Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Οταν οι "οργανωμένοι" οπαδοί αποδοκιμάζουν τον προπονητή

Η στήριξη στον Ζαρντίμ και το πάθημα των Μπάγεβιτς, Κετσμπάγια.

Οταν οι "οργανωμένοι" οπαδοί αποδοκιμάζουν τον προπονητή
Γράφει ο Γιάννης Γεωργάκης.
 
«Μέχρι στιγμής έχει γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να στηριχθεί ο προπονητής, αλλά από εδώ και πέρα περιμένω και εγώ αποτελέσματα και καλό ποδόσφαιρο» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλης Μαρινάκης σε συνάντηση με εκπροσώπους οργανωμένων οπαδών και με αφορμή τις αποδοκιμασίες κατά ποδοσφαιριστών και τεχνικής ηγεσίας στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης την περασμένη Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης».
 
Από κάποιους η εν λόγω προεδρική παρέμβαση-απαίτηση ερμηνεύθηκε ότι είχε ευθέως ως αποδέκτη τον πορτογάλο τεχνικό κ. Λεονάρντο Ζαρντίμ, ωστόσο, επί του παρόντος η στήριξή του θεωρείται δεδομένη. Ενδέχεται όμως να αμφισβητηθεί αν δεν βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας και στην πορεία προκύψουν αρνητικά αποτελέσματα.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που η καριέρα των προπονητών του Ολυμπιακού καθορίζεται από την συμπεριφορά της εξέδρας. Το 2005 οι οργανωμένοι οπαδοί είχαν διαφωνήσει με την επιστροφή του κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς κάνοντας λόγο για «ξαναζεσταμένο φαγητό». Κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος οι οργανωμένοι οπαδοί τον χειροκροτούσαν και τον αποδοκίμαζαν ανάλογα με τα αποτελέσματα. Μετά την ήττα από τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο (2-1) ο τότε πρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ κ. Σωκράτης Κόκκαλης είχε αναγκαστεί να βγει τηλεφωνικά σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή της «Θύρας 7» προκειμένου να διαψεύσει όσα λέγονταν περί απομάκρυνσης του κ. Μπάγεβιτς και επιστροφής του κ. Νίκου Αλέφαντου στον πάγκο της ομάδας.
 
Οι αποδοκιμασίες κατά του κ. Μπάγεβιτς αυξήθηκαν μετά την εκτός έδρας ήττα από τη Λίβερπουλ και τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού με διαφορά τερμάτων από το Τσάμπιονς Λιγκ. Στον αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» (1-1) ο οποίος διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, οι αποδοκιμασίες των λιγοστών αλλά εκλεκτών που είχαν βρεθεί στις εξέδρες, ήταν ιδιαίτερα δυνατές. Τη σεζόν εκείνη ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα με νίκη επί του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη την τελευταία αγωνιστική και έκανε το νταμπλ νικώντας τον Αρη στον τελικό του Κυπέλλου. Στη φιέστα που ακολούθησε στο «Γ. Καραϊσκάκης» το μισό γήπεδο αποθέωσε τον κ. Μπάγεβιτς και οι οργανωμένοι τον αποδοκίμασαν. Την 1η Ιουνίου 2006 ο σέρβος προπονητής υπέβαλε την παραίτησή του.
 
Το καλοκαίρι του 2009 ο κ. Τιμούρ Κετσμπάγια διαδέχτηκε στον ερυθρόλευκο πάγκο τον κ. Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο γεωργιανός προπονητής κατάφερε ό,τι είχε αποτύχει να κάνει την προηγούμενη χρονιά ο Ισπανός, οδηγώντας τον Ολυμπιακό μέσα από δύο προκριματικές φάσεις στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα ξεκίνησε στο ελληνικό πρωτάθλημα με δύο εκτός έδρας νίκες. Επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 2-1 και επί της Λάρισας στο Αλκαζάρ με 2-0. Την 3η αγωνιστική ο Ολυμπιακός φιλοξένησε την Καβάλα στον Πειραιά και έμεινε στο 0-0. Με το σφύριγμα της λήξης οι οπαδοί ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες κατά του κ. Κετσμπάγια αποθεώνοντας τον κ. Βαλβέρδε. «Κοιτάξτε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ολοι κάνουν στραβοπατήματα. εδώ η Μπάγερν του Φαν Γκάαλ έχασε τα τρία πρώτα παιχνίδια. Θα με κρεμάσετε από την Ακρόπολη, από το Καραϊσκάκη;» αναρωτήθηκε ο γεωργιανός προπονητής στη συνέντευξη Τύπου. Εκανε όμως το λάθος να συμπληρώσει ότι «δεν γίνεται σε δύο μήνες η ομάδα να παίξει το καλό ποδόσφαιρο που δεν έπαιξε τα προηγούμενα 15 χρόνια». Την ίδια βραδιά ανακοινώθηκε η αντικατάστασή του από τον κ. Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.
 
Την τύχη των κκ. Μπάγεβιτς και Κετσμπάγια δεν είχε πάντως πέρυσι ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε μετά την εκτός έδρας ήττα με 1-0 από την Ξάνθη τον Ιανουάριο του 2012. Στο αεροδρόμιο της Αθήνας περίμεναν την ερυθρόλευκη αποστολή 30 οπαδοί αποδοκιμάζοντας τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Στον επόμενο εντός έδρας νικηφόρο (3-0) αγώνα με τον Εργοτέλη στο στόχαστρο των οπαδών βρέθηκαν ο Ιβάν Μαρκάνο και ο Τζαμέλ Αμπντούν οι οποίοι θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για την ήττα στα Πηγάδια από την Ξάνθη. Αντίθετα χειροκροτήθηκε ο κ. Βαλβέρδε το επιθετικό ποδόσφαιρο του οποίου άρεσε στους ερυθρόλευκους οπαδούς.
 
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: