Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Η μεγαλύτερη κρίση του Ολυμπιακού!!

Προβληματισμός στον Ολυμπιακό για την ήττα και την κάκιστη εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό. Η «καθίζηση» του τελευταίου μήνα, ο δρόμος που περνά ξανά από το ΟΑΚΑ και ο «τελικός» της Βιτόρια.

Η μεγαλύτερη κρίση του Ολυμπιακού
Κατώτερος των περιστάσεων εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι των «αιωνίων» γνωρίζοντας την ήττα με 58-48 από τον Παναθηναϊκό και πιστοποίησε περίτρανα ότι τον τελευταίο μήνα δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που πήγαινε «τρένο» στο ξεκίνημα της σεζόν. Μεγαλύτερη απόδειξη από τις πέντε ήττες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της ομάδας… δεν υπάρχει. Μάλλον δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως οι Πειραιώτες διέρχονται την πιο μεγάλη «κρίση» τους από τη στιγμή που κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης το 2012 και παρέμειναν σε αυτή το 2013.

Δεν είναι τόσο η απώλεια του πλεονεκτήματος έδρας στα play offs. Γι’ αυτό ακόμη και σε περίπτωση χθεσινής νίκης φαβορί θα ήταν ο Παναθηναϊκός, καθώς θα έπρεπε να χάσει τουλάχιστον ένα από τα εναπομείναντα ματς της κανονικής περιόδου. Είναι περισσότερο η κάκιστη εικόνα του Ολυμπιακού αυτή που προβληματίζει τους πάντες στην ομάδα. Πλέον είναι πασιφανές πως δεν πρόκειται για μία μικρή αγωνιστική «κοιλιά», αλλά ένα ντεφορμάρισμα ολκής στο χειρότερο δυνατό σημείο της χρονιάς, που ήδη έχει στοιχίσει στην ομάδα έναν τίτλο (το Κύπελλο), το πλεονέκτημα έδρας στα play offs και απειλεί να τη θέσει ακόμη κι εκτός προημιτελικών της Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός πολύ απλώς ΔΕΝ μπορούσε να κερδίσει χθες ένα ματς όπου α) είχε 3/24 τρίποντα, β) υπέπεσε σε 19 λάθη έχοντας μόλις 7 ασίστ, γ) πέτυχε 12, 13, 12 και 11 πόντους αντίστοιχα ανά δεκάλεπτο, δ) είχε τους αντιπάλους του να κερδίζουν 11 επιθετικά ριμπάουντ έχοντας μόλις τα διπλάσια αμυντικά (22), ε) ο ηγέτης του, Βασίλης Σπανούλης, έμεινε στους 3 πόντους με 1/10 σουτ και 4 λάθη και στ) πέτυχε μόλις 48 πόντους, επίδοση που είναι η χειρότερή του σε ντέρμπι «αιωνίων» για το πρωτάθλημα μόνο πίσω από το νικηφόρο 45-44 στον πέμπτο τελικό του 1995 στο ΣΕΦ.

Βλέπουν… τελικούς και τελικό

Σκυμμένα κεφάλια, απογοήτευση και πολλά νεύρα υπήρχαν στα αποδυτήρια μετά το ματς στο ΟΑΚΑ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κλείστηκε με τους παίκτες του για περίπου 20-25 λεπτά και όσα ειπώθηκαν έμειναν εντός των τεσσάρων τοίχων. Συζητήσεις θα υπάρχουν και σήμερα, πιθανώς και κάποια επίσκεψη από τη διοίκηση που αν και προβληματισμένη εξακολουθεί να περιβάλλει με εμπιστοσύνη την ομάδα, αλλά προσδοκά… αντίδραση εδώ και τώρα.

Όλοι γνωρίζουν πως παρότι η εικόνα της ομάδας ήταν χθες απογοητευτική, δεν χάθηκε κανένα πρωτάθλημα χθες και ο δρόμος του Ολυμπιακού θα τον ξαναφέρει στο ΟΑΚΑ για το Top 16 και πιθανότατα τους τελικούς της Α1. Εκεί είναι που θα δοθεί η δυνατότητα στους Πειραιώτες για τη ρεβάνς, γνωρίζοντας όμως πως με πρόσωπο σαν αυτό που έχουν παρουσιάσει στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

Από σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει «μάντρωμα» στο ΣΕΦ, πολύ βίντεο, ανάλυση λαθών και προσπάθεια ψυχολογικής ανάτασης της ομάδας, είτε με το καλό είτε με το κακό. Στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει πολυτέλεια για… δάκρυα ή «ανάρρωση» από το στραπάτσο, αφού ακολουθεί ένα καθοριστικό ματς για το Top 16, απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα την Παρασκευή. Σα να μην έφταναν όλα τα άλλα, το ταξίδι στη Βιτόρια είναι πραγματική «Οδύσσεια» και θα ταλαιπωρήσει αρκετά την ομάδα που χρειάζεται τη νίκη για να μη βρεθεί σε πολύ μειονεκτική θέση στον όμιλο του «θανάτου». Από αυτό το ματς θα λείψουν και πάλι Λο και Πέτγουεϊ, ενώ δεν υπολογίζεται ο Μουν-που χθες ήταν στη δωδεκάδα αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο-μιας και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον πρώτο γύρο του Top 16. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: