Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Μουρίνιο: «Κορυφαίος παίκτης ο Ρονάλντο»

Στο πλευρό του Κριστιάνο Ρονάλντο στέκεται ο Ζοσέ Μουρίνιο, όσον αφορά στη «μάχη» για την κατάκτηση της «χρυσής μπάλας». Ο Πορτογάλος τεχνικός υπογράμμισε πως ο συμπατριώτης του είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της περσινής σεζόν και πως αξίζει το βραβείο.
Αρχικά, ο Μουρίνιο τόνισε: «Είναι έγκλημα το ότι δεν κατάκτησε τη Χρυσή μπάλα. Θα πρέπει να απαγορευτεί να λέμε ποιος είναι καλύτερος. Ο Μέσι και ο Κριστιάνο είναι από άλλο πλανήτη».
Στην συνέχεια, ο Μουρίνιο συμπλήρωσε: «Την Κυριακή, μετά από ένα εκπληκτικό ματς με ρώτησαν και προσπάθησα να δώσω μία απάντηση δίκαια με σεβασμό, όχι μόνο προς τον παίκτη μου, αλλά και προς τον αντίπαλο. Ωστόσο, όταν κάποιος με τόσες ευθύνες όσες οι δικές μου πρέπει να απαντήσει σε ένα τέτοιο ερώτημα λέω: Ο δικός μου δεν γεννήθηκε στη Μαδέιρα, γεννήθηκε στον... Άρη και για αυτό δεν είναι από τη γη. Έτσι, είναι ο καλύτερος του σύμπαντος»!
Επίσης, ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε: «Θα πω κι άλλα. Είναι πιο δύσκολο να είσαι ο Ρονάλντο από ότι ο Μέσι. Ο Μέσι μεγάλωσε στην ομάδα και με τους συμπαίκτες που αγωνίζεται τώρα. Ο Κριστιάνο ήταν στην Αγγλία και ήρθε εδώ, σε μία ομάδα που είχε χάσει τη δύναμή της. Έπρεπε να μεγαλώσει στα τελευταία δύο χρόνια σε αυτή την ομάδα, η οποία διαμορφωνόταν».
Τέλος, ο Μουρίνιο αναφέρθηκε και στο ερώτημα «Μέσι ή Ρονάλντο;»: «Αν την δίνουν στους καλύτερους, τότε πρέπει να την παίρνει ο Ρονάλντο ή ο Μέσι. Και εγώ αναρωτιέμαι, αν είναι ισάξιοι, τότε γιατί ο ένας έχει τέσσερις και ο άλλος μία; Το φυσιολογικό θα ήταν να έχει τρεις ο ένας και δύο άλλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: