Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Προκαλεί …αϋπνίες ο Ιβαν!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για την... πρωθυπουργική εμφάνιση του Ιβάν Σαββίδη στη συνέντευξη Τύπου.
Προκαλεί …αϋπνίες ο Ιβαν!
Ενθουσιώδης, συγκροτημένος, συνειδητοποιημένος, σοβαρός, καλά διαβασμένος, αποφασισμένος να πετύχει στο εγχείρημα να ωθήσει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή του Ελληνικού ποδοσφαίρου εμφανίστηκε ο Ιβαν Σαββίδης στην… πρωθυπουργική –επιτρέψτε μου την έκφραση- του εμφάνιση την Παρασκευή στην Θεσσαλονίκη.

Ο ομογενής επιχειρηματίας κατάφερε με τις απαντήσεις που έδωσε στις ερωτήσεις που δέχθηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου να κάνει προκαλέσει εντύπωση. Να ενθουσιάσει, να δώσει όραμα. Ο Σαββίδης από την πρώτη κιόλας δημόσια εμφάνιση του κατάφερε να πείσει τους φιλάθλους της ομάδας ότι δεν ήρθε για να περάσει τον χρόνο του στον ΠΑΟΚ. Δεν ήρθε για να παίξει.
Ο Σαββίδης αποφάσισε  να επενδύσει τα χρήματα του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ με στόχο να του δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο ακόμα κι αν χρειαστεί να ξοδέψει πολύ χρήμα και να έρθει σε ρήξη με όσους «κατάφεραν» να πλήξουν σοβαρά την αξιοπιστία του προς δικό τους συμφέρον.

Το πιο σημαντικό στοιχείο –κατά την εκτίμηση μου- από την παρθενική εμφάνιση του ομογενή επιχειρηματία μπροστά στους εκπροσώπους του Τύπου είναι ότι ο Σαββίδης γνωρίζει πολύ καλά την Ελληνική πραγματικότητα. Έχει την ενημέρωση που απαιτείται για να γνωρίζει ότι στην χώρα που ζούμε η επιτυχία δεν είναι αποτέλεσμα… σκληρής προσπάθειας.

Τι σημαίνει αυτό; Ξέρει καλά ότι για να πετύχει εκτός από την σκληρή προσπάθεια απαιτείται η δημιουργία ομπρέλας προστασίας γύρω και πάνω από την επένδυση του. Πάνω και γύρω από τον ΠΑΟΚ δηλαδή. Είμαι σίγουρος λοιπόν ότι σύντομα θα δούμε την ομπρέλα προστασίας να σκεπάζει τα φτερά του Δικεφάλου.

Να το γράψω πιο απλά; Κατάλαβε ότι όσα εκατομμύρια κι αν ξοδέψει για την απόκτηση παικτών, αν δεν εξασφαλίσει ισονομία δεν θα έχει καμία τύχη η επένδυση του. Το πιάσατε το υπονοούμενο εκεί στην ΕΠΟ ή θα χρειαστεί να σας το κάνει πιο λιανά…

Ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ κατέστησε παράλληλα σαφές ότι είναι ο απόλυτος ηγέτης του ΠΑΟΚ με ότι αυτό συνεπάγεται. Είναι ο άνθρωπος που θα έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε όλα τα ζητήματα εξαφανίζοντας τα παράκεντρα που προσπάθησαν με επιτυχία στο παρελθόν και προσπαθούν να παίξουν ρόλο και να καθορίσουν εξελίξεις επηρεάζοντας καταστάσεις στα ενδότερα της ΠΑΕ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ έχει ιδιοκτήτη με μεγαλύτερη οικονομική –και όχι μόνο- επιφάνεια από τις ΠΑΕ της Αθήνας. Αν ο ίδιος εκμεταλλευτεί σωστά τη δύναμη και τη δυναμική της ομάδας και παράλληλα η οικογένεια του ΠΑΟΚ συνειδητοποιήσει σε ποια χέρια βρίσκονται οι τύχες της ομάδας το μέλλον θα είναι… ασπρόμαυρο. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα.

Υ. Γ. 1 Δεν χρειάζεται να σας πω ότι ο Σαββίδης δεν ήρθε στην Ελλάδα αποκλειστικά και μόνο για να επενδύσει στον ΠΑΟΚ. Βλέπει πιο μακριά και ίσως κανείς μας να μην έχει τη δυνατότητα να προσδιορίσει πόσο μακριά ρίχνει το βλέμμα του ο Ιβαν. Η πολιτική ως αντικείμενο τον έλκει. Δεδομένο θεωρώ ότι σε επιχειρηματικό επίπεδο σύντομα θα κάνει επίδειξη δύναμης στη χώρα μας. Ξαναγράφω ότι δεν ήρθε για να… παίξει στην Ελλάδα. Ηρθε και πολλοί έχασαν τον ύπνο τους.

Υ. Γ. 2 Θα προσθέσω επίσης ότι δικαιώθηκαν όσοι υποστηρίζουν ότι ο Ιβαν είναι απρόβλεπτος. Γι αυτό άλλωστε είναι και ηγέτης!


πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: