Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Η ονειρική σεζόν του Αντελίνο Βιεϊρίνια!

Το sport-fm.gr παρουσιάζει τα φετινά κατορθώματα του Αντελίνο Βιεϊρίνια, στην φετινή Βόλφσμπουργκ και αποδεικνύει με αριθμούς πως ήταν από τους σημαντικότερους παίκτες της.

Η ονειρική σεζόν του Αντελίνο Βιεϊρίνια
Μαζί με τον Ντε Μπρόινε, ήταν ίσως οι δύο κορυφαίοι της Βόλφσμπουργκ στον τελικό με την Ντόρτμουντ. Ο Πορτογάλος πρώην άσος του ΠΑΟΚ, στην πιο ώριμη ηλικία, ήταν από τους βασικούς συντελεστές της πορείας των «Λύκων». Άλλωστε οι συμμετοχές και ο χρόνος που πήρε από τον Ντίτερ Χέκινγκ, το μαρτυρούν, μιας και ο Βιεϊρίνια, ήταν με βάση τους αριθμούς μέσα στην κορυφαία πεντάδα σε συμμετοχές, αλλά και σε αγωνιστικό χρόνο.

Του Κώστα Μιαούλη

Ο Τόνι Κρόος έγραψε γι’ αυτόν σχολιάζοντας τον τελικό, πως ήταν «παγκόσμια κλάση» μέσα στο γήπεδο. Βλέποντας τον να οργώνει κάθε σημείο του γηπέδου, ο Βιεϊρίνια, έμοιαζε με παίκτη τέτοιας εμβέλειας. Ο Πορτογάλος φέτος ήταν «βιονικός». Έλειψε μόλις από τρία παιχνίδια πρωταθλήματος, είχε πέντε συμμετοχές στο Κύπελλο Γερμανίας, ενώ αγωνίστηκε σε 10 αναμετρήσεις για το Γιουρόπα Λιγκ.

Βασικότατο γρανάζι

Χωρίς καμία δόση υπερβολής, ο Πορτογάλος ήταν από τους βασικότερους συντελεστές της φετινής πορείας της Βόλφσμπουργκ. Συνολικά αγωνίστηκε σε 46 αναμετρήσεις της ομάδας του για όλες τις διοργανώσεις την φετινή σεζόν. Περισσότερες είχαν οι Ντε Μπρόινε με 51, Νάλντο 49, Μπενάλιο 48 και Λουίζ Γκουστάβο 47. Στο πρωτάθλημα αγωνίστηκε σε 31 από τα 34 παιχνίδια, είχε 1 γκολ και 6 ασίστ με 2.307 λεπτά. Στο Γιουρόπα Λιγκ είχε επίσης 1 γκολ και 3 ασίστ, αγωνιζόμενος σε 10 αναμετρήσεις (στις οκτώ ως βασικός και σε δύο σαν αναπληρωματικός) με 718 λεπτά συμμετοχής, ενώ στο Κύπελλο αγωνίστηκε σε 5 αγώνες, με 480 λεπτά συμμετοχής και μοίρασε μία ασίστ.

Το ματς κόντρα στη Λιλ (Βιεϊρίνια το 1ο γκολ)



Σε συμμετοχές στο πρωτάθλημα, τον ξεπέρασαν μόνον, ο Ντε Μπρόινε που αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια (34) και ο Νάλντο (32), ενώ είχε ίδιες συμμετοχές με τον Μπενάλιο και τον Λουίζ Γκουστάβο (31). Σε χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ο Ντε Μπρόινε είχε 3.047 λεπτά, ο Νάλντο 2.878, ο Μπενάλιο 2.790, ο Λουίζ Γκουστάβο 2.628 και ο Βιεϊρίνια είχε 2.307 λεπτά συμμετοχής, επίδοση που τον φέρνει 5ο στην σχετική κατηγορία, ανάμεσα στους παίκτες του ρόστερ της Βόλφσμπουργκ.

Το 4-1 με την Λεβερκούζεν (Βιεϊρίνια το 2ο γκολ)





Όσο για τον συνολικό χρόνο συμμετοχής του, ξεπέρασε τα 3.500 λεπτά συμμετοχής για όλες τις διοργανώσεις (3.505 ο ακριβής αριθμός), επίδοση που τον φέρνει στην 6η θέση συνολικά, ανάμεσα σε όλους τους ποδοσφαιριστές των «Λύκων». Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έπαιξε 4.541 λεπτά, ο Νάλντο 4.438, ο Μπενάλιο 4.320, ο Λουίζ Γκουστάβο 4.054, ενώ για 25 λεπτά στο σύνολο, ο Κνότσε, πέρασε τον Πορτογάλο, με 3.530 λεπτά. Όλα αυτά αν σκεφτεί κανείς, πως υπάρχουν τεράστια ονόματα μέσα στο ρόστερ της Βόλφσμπουργκ που υπολείπονται σε χρόνο συμμετοχής, μπορεί να οδηγήσει τον καθέναν στο συμπέρασμα, του πόσο πολύτιμος ήταν για τον Ντίτερ Χέκινγκ, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Τα χάιλαϊτς

Ο Βιεϊρίνια έκανε πολλά σπουδαία παιχνίδια φέτος με την φανέλα της Βόλφσμπουργκ. Στο στιλ παιχνιδιού των «Λύκων» η θέση του σαν δεξί μπακ, δεν του στέρησε τη δυνατότητα, από το να έχει επιθετική παρουσία, αφού οι πλαγιοκοπήσεις του, αποτελούσαν από τα βασικά όπλα της Βόλφσμπουργκ φέτος. Ένα ακόμα «παράσημο» για τον 29χρονο Πορτογάλο άσο, ήταν το γεγονός πως μετά από τον απίστευτο Κέβιν Ντε Μπρόινε που μοίρασε 28 ασίστ για τους συμπαίκτες του σε όλες τις διοργανώσεις, ο δεύτερος σε αυτόν τον παραγωγικό τομέα και ο μόνος πλην του Βέλγου, που είχε διψήφιο αριθμό ασίστ, ήταν ο Βεϊρίνια, που είχε συνολικά δέκα.

Η ασίστ στον Ντε Μπρόινε στο ματς με την Ίντερ




Πέρα από κάθε αμφιβολία και με βάση τους αριθμούς ο Αντελίνο Βιεϊρίνια πραγματοποίησε φέτος μια καταπληκτική χρονιά και ήταν από τους βασικότερους συντελεστές της φετινής Βόλφσμπουργκ. Στις εμφανίσεις του, το επιστέγασμα, ήταν η απόδοση του, στον τελικό απέναντι στην Ντόρτμουντ. Δεν είχε άδικο ο Κρόος, που μίλησε για την «παγκόσμια» κλάση του Βιειρίνια.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: