Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ματσιούλις: «Έπρεπε να προστατεύσουμε την έδρα μας»

Στην αναγκαιότητα της νίκης για λόγους βαθμολογικούς στάθηκε ο Γιόνας Ματσιούλις, μετά την επικράτηση του Παναθηναϊκού, επί του Ολυμπιακού.

Ματσιούλις: «Έπρεπε να προστατεύσουμε την έδρα μας»
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού και πλέον μόνο εκτός πολύ συγκλονιστικού απροόπτου θα χάσει την πρώτη θέση μέχρι το φινάλε της σεζόν. Ο Γιόνας Ματσιούλις, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μετά το παιχνίδι τόνισε πως η νίκη ήταν πολύ σημαντική, καθώς οι «πράσινο» προστάτευσαν το πλεονέκτημα έδρας, ενώ παράλληλα έστρεψε στο ενδιαφέρον για το παιχνίδι με την Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

«Ξέραμε ότι σήμερα έπρεπε να κερδίσουμε για να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας. Κάναμε τα πάντα για να προστατεύσουμε την έδρα μας ενόψει τελικών. Με έπαιξαν πολύ καλή άμυνα, αλλά έχουμε εξαιρετικούς παίκτες και η ομάδα δεν περιορίζεται μόνο στο ποστάρισμα. Ο Ολυμπιακός έκλεισε καλά εμένα αλλά άφησε ελεύθερο τον Κάρι που τα έκανε όλα τέλεια», τόνισε ο Λιθουανός άσος.

Αναφορικά με το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε μία ακόμα νίκη επί των Πειραιωτών, απάντησε: «Προσπαθείτε να με κάνετε να πω κάτι παραπάνω, αλλά δεν το κάνω (σ.σ. γέλια). Ξέρουμε ότι τα παιχνίδια των τελικών που θα κρίνουν το πρωτάθλημα και είναι αγώνες που μπορούν να συμβούν όλα. Εμείς μένουμε συγκεκριμένοι για να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε».

Τέλος, για τον αγώνα με την Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, υποστήριξε: «Εμείς δεν θα πάμε εκεί για να αντιμετωπίσουμε τον Ομπράντοβιτς. Εμείς θα πάμε να αντιμετωπίσουμε την Φενέρ και να συνεχίσουμε με νίκες».


Παππάς: «Καταπληκτική αντιμετώπιση του Σπανούλη»

Ο περιορισμός του Βασίλη Σπανούλη από την άμυνα του Παναθηναϊκού, έπαιξε μεγάλο ρόλο για να έρθει η νίκη επί του «αιώνιου» αντιπάλου, σύμφωνα με τον Νίκο Παππά.

Στην αμυντική συμπεριφορά και κυρίως στην αντιμετώπιση του Βασίλη Σπανούλη στάθηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό, ο Νίκος Παππάς. Ο Έλληνας γκαρντ του Παναθηναϊκού, τόνισε πως ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» είναι το βαρόμετρο της ομάδας και από την στιγμή που περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό, έγειρε και την πλάστιγγα υπέρ των «πράσινων».

«Δεν υπάρχει θέμα χαλαρότητας σε ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού. Και τελείως αδιάφορο να ήταν το ματς, θα ήμασταν εξίσου ανταγωνιστικοί. Κρατήσαμε χαμηλό σκορ και πήραμε μια σχετικά εύκολη νίκη», είπε ο Έλληνας γκαρντ.

Για την υπεροχή του "τριφυλλιού" στα στατιστικά ανέφερε: «Δεν έχω δει τα στατιστικά, αλλά φάνηκε στο παρκέ ότι είχαμε περισσότερη θέληση και διάθεση και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για τη νίκη».

Τέλος, για τον τρόπο που έπαιξαν οι "πράσινοι" τον Σπανούλη, αλλά και τον Λοτζέσκι είπε: «Ξέρουμε ότι ο Σπανούλης είναι το βαρόμετρο του Ολυμπιακού. Αν τον περιορίσεις, έχεις πιο εύκολο έργο. Όλα τα παιδιά που έπαιξαν πάνω του έκαναν καταπληκτική δουλειά και αφήσαμε τους υπόλοιπους να μας κερδίσουν. Δεν τα κατάφεραν και πήραμε το ματς».


Γκιστ: «Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί»

Χαμηλό προφίλ κράτησε ο Τζέιμς Γκιστ μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής.


Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και έχει πλέον τον πρώτο λόγο για την πρωτιά και το πλεονέκτημα έδρας στα play offs. Αυτό όμως δεν θα πρέπει να αποσυντονίσει τους «πράσινους» όπως σχολίασε ο Τζέιμς Γκιστ, καθώς πρέπει να μείνουν ταπεινοί και να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά.

«Βγήκαμε στο γήπεδο για να εφαρμόσουμε το πλάνο μας. Η άμυνά μας έκανε τη διαφορά. Όταν η επίθεση δεν λειτουργεί όπως πρέπει, πρέπει να ανατρέξεις στην άμυνά σου κι αυτό κάναμε σήμερα. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και πρέπει να μείνουμε ταπεινοί», ήταν το σχόλιο του Αμερικανού των «πράσινων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: