Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Παπανικολάου στον ΣΠΟΡ FM 94,6: «Για τη νίκη και μέσα στη Μαδρίτη»


Παπανικολάου στον ΣΠΟΡ FM 94,6: «Για τη νίκη και μέσα στη Μαδρίτη»

Ο Κώστας Παπανικολάου έδωσε από τη Μαδρίτη μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 σύνθημα νίκης για τον Ολυμπιακό στον αγώνα με τη Ρεάλ την Πέμπτη. Τι είπε για την επιστροφή του και το πότε θα είναι έτοιμος.

Στις πρώτες του δηλώσεις σε ελληνικό ΜΜΕ από τη στιγμή που επέστρεψε στον Ολυμπιακό, ο Κώστας Παπανικολάου ήταν σαφής.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, ο 25χρονος φόργουορντ δήλωσε ευτυχής που επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια, πρόσθεσε πως δουλεύει για να είναι έτοιμος όταν κληθεί να βοηθήσει από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ενώ ξεκαθάρισε πως παρότι η αποστολή στη Μαδρίτη είναι δύσκολη, η ομάδα του δεν μπορεί παρά να έχει στόχο τη νίκη την Πέμπτη για το Top 16.

inner

Αναλυτικά, ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στον Νίκο Ζέρβα για:

-το πώς αισθάνεται που επέστρεψε: «Γνώριζα πώς θα έχει η κατάσταση ερχόμενος εδώ. Είμαι χαρούμενος που είμαι στο περιβάλλον της ομάδας. Ακόμη κι όταν δεν παίζεις είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεσαι στα δρώμενα και τις δραστηριότητες της ομάδας και να στηρίζεις την προσπάθεια που γίνεται, ακόμη κι αν δεν μπορείς να είσαι στο παρκέ, που είναι η δουλειά μας».

-τις ομοιότητες και διαφορές με την προηγούμενη παρουσία του στον Ολυμπιακό: «Πολλά πράγματα δεν έχουν αλλάξει. Από το σταφ και τον τρόπο που η ομάδα χειρίζεται καταστάσεις, μέχρι και τον τρόπο που δουλεύει ο κόουτς, ο οποίος ήταν και παλιότερα στην ομάδα. Βρέθηκα σε γνώριμα λημέρια και ένιωσα άνετα από την πρώτη μέρα κι αυτό είναι το πιο σημαντικό στην προσαρμογή ενός αθλητή σε μια νέα αρχή».

-το πώς βίωσε ως θεατής το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Μακάρι να μπορούσα να παίξω. Ξέρουμε πόσο μετράνε τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για τους φιλάθλους και την ομάδα. Είναι από τα μεγαλύτερα ντέρμπι στην Ευρώπη. Ένιωσα πολύ καλά και είμαι χαρούμενος που νικήσαμε και καλύψαμε τη διαφορά του πρώτου γύρου».

-το αν η νίκη επί του Παναθηναϊκού βοηθά ψυχολογικά για το Top 16: «Ήταν μια ένεση ψυχολογίας, αλλά η Ευρωλίγκα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Το επίπεδο έχει ανέβει κατακόρυφα και πρέπει να κοιτάζεις μπροστά. Μπορεί κάποιος να πει ότι οι ήττες από τη Ζαλγκίρις και την Μπάμπεργκ ήταν απρόσμενες, αλλά έτσι είναι το Top 16 και μην ξεχνάμε πως η Ζαλγκίρις είναι μια πολύ ιστορική ομάδα, ενώ η Μπάμπεργκ παίζει από την αρχή της χρονιάς πολύ καλό μπάσκετ. Δεν υπάρχει εύκολο ή δύσκολο παιχνίδι, δεν υπάρχει ήττα εντός ή εκτός προγράμματος. Πρέπει να κοιτάς κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

-τον αγώνα της Πέμπτης με τη Ρεάλ: «Μπορεί πολλοί να λένε πως ένα παιχνίδι με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη έχεις το περιθώριο να το χάσεις, αλλά δεν είναι έτσι. Πάντα σε κάθε παιχνίδι θες τη νίκη για να έχεις το καλύτερο πλασάρισμα και να περάσεις στα προημιτελικά. Είτε είναι εντός έδρας είτε εκτός έδρας».

-το πότε θα είναι έτοιμος να παίξει: «Θέλω να βρίσκομαι στο παρκέ, αυτή είναι η δουλειά μου κι όχι να είμαι άπραγος. Όμως ο προπονητής είναι εκείνος που θα κρίνει πότε θα είμαι έτοιμος. Η απόφαση ανήκει σε εκείνον. Εγώ δουλεύω με την ομάδα και το γυμναστή για να είμαι έτοιμος όταν χρειαστεί και να μπορώ να βοηθήσω όταν θα κληθώ να προσφέρω».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: