Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΓουστΑΡΗΣ… πρόκριση!!


ΓουστΑΡΗΣ… πρόκριση!

Ένας τρομακτικός στην άμυνα Άρης, επικράτησε 73-63 της Άλμπα Βερολίνου στο… καυτό «Αλεξάνδρειο» και κρατάει την τύχη για πρόκριση στους «16» του Eurocup στα χέρια του!

Αυτός, μάλιστα! Ήταν Άρης… να γουστάρεις!

Ο καλύτερος Άρης που έχουμε δει μέσα στο 2016, είχε 2/21 τρίποντα(!), αλλά έπαιξε άμυνα για σεμινάριο και επικράτησε 73-63 της Άλμπα Βερολίνου στο «Αλεξάνδρειο», στην αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική του Last 32 του Eurocup.

Οι «κίτρινοι» καθήλωσαν στους εννέα πόντους(!!!) τη γερμανική ομάδα -μία από τις καλύτερες και πιο πλούσιες της διοργάνωσης- στο τέταρτο δεκάλεπτο και παραλίγο να υπερκαλύψουν τη διαφορά της ήττας τους στο Βερολίνο (82-67), αλλά… στο τσακ δεν τα κατάφεραν.

Ακόμη και έτσι, όμως, αν την επόμενη αγωνιστική φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα από την Κλαϊπέντα της Λιθουανίας κόντρα στη Νεπτούνας και διατηρήσει το αήττητο της έδρας της απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο στο φινάλε, η ομάδα του… μαέστρου Δημήτρη Πρίφτη θα περάσει στους «16»!

Τρομεροί οι ΜακΝιλ (25π., 7/10διπ.), Σίμτσακ (18π., 7/8διπ.) και Ουότερς (11π., 7ασίστ) για τους Θεσσαλονικείς, από τους οποίους, βέβαια, δεν υστέρησε κανείς, για να έρθει αυτή η τεράστια νίκη, σε ένα κατάμεστο «Nick Gallis Hall», που… κόχλαζε από το πρώτο δευτερόλεπτο!

inner

Το ματς


Με τον Κικάνοβιτς, όπως και στο Βερολίνο, να προκαλεί… πονοκέφαλο στον Δημήτρη Πρίφτη, η Άλμπα δεν… σάστισε από την απίστευτη (και πάλι) ατμόσφαιρα στο «Αλεξάνδρειο» και με 9 πόντους του Βόσνιου, με 4/5 σουτ εντός παιδιάς, βρέθηκε να προηγείται 15-10. Όταν ο 27χρονος κάθισε στον πάγκο, όμως, προκειμένου να πάρει ανάσες, οι «κίτρινοι» έφεραν το ματς στον πόντο (14-15), με τους Γερμανούς, ωστόσο, να δείχνουν ξεκάθαρα τις διαθέσεις τους, παίζοντας με το… μαχαίρι στα δόντια και κλείνοντας την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ, με άλλους δύο πόντους του Κικάνοβιτς, 19-15.

inner

Η τρομερή άμυνα του Άρη στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και ένα εξίσου τρομερό, προσωπικό σερί, 6-0, του Σίμτσακ, έφερε το 21-19 για τους «κίτρινους», που κρατούσαν χωρίς πόντο τους Γερμανούς στο δεύτερο δεκάλεπτο για κάτι περισσότερο από δύο λεπτά(!), και το νέο καλάθι του Κικάνοβιτς. Ένα απίθανο έμμεσο τρίποντο του Κοέν, ένα εξαιρετικό χουκ του Ουάιτ και ένα φόλοου του ΜακΝιλ, όμως, έστειλαν τη διαφορά (με ένα επιμέρους 13-2) στους επτά για τον Άρη (28-21), με το «Αλεξάνδρειο» να παίρνει… φωτιά και τον Ομπράντοβιτς να γίνεται έξαλλος!

inner

Ο Κικάνοβιτς συνέχισε το επιθετικό… κρεσέντο του (29-23), ένα τρίποντο του Μιλοσάβλιεβιτς έφερε τη διαφορά στους τρεις (29-26), η ομάδα της Θεσσαλονίκης, όμως, συνέχισε να πιέζει στην άμυνα και να κυκλοφορεί σωστά την μπάλα στην επίθεση, ενώ ο Σίμτσακ, που ήταν σε εξαιρετική βραδιά, με επιθετικό ριμπάουντ και νέο καλάθι, έκανε το 31-26. Μία δεύτερη τρίποντη… βόμβα του Μιλοσάβλιεβιτς, ωστόσο, έφερε και πάλι το παιχνίδι στον πόντο (34-33), αλλά από εκεί και πέρα… χαμός! Στη 10η προσπάθεια του Άρη έξω από τα 6,75μ., ο ΜακΝιλ πέτυχε, επιτέλους, το πρώτο τρίποντο των «κίτρινων», ο Σίμτσακ έβαλε άλλο ένα καλάθι, ενώ ο Ουότερς, με νέο, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ τρίποντο, με ταμπλό, στη λήξη του ημιχρόνου, έστειλαν τη διαφορά για πρώτη φορά στο +8, προκαλώντας… πανζουρλισμό στο «Nick Galis Hall»!

inner

Με το πρώτο τρίποντο του Τσέρι στον αγώνα, η Άλμπα μείωσε στους πέντε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου (44-39), ο Άρης, όμως, συνέχισε να έχει σταθερά το προβάδισμα. Ένα φοβερό κάρφωμα του Γουάτ έφερε τη διαφορά στους τρεις (46-43), οι «κίτρινοι», ωστόσο, έπαιζαν τρομακτική άμυνα και με τη βοήθεια του απίστευτου κόσμου τους, και παρότι δεν έβρισκαν μεγάλα σουτ, από την περιφέρεια, έστειλαν τη διαφορά ξανά στο +7 (53-46 και 55-48). Το φινάλε του δεκαλέπτου, όμως, ήταν εφιαλτικό για τον Άρη, καθώς με τρίποντα του Μιλοσάβλιεβιτς και του Τσέρι (στην εκπνοή), η Άλμπα μείωσε στον πόντο, 55-54!

inner

Η τελευταία περίοδος ήταν πραγματικό… θρίλερ! Ένα μεγάλο καλάθι του ΜακΝιλ στη λήξη της επίθεσης του Άρη διαμόρφωσε το 60-54 για τους «κίτρινους», η Άλμπα, όμως… προφανώς και δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Κάτι οι πολύ κακές επιθέσεις από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, κάτι ο Τσέρι (που… ξύπνησε στο δεύτερο ημίχρονο), η διαφορά έπεσε και πάλι στον πόντο (60-59)! Από εκεί και πέρα, όμως, το θρίλερ μετατράπηκε σε… έπος! Ο Άρης… κόλλησε το πόδι στο γκάζι και έφτασε να προηγείται 68-59! Και όλα αυτά, χωρίς να έχει πετύχει άλλο τρίποντο, πέρα από εκείνα των ΜακΝιλ και Ουότερς στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου! Οι Γερμανοί… έψαχναν να βρουν τι τους χτύπησε και μέχρι τότε, οι «κίτρινοι» είχαν φτάσει να κυνηγούν την υπερκάλυψη της διαφοράς της ήττας τους στο Βερολίνο με 15! Προηγήθηκαν ακόμα και με 13 στο τέλος, δεν τα κατάφεραν εν τέλει, με ένα επιμέρους 18-9 στην τέταρτη περίοδο, ωστόσο, πήραν μια σπουδαία νίκη και με νίκες απέναντι σε Νεπτούνας και Αρμάνι Μιλάνο θα περάσουν στην επόμενη φάση του Eurocup!

inner

inner

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 42-34, 55-54, 73-63.

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος, Πελεκάνος 2, Ουάιτ 6, Ουότερς 11(1/4τρ., 7ασ.), Ζάρας, Χάγκινς 6, Κοέν 5, Μούρτος, Σίμτσακ 18(4/4β., 7/8διπ.), ΜακΝιλ 25(1/2τρ., 7/8διπ., 5ριμπ, 3κλ.).

Άλμπα Βερολίνου (Ομπράντοβιτς): Λόουερι 7(1), Κινγκ 1, Άκπιναρ, Κικάνοβιτς 15, Λόντσαρ 4, Βάργκας, Γόλφαρθ, Μιλοσάβλιεβιτς 14(3/7τρ.), Τσέρι 14(2/8τρ.), Ουάτ 8. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: