Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

1-2-3 δεν φταίει η διαιτησία!!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 58-48 τον Ολυμπιακό, που δεν μπορεί αυτή τη φορά να χρησιμοποιήσει και τη δικαιολογία της διαιτησίας. Ο τυφλός νίκησε τον μονόφθαλμο και έτσι το πρωτάθλημα θα κριθεί στο ΟΑΚΑ.
Οι πράσινοι εξασφάλισαν το πλεονέκτημα έδρας και μπορούν να αφοσιωθούν στην Ευρωλίγκα.
Βασικά ο Παναθηναϊκός κατάφερε με τη νίκη του να αφήσει τον Ολυμπιακό δίχως επιχειρήματα. Γιατί η διαιτησία ήταν καλύτερη από κάθε άλλη φορά. Ούτε για βολές, ούτε για φάουλ μπορεί να μιλήσει κανείς. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να λέει τώρα ότι έχασε την πρωτιά στην κανονική περίοδο από το -2 της τιμωρία. Και στα ίσα να ήταν από την αρχή οι αιώνιοι, πάλι μπροστά θα ήταν ο Παναθηναϊκός, που παραλίγο να καλύψει και τη διαφορά του πρώτου αγώνα. Δέκα είχε χάσει, δέκα νίκησε.
Το ματς πάντως είχε τα μαύρα του τα χάλια. Ο Παναθηναϊκός έβαλε με τα χίλια ζόρια 58, αλλά ο Ολυμπιακός δεν πέρασε ούτε τους 50. Οι γηπεδούχοι το πήγαν στο ρυθμό τους, ο Ολυμπιακός ακολούθησε. Τραγικό θέαμα για όσους είδαν το παιχνίδι, δύο αιφνιδιασμούς έβγαλε ο Παναθηναϊκός, τρεις ο Ολυμπιακός. Ρυθμός για ύπνο, κάτι που βολεύει τον τρόπο παιχνιδιού του Πεδουλάκη.
Ο Ολυμπιακός είχε σε τραγική μέρα τον Σπανούλη, που πέτυχε ένα τρίποντο και είχε συνολικά 1/10 σουτ. Τα 1/8 τρίποντα. Και έφαγε και μία τάπα σε αιφνιδιασμό από τον Γκιστ. "Βάλε μέσα τον Σπανούλη", πίκαραν τον Μπαρτζώκα οι οπαδοί στις εξέδρες, αλλά στα τελευταία λεπτά ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν θεατής από τον πάγκο. Και μέσα που ήταν, δεν έκανε τίποτα. Οι ερυθρόλευκοι ήταν για κλάμματα, ο Μπαρτζώκας άφησε έξω και τον Κόλινς. Οχι ότι έκανε κάτι τρομερό ο Αμερικανός, αλλά έδωσε ενέργεια, έκανε και αντρικά φάουλ.

Ακόμα πονάει ο Διαμαντίδης από την σφαλιάρα που έφαγε. Αλλά κι έτσι, δεν πτοήθηκε. Οσο τα παιχνίδια θα πηγαίνουν σε τέτοιο ρυθμό, ό,τι θέλει θα κάνει ο αρχηγός του Παναθηναϊκού. Μαζί με τον Κάρι του πρώτου ημιχρόνου και τους Φώτση, Μπράμο, Γκιστ, έκαναν τη διαφορά, απέναντι στον Ολυμπιακό που τα περίμενε όλα από τον Λοτζέσκι. Στο πρώτο ημίχρονο, γιατί στο δεύτερο εξαφανίστηκε κι αυτός, μαζί με τον Σλούκα.
Αυτά από ένα ματς που θα ξεχαστεί. Το ενδιαφέρον πια είναι μόνο στην Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει με φόρα τον Ομπράντοβιτς, ο Ολυμπιακός πάει κόυτσα κούτσα προς τη Λαμποράλ Λούτσα. Αν χάσει, εκεί πραγματικά θα έχει πρόβλημα.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: