Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Τον έπιασε στον ύπνο!!

Ο Κουρμπέλης έπιασε στον… ύπνο τον Ατρόμητο και με κεφαλιά έδωσε στον Αστέρα Τρίπολης τη νίκη 1-0 αλλά και (προσωρινά τουλάχιστον) το προβάδισμα για την 2η θέση και τους ομίλους του Europa League!

Τον έπιασε στον ύπνο!
Επιτέλους… ξύπνησε!

Ο Αστέρας Τρίπολης «ταρακουνήθηκε» από το κακό ξεκίνημά στα πλέι του και με τον Κουρμπέλη (66') να πιάνει… στον ύπνο την άμυνα του (μέχρι εκείνο το σημείο ανώτερου) Ατρομήτου πήρε τη νίκη με σκορ 1-0 στο "Θ. Κολοκοτρώνης".

Και παράλληλα το προβάδισμα για την 2η θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Europa League την ερχόμενη σεζόν.

* Αγωνία για Κουρμπέλη και Λούι που αποχώρησαν τραυματίες.

Βαθμολογία:

1. Παναθηναϊκός 11 (7-0)
2. Αστέρας Τρίπολης 6 (1-4)
3. ΠΑΟΚ 4 (1-2)
4. Ατρόμητος 2 (1-3)

4η αγωνιστική:

Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 1-0
(66’ Κουρμπέλης)

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (20:30)

Επόμενη αγωνιστική (3/6):

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης (18:15)
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος (20:30)

Το ματς:

Αδιάφορο; Κάθε άλλο παρά τέτοιο δεν ήταν. Με τον Παναθηναϊκό να ‘χει καπαρώσει την πρωτιά και τον ΠΑΟΚ να ‘ναι ευάλωτος, ο δρόμος για την 2η θέση και το… καλό εισιτήριο του Europa League ήταν ορθάνοιχτος για Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο.

Αν -όπως είχε πει πρόσφατα και ο Νίκος Νιόπλιας- ήταν αγώνας πυγμαχίας, «νικητής» στα σημεία στο πρώτο μέρος θα ήταν ο Ατρόμητος. Δεν ήταν έτσι όμως κι αφού οι Περιστεριώτες δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε κάποιο τέρμα την υπεροχή τους έμεινε το 0-0.

Άδικο για τους «κυανόλευκους» που πατούσαν καλύτερα, είχαν ορθολογικό πλάνο και επιθετική ανάπτυξη, αλλά δίχως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μαρσελίνιο, Καραμάνος, Ούμπιντες και Δημούτσος κράτησαν σε… εγρήγορση τον Θεοδωρόπουλο αλλά δεν μπόρεσαν να τον νικήσουν.

Στον αντίποδα ο Αστέρας έμοιαζε να ‘χει επηρεαστεί περισσότερο από τις δικές του απουσίες, αλλά και από την εύλογη κόπωση στο φινάλε μιας πολύ φορτωμένη σεζόν που ξεκίνησε πριν από σχεδόν 11 μήνες. Η επικίνδυνη κεφαλιά από τον Ιγκλέσιας νωρίς νωρίς στο ματς αποδείχθηκε και η μοναδική αξιόλογη.

Προσπάθησε να απειλήσει με τον γνώριμο τρόπο του, τις ταχύτατες αντεπιθέσεις χωρίς όμως να καταφέρει κάτι, κι έχοντας αρκετές μονάδες του -με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τον Μπαράλες- μακριά από τον καλό τους εαυτό.

Χρειαζόταν λοιπόν μια πιο πειστική εμφάνιση για να διεκδικήσει τη νίκη και στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε να μπαίνει πιο ζωηρός εξισορροπώντας την κατάσταση. Έως ότου ήρθε ο Κουρμπέλης να τον βγάλει από την δύσκολη θέση.

inner

Ο Νίκο Φερνάντεθ γέμισε στην περιοχή με εκτέλεση φάουλ και ο Κουρμπέλης έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Ατρομήτου, αφού βρέθηκε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι και με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα -εκμεταλλευόμενος και την κακή εκτίμηση του Γκορμπούνοφ.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο Ατρόμητος «έκατσε», φανερά απογοητευμένος από την εξέλιξη του ματς που ήρθε στα μέτρα του ανεβασμένου Αστέρα. Στο φινάλε οι Αρκάδες οπισθοχώρησαν για να διαφυλάξουν το προβάδισμά τους δίχως όμως να το πληρώσουν.

inner



Τα στατιστικά του αγώνα:

inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι (71' λ.τρ. Ζησόπουλος), Γκοϊάν, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Κουρμπέλης (77' λ.τρ. Αλόκο), Ιγκλέσιας, Ρόλε (63' Μούκαμ), Νίκο, Γιαννιώτας, Μπαράλες.

Ατρόμητος (Νίκος Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Κοντοές, Λαζαρίδης, Νάστος, Κατσουράνης, Δημούτσος, Αγκουαζί (69' Ναπολεόνι), Καραμάνος (77' Παπάζογλου), Ούμπιντες (72' Μπρίτο), Μαρσελίνιο.

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Ευθυμιάδης (Πιερίας)
Τέταρτος: Κουτσιαύτης (Άρτας)
Γήπεδο: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: