Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Οι εντιμότατοι φίλοι του Grexit!!

Ο τρόπος με τον οποίο αποκαλύφθηκε η διαφθορά στη FIFA μας οδηγεί σε τρία ασφαλή συμπεράσματα:

Γράφει ο Κυριάκος Θωμαϊδης

1) Οι αμερικανικές αρχές χρησιμοποιούν κάθε μέσο (ακόμα και κοριό στο σώμα διεφθαρμένου ποδοσφαιρικού αξιωματούχου) ώστε να φτάσουν την έρευνα μέχρι το τέλος. Ειδικά στο φορολογικά αδικήματα υπερέχουν σαφώς των μεθόδων που ακολουθεί η Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα αδήλωτα 100 εκατομμύρια δολάρια εντοπίστηκαν από την Αμερικανίδα εισαγγελέα Λορέτα Λιντς γιατί πέρασαν μέσα από αμερικάνικες τράπεζες πριν φτάσουν στους αποδέκτες, ενώ οι ευρωπαϊκές τράπεζες ουδέποτε διερεύνησαν ξέπλυμα μαύρου χρήματος στη FIFA ή στην UEFA.

2) Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που συνελήφθησαν από την Ελβετική αστυνομία με τη συνδρομή του FBI και τα πρόσωπα τους προστατεύονταν από... λευκά σεντόνια, είναι ο πυρήνας ενός συστήματος που μέχρι πρότινος μας απειλούσε με Grexit. Φυσικά είχαν τη βοήθεια των ''ντόπιων κουκουλοφόρων'' (έκφραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ), οι οποίοι επιχείρησαν να φέρουν σε δύσκολη θέση των υφυπουργό αθλητισμού Σταύρο Κοντονή. Ο πλέον προβεβλημένος, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, τρις κακουργηματικά κατηγορούμενος, είχε μια και μοναδική έγνοια στις εκλογές της FIFA: να εμφανίσει την κόρη του ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ελληνικής ομοσπονδίας!

3) Η μητροκτονία συνετελέσθη δια του Μισέλ Πλατινί. Η κόρη (UEFA) κατηγορεί τη μάνα (FIFA) για ριζωμένη και εκτεταμένη διαφθορά. Η μεγάλοι χορηγοί με προεξάρχουσα την Coca-Cola στρέφονται κατά του Μπλάτερ, τον οποίο πλέον στηρίζει μόνο ο Πούτιν! Ο Πλατινί απαιτεί την αποπομπή του προέδρου της FIFA, ξεχνώντας τα δικά του ανομήματα, με τελευταίο τη μαύρη αγορά των εισιτηρίων του επικείμενου τελικού του Champions League. Όμως ο Μπλάτερ ξέρει να ξεγλιστράει, υποδέχεται με χαρά την εισαγγελική έρευνα, θέτει σε διαθεσιμότητα τους εμπλεκόμενους στενούς συνεργάτες τους και δηλώνει ότι ακολουθεί όσα ορίζει ο κώδικας ηθικής της FIFA. Την ώρα που ο Γκιρτζίκης κουβέντα δεν βγάζει για τον εαυτό του, τον Μποροβήλο, την εγκληματική και το σκάνδαλο Ζωγράφου.

Υ.Γ.: Για όσους επικαλούνται τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του υπό παραίτηση αρχιδιαιτητή: Έναντι αυτών υπερτερούν σαφώς το αγαθό της πληροφόρησης, η ανάγκη της κάθαρσης και η αποκάλυψη εγκληματικών πράξεων όπως ο χρηματισμός, οι ορισμοί διαιτητών με βάση τα προσωπικά πάθη και η παρέμβαση εξωθεσμικών παραγόντων στον υποτιθέμενο ανεξάρτητο αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: