Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ανρί: «Το καλύτερό μου γκολ» (vid)

Ο Τιερί Ανρί θυμάται στο FourFourTwo το εκπληκτικό του γκολ στην αναμέτρηση της Άρσεναλ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2000.
«Ο Σερ Άλεξ μας είχε προειδοποιήσει για τις κοντινές πάσες μετά από φάουλ στον Ανρί. Και πριν το καταλάβουμε ο Ανρί είχε πετύχει ένα από τα καλύτερα γκολ που έχω δει». Ο Πολ Σκόουλς είχε βγάλει το καπέλο στον Γάλλο επιθετικό, που τον Οκτώβριο του 2000 πέτυχε ένα από τα καλύτερα γκολ στην ιστορία της Premier League.
«Η Γιουνάιτεντ ηττήθηκε από την ιδιοφυΐα του Ανρί», ήταν ο τίτλος του BBC μετά τη νίκη της Άρσεναλ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1-0, με την οποία οι κανονιέρηδες είχαν πιάσει τους κόκκινους διάβολους στη 2η θέση (η Λέστερ είχε κάνει την έκπληξη στο ξεκίνημα). Ο Ανρί είχε μείνει για 6 ματς χωρίς γκολ. Για τη δική του ποιότητα, αυτό έμοιαζε με αιώνα. «Ήμουν πεσμένος ψυχολογικά, καθώς δεν σκόραρα συχνά. Ο Μπαρτέζ ήταν συμπαίκτης μου τόσο στην Μονακό όσο και στην Γαλλία και ήταν παράξενο, που σκόραρα τέτοιο γκολ εναντίον του. Το χρειαζόμουν, όμως, πάρα πολύ», μας είπε.
Ήταν το 30' της αναμέτρησης στο Highbury, όταν όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό. «Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, για να αποτρέψεις τέτοιο γκολ», θα πει μετά το παιχνίδι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο Γκριμάλντι του άφησε την μπάλα και ο Ανρί πιεζόμενος από τον έμπειρο Έργουιν, προσέφερε μία στιγμή μαγείας. Σήκωσε την μπάλα, γύρισε το κορμί του, έκανε το σουτ στην κίνηση και ο Μπαρτέζ δεν ήξερε από που του ήρθε...
«Κάποιες φορές θα πρέπει να δοκιμάζεις κάτι πολύ δύσκολο. Ποτέ δεν ξέρεις γιατί, αλλά απλά το ένιωσα. Και η μπάλα κατέληξε στο βάθος της εστίας. Ήμουν πάρα πολύ χαρούμενος με εκείνο το γκολ. Ήταν ένα γκολ από το τίποτα. Το καλύτερο στην καριέρα μου», αποκάλυψε για το γκολ που κατέκτησε την 4η θέση στη λίστα της Telegraph με τα καλύτερα γκολ στην ιστορία της Premier League.




*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: