Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Σκληρό πόκερ στην Πρέμιερ!!

Σκληρό πόκερ στην Πρέμιερ
Καθημερινές είναι πλέον οι συναντήσεις και οι ζυμώσεις ανάμεσα στους παράγοντες της Πρέμιερ Λιγκ και τα στελέχη των συλλόγων της για τη διαδοχή του Σερ Ντέιβ Ρίτσαρντς.

Πρώτο φαβορί ο Ρίτσαρντ Σκάνταμορ, ποιος ο ρόλος των «κυνηγών κεφαλών» και των άλλων …golden boys.

Το τέλος της σεζόν αναμένεται να βρει την Πρέμιερ «ακέφαλη», αφού ο Ρίτσαρντς ολοκληρώνει τη θητεία και θα αποσυρθεί από τα κοινά του ποδοσφαίρου, στο Νησί.

Η θέση του προέδρου της Λίγκας μένει κενή και οι ζυμώσεις για τη διαδοχή του έχουν αρχίσει.

Ο Σκάνταμορ, νυν εκτελεστικός διευθυντής της Πρέμιερ, είναι αυτός που θεωρείται φαβορί για τον προεδρικό θώκο, έστω κι αν χρειαστεί να παραμείνει ο Ρίτσαρντς σε ρόλο επίτιμου προέδρου κι ο ίδιος να αναλάβει να εκτελεί τα καθήκοντα που απορρέουν από τη θέση αυτή. Ο Σκάνταμορ θεωρείται ένα από τα καλύτερα στελέχη στην Αγγλία και είναι πίσω από τις συμφωνίες-μαμούθ της Λίγκας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων.
Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι απλά για τον Σκάνταμορ, αφού η εταιρεία Odgers Berndtson έχει αναλάβει δράση. Οι «κυνηγοί κεφαλών» της Odgers θεωρούνται οι καλύτεροι στη Μεγάλη Βρετανία στην ανεύρεση στελεχών και στην τοποθέτησή τους σε θέσεις-κλειδιά φορέων, οργανισμών και εταιρειών. Μάλιστα, ο Μπρους Μπακ, πρόεδρος της Τσέλσι έχει κατηγορήσει την Odgers για τις μεθόδους της και έχει προειδοποιήσει για τους κινδύνους που εγκυμονούν σε περίπτωση που η εταιρεία καταφέρει να βάλει ανθρώπους της δικής της επιλογής στη διοίκηση της Πρέμιερ Λιγκ.
Από την πλευρά τους, τα νυν στελέχη της Λίγκας θεωρούν πως η καλύτερη επιλογή είναι η προώθηση της περίπτωσης Σκάνταμορ, αν και θεωρείται βέβαιο πως δεν θα είναι λίγες οι ομάδες που θα προβάλουν αντιδράσεις.


πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: