Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Φίλε…ήρθε και ο Στράτος!!

Φίλε…ήρθε και ο Στράτος!
Το ΣΕΦ φόρεσε τα γιορτινά του και ο κόσμος υποδέχθηκε τους πρωταθλητές Ευρώπης όπως τους άρμοζε. Η βραδιά είχε δηλαδή κέρδος προτού καν «ματώσει» το διχτάκι. Οι απαιτητικοί οπαδοί του Ολυμπιακού είναι πλέον μαζικά κοντά στην ομάδα από την πρεμιέρα. Δεν περιμένουν να δουν σούπερ νίκες για να κατηφορίσουν στο Φάληρο, στηρίζουν όταν ο αντίπαλος είναι μπροστά στο σκορ και είναι πλέον ένα επιθυμητό μπασκετικό κοινό.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Οι πρώτοι καρποί του περυσινού έπους έχουν θεριστεί και θα αποτελέσουν τον καλύτερο σύμμαχο για τη δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί. Οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν την αυλαία όπως ακριβώς περίμεναν οι περισσότεροι. Η έλλειψη επίσημων αγώνων και ρυθμού, μεταφράστηκε στο παρκέ με πολλά σκαμπανεβάσματα, λάθη, απροσεξία στην άμυνα και άγχος. Όπως σωστά δήλωσε ο Κάιλ Χάινς, ο Ολυμπιακός πλέον είναι το «κυνήγι» και όχι ο κυνηγός. Αυτό, αναπόφευκτα βαραίνει χέρια και πόδια, ιδιαίτερα όταν καλά-καλά δεν έχουν έρθει τα πρωτοβρόχια.

Το κλισέ «κρατάμε μόνο τη νίκη», ταιριάζει απόλυτα με το σκηνικό της πρεμιέρας. Στη παρούσα φάση αυτό είναι το ζητούμενο. Αν βέβαια θέλει κανείς να δει το ποτήρι μισογεμάτο, η εμφάνιση του δευτέρου δεκαλέπτου ήταν βγαλμένη από σεμινάριο. Το πρόωρο φόρτωμα των ψηλών με φάουλ, η εμφάνιση του φανερά λαβωμένου Λο και η αδράνεια του τρίτου δεκαλέπτου, έδωσε στους Βάσκους ευκαιρία για δράση και απειλή. Όμως κάποιοι είχαν αντίθετη άποψη. Και αν για τους Πρίντεζη και Σπανούλη ήμασταν υποψιασμένοι, ο «φρέσκος» του ρόστερ Περπέρογλου, ήταν το κάτι παραπάνω. Παίζοντας ουσιαστικά ανέτοιμος λόγω ενοχλήσεων στον αστράγαλο, σαν παίκτης του Ολυμπιακού από καιρό, έκανε τη διαφορά. Όχι μόνο για τους 14 πόντους του, αλλά για ένα σωρό άλλους λόγους.

Ο Στράτος, προσδίδει στο ήδη καλοδουλεμένο σύνολο των πειραιωτών δημιουργία και παιχνίδι με πλάτη στο «3», κάτι που στο ΣΕΦ είχαν χρόνια να δουν. Παράλληλα, δείχνει πως στη νέα του ομάδα μπορεί να γίνει ηγέτης και όχι απλά ένα καλό «γρανάζι» στη μηχανή. Χωρίς ίχνος υπερβολής, με τον Κώστα Παπανικολάου συνθέτουν το καλύτερο δίδυμο σμολ φόργοουρντ στην Ευρώπη. Όσο για τους «παλιούς»; Ο Σπανούλης σκόραρε όποτε χρειαζόταν και συνέχισε την περυσινή συνήθεια αξιοποίησης των συμπαικτών του και ο Πρίντεζης παρέμεινε «συνδεδεμένος» με το καλάθι. Συμβαίνει εδώ και μήνες άλλωστε…

Υπάρχουν όμως και πράγματα που πρέπει να προβληματίσουν και να δουλευτούν, γιατί δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η επίθεση θα παράγει σταθερά πάνω από 80 πόντους σε κάθε παιχνίδι. Και αν για τα «νεκρά» διαστήματα η λογική λέει ότι θα μειωθούν, η άμυνα χρειάζεται μπόλικη δουλειά. Τα φαινόμενα των κακών περιστροφών, της έλλειψης συνεννόησης και της ολιγωρίας, πρέπει να ελαττωθούν και όσο προχωράει η διαδρομή να εκλείψουν. Ειδάλλως οι βραδιές θα είναι αγχωτικές και η υπεράσπιση των σκήπτρων θα μετατραπεί σε mission impossible.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: