Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Πολύ σκληρός Παναθηναϊκός για να χάσει!!

Χαμόγελα στον Παναθηναϊκό που πήρε ένα ακόμη ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τον υποχρεώνει να περάσει από το απόρθητο ΟΑΚΑ για να του πάρει τον τίτλο. Η άμυνα που σπάει κόκκαλα και η δοκιμασία με Φενέρ.

Πολύ σκληρός Παναθηναϊκός για να χάσει
Ο Παναθηναϊκός πήρε τον αέρα του Ολυμπιακού και επικρατώντας 58-48 στο ΟΑΚΑ εξασφάλισε ουσιαστικά από χθες το πλεονέκτημα έδρας στα play offs. Οι «πράσινοι» συνεχίζουν να παρέχουν απλόχερα αποδείξεις πως βρίσκονται σε διαρκή άνοδο σε αντίθεση με τον μεγάλο τους αντίπαλο και κατάφεραν να κερδίσουν σε μια κακή μέρα χάρη στη χαλύβδινη άμυνά τους. Η τακτική του Αργύρη Πεδουλάκη έβγαλε εκτός ρυθμού τον Σπανούλη κι ολόκληρο τον Ολυμπιακό και το «τριφύλλι» συμπλήρωσε ένα σερί οκτώ σερί νικών σε όλες τις διοργανώσεις.

Μετά τη χθεσινή νίκη, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κάνει τρεις ήττες και ο Ολυμπιακός καμία στις εναπομείνασες δώδεκα αγωνιστικές της κανονικής περιόδου για να χάσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. Και παράλληλα υποχρεώνει τους «ερυθρόλευκους» αν θέλουν να τον εκθρονίσουν να κερδίσουν τουλάχιστον μια φορά στους τελικούς στο ΟΑΚΑ. Εκεί όπου μετρούν 31 σερί νίκες σε τελικούς της Α1 και είναι αήττητοι σε τελικούς κόντρα στον Ολυμπιακό σε 24 παιχνίδια!

Η άμυνα κάνει τη διαφορά

Ο Παναθηναϊκός φυσικά δεν μπορεί να καυχηθεί για τους 58 πόντους που σημείωσε χθες, τα 16 λάθη του, τα 6/23 τρίποντα ή τα 12 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ. Μπορεί όμως να είναι περήφανος για τις αμυντικές του επιδόσεις. Η άμυνά του είναι αυτή που τον έχει μεταμορφώσει από μία ευάλωτη ομάδα στο πρώτο τρίμηνο της σεζόν σε ένα σκληροτράχηλο σύνολο, που βραχυκυκλώνει κάθε αντίπαλο. Από τις 23 Δεκεμβρίου και τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, όταν οι «πράσινοι» γύρισαν… διακόπτη, στα οκτώ ματς που έχουν δώσει (δύο ντέρμπι «αιωνίων», τρία ματς Top 16 με Αρμάνι, Λαμποράλ και Εφές, αλλά και άλλα τρία πρωταθλήματος με ΠΑΟΚ, Ρέθυμνο και Απόλλωνα) δέχονται μόλις 61,12 πόντους κατά μέσο όρο.

Στροφή σε «Φενέρ»

Ο Παναθηναϊκός δεν προλαβαίνει να χαρεί τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Από σήμερα κιόλας η προσοχή στρέφεται στο ματς της Πέμπτης με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του παλιόφιλου Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Πόλη. Οι «πράσινοι» έχουν 3/3 στο Top 16, αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά τους αφού ακολουθούν τα ματς με «Φενέρ» και Μπαρτσελόνα. Ο Αργύρης Πεδουλάκης προβληματίζεται για την ενέργεια των παικτών του, αφού προέρχονται από συνεχή ματς-«φωτιά», ενώ οι προσεχείς τους αντίπαλοι το Σαββατοκύριακο ξεκουράστηκαν λόγω της διεξαγωγής του τουρκικού All Star Game.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: