Κυριακή 31 Μαΐου 2015

«Ανεβαίνει το πρεστίζ του Παναθηναϊκού με Εσιέν»

Τη σημασία που θα έχει για τον Παναθηναϊκό η απόκτηση του Μίκαελ Εσιέν εξήγησε ο Κώστας Φραντζέσκος, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6. «Θα βρει το χαμένο της πρεστίζ η ομάδα», τόνισε ο παλαίμαχος χαφ.

«Ανεβαίνει το πρεστίζ του Παναθηναϊκού με Εσιέν»
Θετικό αντίκτυπο θα έχει σε ολόκληρο τον σύλλογο η απόκτηση του Μίκαελ Εσιέν, σύμφωνα με τον Κώστα Φραντζέσκο, ο οποίος σχολίασε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 την πιθανή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων του Παναθηναϊκού με τον Γκανέζο μέσο.

«Αυτή η προσωπικότητα αν έρθει στον Παναθηναϊκό είναι να ανεβάσει το πρεστίζ της ομάδας, κάτι που έχουμε χάσει εδώ και κάποια χρόνια», τόνισε εκ των υπευθύνων στα τμήματα υποδομής της «πράσινης» ΠΑΕ.

Παράλληλα, ο παλαίμαχος χαφ μίλησε για το αποψινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και αναφέρθηκε στους νεαρούς παίκτες που θα πρέπει να κερδίζουν περισσότερες ευκαιρίες, από τη στιγμή που ξεχωρίζουν στις ομάδες Νέων των μεγάλων συλλόγων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή «Τα πάντα όλα» με τον Μάκη Διόγο και τον Γιάννη Κυφωνίδη

Για το γκολ με την εκτέλεση φάουλ του Κώστα Φορτούνη και γενικότερα το θέμα «φάουλ»:

«Είναι θέμα προπόνησης, είναι χάρισμα, είναι εμπιστοσύνη. Αν προπονείσαι θα βελτιωθείς είναι σίγουρο αυτό. Πίστευα να φτιάξεις ένα παιδί, αλλά αν δεν το έχει ,δύσκολα θα φτάσει σε καλό σημείο. Έχει να κάνει και με το μυαλό, την “πονηράδα”. Ο Πίρλο είναι απίστευτος σε αυτό τον τομέα, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει άλλο στιλ. Το λάθος που κάνουν αρκετοί είναι να αντιγράφουν το στιλ ενός άλλου ποδοσφαιριστή που δεν τους ταιριάζει».

Για τον αποψινό αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ

«Είναι μία αλλόκοτη χρονιά. Έχουμε δει διαφορετικά πρόσωπα και από τις δύο ομάδες, όμως την κατάλληλη στιγμή ο Παναθηναϊκός έδειξε πιο σταθερός και ήρεμος στα παιχνίδια που χρειάζεται και για αυτό βλέπουμε αυτή τη διαφορά. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έχει την ικανότητα και τη δυνατότητα να πάρει το πρωτάθλημα, επειδή έχει δυναμική και κόσμο και έναν πρόεδρο που τον ξέρουν όλοι ποιος είναι και μπορεί να δώσει αρκετά πράγματα. Αν ο καθένας είναι στο κομμάτι του, και καταλαβαίνετε τι εννοώ, τότε θα βγουν αποτελέσματα και θα υπάρξει σταθερότητα. Από τη στιγμή που υπάρχει οικονομική άνεση, θα πρέπει να αποκτηθούν παίκτες που θα κάνουν απευθείας τη διαφορά στο αγωνιστικό. Ο Παναθηναϊκός, από τη μεριά του, βαδίζει με σταθερά βήματα και έχει αυτές τις επιτυχίες. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τις είχε. Ξέρουμε πού βρισκόμαστε, τι κάνουμε κάθε στιγμή και σταδιακά ανεβαίνει ο πήχης. Αυτό είναι το πιο μεγάλο κέρδος αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό».

Για την πιθανή μεταγραφή του Μίκαελ Εσιέν στο «τριφύλλι»:

«Επειδή ζω κάθε μέρα το κλίμα όλοι στην ομάδα είναι πολύ καλοί. Αυτή η προσωπικότητα αν έρθει στον Παναθηναϊκό είναι να ανεβάσει το πρεστίζ της ομάδας, κάτι που έχουμε χάσει εδώ και κάποια χρόνια. Χτίζεται σιγά-σιγά η ομάδα».

Για το πόστο του στην «πράσινη» ΠΑΕ:

«Είμαι στις υποδομές της ομάδας και έρχονται πολλά ταλέντα που θα δείτε στο άμεσο μέλλον. Δεν έχουν κακό ανταγωνισμό μεταξύ τους. Οι σχέσεις των προπονητών των μεγάλων ομάδων είναι πολύ καλές μεταξύ τους. Επειδή βλέπω όλα τα πρωταθλήματα όλων των υποδομών. Υπάρχουν πολλά αξιόλογα ταλέντα που είναι μπροστά τους το μέλλον. Με θλίβει το γεγονός ότι οι μεγάλες ομάδες απαρτίζονται από λίγους νεαρούς Έλληνες παίκτες. Δεν βλέπω τον λόγο να μην υπάρχουν περισσότερους παίκτες. Αν δοθεί μία ευκαιρία σε δύο – τρία παιδιά. Κάτι έχουν αυτά τα παιδιά και παίρνουν το πρωτάθλημα. Η Κ20 του Ολυμπιακού τα πήγε εξαιρετικά στο αντίστοιχο Champions League και κανείς από αυτά τα παιδιά δεν έχει γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό».

Για τις μεγάλες ομάδες (ΑΕΚ – Ηρακλή) που επιστρέφουν στην πρώτη κατηγορία:

«Όταν βλέπεις ότι η ΑΕΚ έρχεται, ο Ηρακλής επέστρεψε και εκείνος, αν έρθει και η Λάρισα, τότε θα γίνει πιο δύσκολο και πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Αυτό είναι κάτι που θέλουμε όλοι μας, με απαραίτητη προϋπόθεση να είναι όλες οι ομάδες υγιείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: