Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Μπράβο... χάσατε!!

Πόνεσαν τα μάτια μας! Το 13ο ματς του Μουντιάλ αποδείχθηκε «γρουσούζικο» για Ιράν και Νιγηρία που έμειναν στο 0-0 (πρώτη ισοπαλία στο θεσμό) και μάλλον χάνουν το... όνειρο της πρόκρισης.

Μπράβο... χάσατε!
Ψάχναμε την πρώτη ισοπαλία στο φετινό Μουντιάλ και τελικά μετά από πολύ… κόπο, την βρήκαμε!

Το 13ο ματς του θεσμού έφερε... γρουσουζιά σε Ιράν και Νιγηρία που προσέφεραν… σχεδόν τίποτα και μοιραία έμειναν στο 0-0, στο -προφανώς- χειρότερο ματς της φετινής διοργάνωσης!

Ένα αποτέλεσμα που πέραν των εντυπώσεων, φαίνεται πως προκαλεί και σοβαρό βαθμολογικό πρόβλημα στις δύο ομάδες, που πλέον, μάλλον δύσκολα θα μπορέσουν να μπουν «σφήνα» σε Αργεντινή και Βοσνία για την πρόκριση!

Για να τα λέμε κι όλα πάντως, οι Ασιάτες θα μπορούν να… υπερηφανεύονται (;) ότι έκαναν το… καλύτερό τους ξεκίνημα σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από τρεις ήττες σε ισάριθμες προηγούμενες εκκινήσεις στο θεσμό!

Το ματς:

Στα… χαρτιά η Νιγηρία ήταν το φαβορί του αγώνα. Κι ως τέτοιο μπήκε με… πάθος στο ματς για να αποδείξει την υπεροχή της. Και η αλήθεια είναι πως πίεζε, προσπαθούσε για το κάτι παραπάνω, αλλά αν δεν υπήρχε το καλό σουτ του Όμπι Μίκελ (που έφυγε λίγο άουτ), δεν θα είχαμε να πούμε και τίποτα για το παιχνίδι. Όσο για το Ιράν; Φουλ άμυνα και οι 11 πίσω απ’ το κέντρο και πάμε… ταμπούρι. Και έβγαινε αυτό στους Ασιάτες που είχαν κλειδώσει τα ατού των Αφρικανών και σχετικά εύκολα διατηρούσαν το ματς δίχως σκορ.

Και την ώρα που οι Νηγιριανοί αδυνατούσαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να φανούν πραγματικά απειλητικοί, οι Ιρανοί έφτασαν μια… ανάσα απ’ το να κάνουν πραγματική ζημιά. Διότι αν δεν ήταν ο Ενιάμα να δείξει τα εξαιρετικά αντανακλαστικά του και να βγάλει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Κουτσανεζάντ, πιθανώς να ‘χει μπει «βόμβα» στο παιχνίδι. Αλλά απ’ τη στιγμή που δεν μπήκε, οδηγηθήκαμε στα αποδυτήρια με το 0-0 ανάμεσα στις δύο ομάδες, με κακό θέαμα που σε τίποτα δεν θύμιζε το Μουντιάλ των προηγούμενων ημερών.

Περιμέναμε κάτι… καλύτερο στο δεύτερο μέρος. Μια προσωπική ενέργεια, μια έμπνευση της στιγμής να μας ξυπνήσει. Μάταια… Ίδιος ρυθμός, ίδια εικόνα, ίδιος… ύπνος. Το ματς «μύριζε» πως δεν είχε να μας δώσει τίποτα και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων -δυστυχώς- το επιβεβαίωναν, με τα λεπτά να φεύγουν και οι μόνες υποψίες ευκαιριών να είναι δύο μακρινά σουτ για κάθε πλευρά (με Κουτσανεζάντ και Εμενίκε).

Κι όλο οδεύαμε σε φινάλε κι όλο ο αγώνας… έπαιρνε την κάτω βόλτα! Οι προπονητές προσπαθούσαν να αλλάξουν τη ροή, επιχειρούσαν διορθωτικές κινήσεις, αλλά σάμπως κι αυτοί που έμπαιναν στον αγωνιστικό χώρο, έδειχναν κάτι καλύτερο; Προς το τελευταίο δεκάλεπτο, η Νιγηρία έβγαλε μια μίνι «ζωντάνια», αλλά μην φανταστείτε κάτι συγκλονιστικό. Μια απλή υπεροχή, που σίγουρα δεν σου… έβγαζε πως κάτι θα αλλάξει. Και έτσι έγινε, με το 0-0 να μένει ως το φινάλε και τους Βραζιλιάνους στις εξέδρες να αποδοκιμάζουν δικαίως για το θέαμα που ΔΕΝ είδαν!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιράν: Αλιρεζά Χαγιγί, Χοσεϊνί, Σαντεγί, Μονταζερί, Πουλαντί, Χεϊντάρι (89' Σοτζαΐ), Τεϊμουριάν, Νεκουνάμ, Ντεζαγιέ (78' Τζαχανμπάχς), Χαζσαφί, Κουτσανεζάντ.

Νιγηρία: Ενιεάμα, Άμπροουζ, Οσανίουα, Ομποαμπόνα (29' Γιόμπο), Ομέρουο, Αζίζ (69' Οντεμβίγκι), Ονάζι, Όμπι Μίκελ, Μόουζες (52' Σόλα Αμεόμπι), Μούσα, Εμενίκε. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: