Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Τζαβέλλας: «Αν δεν αντέχεις την πίεση…»


Τζαβέλλας: «Αν δεν αντέχεις την πίεση…»

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται παίκτες που θα μαθαίνουν να ζουν με την πίεση, όπως δήλωσε ο Γιώργος Τζαβέλλας μετά το 1-1 με τον Πανιώνιο για το Κύπελλο. Πώς σχολίασε την υπόθεση Μπερμπάτοφ.

Πολλά και ενδιαφέρονται είπε ο Γιώργος Τζαβέλλας, κι όχι μόνο για τον αγώνα, μετά το 1-1 του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

«Είναι ένα θετικό αποτέλεσμα εμάς, αλλά θα μπορούσαμε μετά το 1-0 να πετύχουμε ένα ακόμη γκολ για να κάνουμε ακόμη πιο εύκολη την πρόκριση για εμάς. Δεχθήκαμε ένα όμορφο γκολ, ήταν δύσκολο να μην το δεχτούμε νομίζω. Καλό αποτέλεσμα, συνεχίζουμε», τόνισε ο αμυντικός του «Δικεφάλου του Βορρά».

Όσο για τις πολλές απουσίες της ομάδας του; «Όταν ένας παίκτης τραυματίζεται, πρέπει να παίξει κάποιος άλλος. Όλες οι ομάδες έχουν τραυματισμούς. Εφόσον υπάρχουν, μπαίνουν κάποια άλλα παιδιά. Νομίζω σήμερα όποια παιδιά μπήκαν βοήθησαν την ομάδα. Παίξαμε σχετικά καλά σήμερα, θα μπορούσαμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα, όμως αγωνιστήκαμε δυόμισι μέρες μετά το μεγάλο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Είμαστε ευχαριστημένοι, κρατάμε κάποια θετικά και συνεχίζουμε».

Σχετικά με το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ σπανίως κρατά το μηδέν, είπε: «Το σημαντικό είναι ότι δε δεχόμαστε ευκαιρίες, ξεκινάμε από εκεί. Πέρυσι ο αντίπαλος είχε 8-10 τελικές σε κάθε παιχνίδι. Καταφέραμε να το περιορίσουμε αυτό. Κάποιες φορές με κάποια ατομικά λάθη και λόγω της έλλειψης συγκέντρωσης τα δεχόμαστε. Αυτά πρέπει να τα περιορίσουμε».

Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι πρωτίστως η ηρεμία: «Η ομάδα πρέπει να βρει ηρεμία πρώτα από όλα γιατί μην ξεχνάμε ότι και στο δεύτερο παιχνίδι ο Πανιώνιος θα είναι καλύτερος. Αν καταφέρουμε να προκριθούμε στον ημιτελικό και στον τελικό, θα αντιμετωπίσουμε καλούς αντιπάλους. Χρειαζόμαστε δουλειά. Η σεζόν είναι μεγάλη και τα πλέι οφ και το Κύπελλο χρειάζονται συγκέντρωση», τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν είναι εύκολο, έχουμε αρκετά νεαρά παιδιά στην ομάδα. Τα παιδιά αυτά έχουν καταφέρει πολλά περισσότερα από αυτά που περιμέναμε. Πρέπει να τα βοηθήσουμε, αυτά βοηθούν όσο μπορούν την ομάδα και έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια. Όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τα λάθη που κάναμε σε προηγούμενα παιχνίδια».

Πάντως παραδέχτηκε πως οι ημέρες που ακολούθησαν την ήττα από την ΑΕΚ δεν ήταν εύκολες: «Όταν μία ομάδα έχει δύο συνεχόμενα τέτοια αποτελέσματα, σίγουρα το κλίμα δεν μπορεί να είναι καλό, δεν μπορεί κανείς να είναι ευτυχισμένος. Υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη πίεση μετά από αυτά και αυτήν πρέπει να την αντέξουμε. Οι μεγάλες ομάδες έτσι είναι, αν δεν μπορείς να αντέχεις στην πίεση δεν μπορείς να είσαι σε αυτές».

Τέλος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει όσα έγιναν με τον Μπερμπάτοφ, ήταν αινιγματικός: «Αυτή τη στιγμή ο Μπερμπάτοφ λείπει από την ομάδα, αυτά τα τρία παιχνίδια. Θα μπορούσε να είναι κοντά μας, να μας βοηθήσει και όταν είναι πίσω θα ξανασυζητήσουμε με καλύτερες ερωτήσεις».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: