Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Θρύλε αυτοϊάσου στα γρήγορα!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για το ξεσκέπασμα των «ασθενειών» του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, τους 48 πόντους του… Milko Cup και τη διάλυση του στρατεύματος όταν ο «στρατηγός Σπανούλης» καθηλώνεται σε απραξία. Όσο ο Πεδουλάκης και ο Παναθηναϊκός θα έχουν άψογα προσαρμοσμένο το βασικό αμυντικό παιχνίδι τους πάνω στον εκφραστή-οργανωτή των επιθέσεων και εμβληματική φιγούρα του Ολυμπιακού στο παρκέ, η αγωνιστική λογική θα γέρνει σχεδόν πάντα την πλάστιγγα προς την «πράσινη» πλευρά.
Όσο ο αρχηγός και «πρώτο ερυθρόλευκο βιολί» Βασίλης Σπανούλης, θα συνθλίβεται εν μέσω της πιεστικής άμυνας του ΠΑΟ και είτε θα μπλοκάρεται ικανοποιητικά από τους αντιπάλους του, είτε θα εξουδετερώνεται πλήρως όπως συνέβη απόψε στο ΟΑΚΑ, οπότε και «χάθηκε» από τους top σκόρερ της βραδιάς με επιθετική συμβολή μόλις ένα τρίποντο και άγνωστα ποσοστά ατομικής στατιστικής για την κλάση και τις συνήθειές του, οι πρωταθλητές Ευρώπης θα χάνουν… επί μονίμου τα ντέρμπι.
Και ειδικά ως φιλοξενούμενοι που δεν έχουν να επιδείξουν εδώ που τα λέμε και πολλές νίκες στο «σπίτι» του αιώνιου αντιπάλου.
Το διπλό κακό για τον Ολυμπιακό όταν βγαίνει off ο ‘V Span’ είναι ότι δεν έχει εναλλακτικές. Δεν υπάρχουν βοήθειες δίπλα στον φυσικό ηγέτη του, ούτε καν από τον πάγκο, ώστε να καταφέρει να ισορροπήσει κατά κάποιο τρόπο ο Μπαρτζώκας το «έλλειμμα Σπανούλη» στο ματς.
Οπότε, μοιραία, το «στράτευμα» χάνεται στο… πεδίο της μάχης με τον «στρατηγό» του-φάντασμα. Ωσεί παρόντα στον αγωνιστικό χώρο.
Επιθετικά ο Ολυμπιακός και ανεξαρτήτως της «στέρησης Σπανούλη» (η οποία οφειλόταν αυτή τη φορά στην άριστη αμυντική δράση των Κάρι και Γκιστ) είχε πάλι συνολικό «ζήτημα» - ακόμα μεγαλύτερο αυτή τη φορά από τον ημιτελικό Κυπέλλου της 23ης Δεκεμβρίου – κι αυτό προκύπτει άλλωστε από τους 48 πόντους που έβαλε, λες και δεν μιλάμε για πρωταθλητές Ευρώπης αλλά για… juniors που μαλώνουν στο ‘Milko Cup’ με δώρο για το νικητή ένα κιβώτιο σοκολατούχο γάλα!
Η σχολαστική ανάγνωση της στατιστικής του αγώνα απονέμει ξεκάθαρα άλλωστε το δίκαιο στην επικράτηση του Παναθηναϊκού, αφού ακόμα και τα ριμπάουντ να κοιτάξει κανείς, θα διαπιστώσει ένα «ντέρμπι», όμως κι αυτό το 35-34 υπέρ των γηπεδούχων είναι πλασματικό για όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι.
Οι «ερυθρόλευκοι» υστερούν κατά ένα ριμπάουντ, αλλά η αλήθεια και η ουσία τους αφήνει και σ’ αυτό τον τομέα σε τεράστια απόσταση από τις φιλοδοξίες επικράτησης καθώς επιθετικά στους αιθέρες νικήθηκαν κατά κράτος δεχόμενοι αρκετά καλάθια σε δεύτερο και τρίτο «χρόνο επίθεσης» των παικτών του ΠΑΟ, οι οποίοι τους ρουφούσαν με… καλαμάκι τις σταγόνες της ψυχολογίας μέσα στο παρκέ…
Σε δεύτερη μοίρα το γόητρο
Η… θαλασσοταραχή των παικτών του Ολυμπιακού απέναντι στο πάθος και τη θέληση των αντιπάλων τους, φάνηκε ειδικά στο τέλος, στην 4η και καθοριστική περίοδο. Εκεί, κυριάρχησαν απόλυτα οι «πράσινοι», την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» μέχρι που… είχαν ξεχάσει ότι ο Διαμαντίδης έπαιζε με 4 φάουλ σχεδόν ένα 10άλεπτο και τον άφησαν να το τελειώσει κανονικά, χωρίς να επιχειρήσουν να του «εκμαιεύσουν» το 5ο και την αποβολή του, όταν η μπάλα «έκαιγε»!
Στην ουσία ο Ολυμπιακός ηττήθηκε για δεύτερη φορά φέτος από τον ΠΑΟ στο θέμα του γοήτρου. Και μόνο εκεί. Γιατί, κακά τα ψέματα: Στην εκτός προγράμματος ήττα στη Δράμα είχε απολέσει τις όποιες σοβαρές ελπίδες κρατούσε για να καλύψει το χάντικαπ της τιμωρίας που κουβαλούσε από πέρυσι και να διεκδικήσει το πλεονέκτημα στη regular για να το μεταφέρει στην τελική σειρά.
Το σοβαρότερο για τους «ερυθρόλευκους» δεν είναι η… καζούρα από απέναντι, γιατί κατά βάση και να κέρδιζε πάλι δεν εξασφαλιζόταν στο «πάνω χέρι» για τα play off.
Είναι ο «συναγερμός» που βαράει στο λιμάνι ότι κάτι πρέπει να αλλάξει και άμεσα. Η Euroleague δεν περιμένει και οι «ερυθρόλευκοι» επιβάλλεται να αναδιπλωθούν από απόψε και να διώξουν το άσχημο πρόσωπο που παρουσιάζουν εδώ και ένα μήνα.
Εκείνο το «εξπρές» με το νικηφόρο σερί, το… «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω» που αίφνης βγήκε από τη ράγα και εκτροχιάστηκε, πρέπει να ανακάμψει το γρηγορότερο.
Ο εκνευρισμός και η απώλεια της σιγουριάς αποτυπώνονται στην ατμόσφαιρα της ομάδας όλο αυτό το τελευταίο διάστημα και η «ανθυγιεινή» μυρωδιά γίνεται αντιληπτή και σε όποιον περνάει απέξω από το ΣΕΦ!
Με την Μπαρτσελόνα την περασμένη Πέμπτη, όπως και τώρα με τον Παναθηναϊκό, οι εμφανίσεις της ομάδας και οι οι αντιδράσεις, τα νευρικά ξεσπάσματα του, η όλη στάση και εικόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα στα παιχνίδια, «φωνάζουν» ξεκάθαρα ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι καλά τελευταία. Οι μηχανές ρετάρουν και η πίεση αυξάνεται.
Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ασθενεί. Και πρέπει να αυτοϊαθεί! Τώρα, απόψε, μόλις αναχώρησε από το ΟΑΚΑ, από… χθες αν γίνεται. Ούτε καν από αύριο.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: