τον Παναγιώτη. Εμένα μου αρέσει, είναι πολύ καλός και πιστεύω ότι μπορεί να παίξει άνετα στον ΠΑΟΚ. Παιχνίδι με παιχνίδι θα διορθώνεται. Όλοι κάνουν λάθη και κανείς δεν είναι τέλειος. Για μένα ο Παναγιώτης πρέπει να μπορέσει στην αμυντική καθοδήγηση να βοηθήσει τον εαυτό του πιο πολύ γιατί εκτίθεται πολλές φορές με πράγματα τα οποία μπορούσε να τα προβλέψει και με τις καθοδηγήσεις να γλυτώσει πολλές επικίνδυνες φάσεις και πολλά γκολ. Αλλά οπωσδήποτε είναι πολύ καλός και δίκαια παίζει στον ΠΑΟΚ και το αξίζει. Πιστεύω πολύ και στον Μελίσσα τον οποίο τον είχαμε ξεκινήσει με τον Μαλιούφα όταν είχε πρωτοέρθει. Είναι πολύ εξελίξιμος και πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας. Απλώς πρέπει και αυτός να πιστέψει στον εαυτό του και να τον βοηθήσουν λίγο παραπάνω».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: