Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Τρέξε, τρέξε, τρέξε...!!


Τρέξε, τρέξε, τρέξε...

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έκανε απέναντι στον Αστέρα αυτό που δεν μπορεί να κάνει καμιά ελληνική ομάδα, στο επίπεδο που το κάνουν (όχι σε όλα τα ματς) οι ερυθρόλευκοι.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Το ρήμα τρέχω έχει γίνει...συνώνυμο της επιτυχίας στα περισσότερα ομαδικά αθλήματα. “Τρέξτε, τρέξτε, τρέξτε” ήταν μια από τις “εντολές” του Γιάννη Σφαιρόπουλου προς τους παίκτες του, σε τάιμ άουτ στο μπασκετικό ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Προφανώς γιατί ο αντίπαλος των Πειραιωτών δεν ήταν σε θέση να τρέξει στον ίδιο ρυθμό. Αυτά στο μπάσκετ, αλλά για “πάμε” και στο ποδόσφαιρο και στο χθεσινό σόου του Ολυμπιακού απέναντι στον Αστέρα.

Τι είπε ο Σίλβα μετά το ματς με την Ξάνθη για το κακό πρώτο ημίχρονο της ομάδας του; “Δεν είχαμε ταχύτητα στη δημιουργία των επιθέσεων”. Τι ζήτησε απ' τους παίκτες του μιλώντας στην τελευταία προπόνηση πριν το ματς με τους Αρκάδες; “Να μπούμε δυνατά. Θέλω να δω ταχύτητα στο παιχνίδι μας”. Ο Ολυμπιακός λοιπόν έκανε απέναντι στον Αστέρα αυτό που δεν μπορεί να κάνει καμιά ελληνική ομάδα, στο επίπεδο που το κάνουν (όχι σε όλα τα ματς) οι “ερυθρόλευκοι”. Πάτησε...γκάζι κι απ' τη στιγμή που ανέβηκαν οι “στροφές” οι φιλοξενούμενοι έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια κι όχι μόνο. Είτε μπάσκετ λοιπόν είτε ποδόσφαιρο το θέμα είναι το...γκάζι.

Ο Ολυμπιακός είχε πολύ γρήγορο τέμπο στην εκδήλωση των επιθέσεων του και αυτό σε συνδυασμό με τους πολλούς τρόπους που “χτύπησε” την άμυνα του Αστέρα, έδωσε τη δυνατότητα στους Πειραιώτες να περάσουν ένα πολύ εύκολο βράδυ.

Τα δύο “φτερά” του Ολυμπιακού (Πάρντο - Ντουρμάζ)... άνοιξαν με τον πλέον βελούδινο τρόπο ώστε το παιχνίδι των “ερυθρόλευκων” να πάρει το μέγιστο πλάτος στον αγωνιστικό χώρο του φαληρικού γηπέδου. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα μεγαλύτερης ελευθερίας κινήσεων στους Ζντίελαρ και Φορτούνη που κινούνταν στον άξονα και παρέσυρε το αμυντικό πλάνο των φιλοξενούμενων στην “παγίδα”.

Ιγκλέσιας και Κουρμπέλης βγήκαν εκτός ματς για τον Αστέρα οι δύο ακραίοι μπακ της ομάδας του Βεργέτη...δεινοπάθησαν πηγαίνοντας σε δεύτερο χρόνο σχεδόν σε όλες τις μονομαχίες και αυτό αποσυντόνισε και τους δυο στόπερ, καθώς Σανκαρέ και Γκοιάν έβγαιναν δεξιά κι αριστερά για να καλύψουν τις “τρύπες”. Ο Ολυμπιακός έτρεχε, είτε με γρήγορη μεταφορά μπάλας είτε με κούρσες ενός παίκτη τριάντα και σαράντα μέτρων, με τον Αστέρα να μην μπορεί ν' ακολουθήσει. Χαρακτηριστικές ήταν οι φάσεις με τις δύο σούπερ ασίστ του Ντουρμάζ στο δεύτερο γκολ του Ιντέγε και στο πρώτο του Φορτούνη.

Ο Ολυμπιακός “πλήγωσε” τον Αστέρα με πολλούς τρόπους. Τον “πλήγωσε” στην κόντρα επίθεση, τον “πλήγωσε” σε σετ παιχνίδι και γενικά τον έκανε να αδυνατεί ν' ακολουθήσει τον ρυθμό. Αυτό δεν το έκαναν οι “ερυθρόλευκοι” απέναντι στον Πλατανιά, το μοναδικό ματς του πρωταθλήματος στο οποίο δεν κέρδισαν. Δεν το έκαναν όμως ούτε και στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Ξάνθη, αν κι εκεί το αποτέλεσμα ήταν νικηφόρο για τους Πειραιώτες.

Το θέαμα όμως έχει πάντα θέση στην “εξίσωση” όταν αναφέρεται κάποιος στα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Κι απ' αυτή την άποψη το χθεσινό ματς ήταν όντως σούπερ παράσταση από τους “ερυθρόλευκους”.Κι όλα αυτά λόγω ταχύτητας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: