Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

«Απαραίτητοι Στοχ και Νάτχο»

Apostolidis-610x4001
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κούλης Αποστολίδης. Έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν και θυμήθηκε την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (16-7-1974). Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο παρόν και τόνισε πως Βρύζας και Αναστασιάδης πρέπει να αποφασίζουν χωρίς παρεμβάσεις από τον μεγαλομέτοχο.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κούλης Αποστολίδης:
Για τα χρόνια που έχουν περάσει από την κατάκτηση του κυπέλλου το 1974:
“Είναι γεγονός ότι όταν σταματάς την μπάλα και γίνεσαι παλαίμαχος περνώντας τα χρόνια συζητάς και αναφέρεσαι σε γεγονότα της εν ενεργεία σου συμμετοχής και χαίρεσαι. Ο χρόνος είναι χρόνος, δεν μπορούμε να τον ελέγξουμε και πρέπει να περνάει καλά”.
Για τις φανέλες του τελικού
“Ήταν άσπρες με μια μαύρη ρίγα δεξιά. Είχαμε την κλασσική φανέλα του ΠΑΟΚ με τις ασπρόμαυρες κάθετες. Φορέσαμε εκείνη την φανέλα και δεν θυμάμαι αν την ξαναφορέσαμε ποτέ”.
Για την σημασία εκείνου του κυπέλλου:
“Το πιο σημαντικό είναι πως ήταν ο πρώτος επίσημος τίτλος που παίρναμε κερδίζοντας τον Ολυμπιακό μέσα στην Αθήνα. Ήταν ικανοποίηση γιατί με τον Ολυμπιακό είχαμε πάντα ανταγωνισμό. Η ικανοποίηση μας ήταν τεράστια τόσο για το κύπελλο όσο και για την επόμενη χρονιά που κερδίσαμε με τον Λόραντ 4-0 στο Καραϊσκάκη όταν πήραμε και το πρωτάθλημα”.
Για το γεγονός πως είχε εκτελέσει το τελευταίο πέναλτι:
“Δεν έχει σημασία αυτό, ήταν η σειρά. Με είχαν ορίσει ως δεύτερο αλλά παρακάλεσα να εκτελέσω το τελευταίο. Ήθελα να χτυπήσω το τελευταίο επειδή το παιχνίδι μπορεί να κρινόταν στο τελευταίο πέναλτι όπως και έγινε. Η εκτέλεση ήταν πολύ ωραία αλλά και άκρως  επικίνδυνη. Πήγε στο αριστερό παραθυράκι, ήθελε λίγο για να φύγει έξω. Ευτυχώς μπήκε γιατί αλλιώς η ιστορία του ΠΑΟΚ αλλά και η δική μου θα ήταν πολύ διαφορετική”.
Για τους πανηγυρισμούς που είχαν γίνει:
“Τότε το ποδόσφαιρο δεν ήταν επαγγελματικό και ψυχρό. Ήταν πιο συναισθηματικό και είχε πιο πολύ δέσιμο η ομάδα. Τέτοιες επιτυχίες τις γλεντούσαμε με την ψυχή μας γιατί ήμασταν και ΠΑΟΚτσήδες και το γλεντούσαμε ΠΑΟΚτσήδικα. Έγιναν τα γνωστά στο ξενοδοχείο που ο Μαρτινίδης βούτηξε με το πούρο στην πισίνα”.
Για την ομάδα του Ολυμπιακού τότε:
” Ο Ολυμπιακό τότε είχε πάρα πολύ καλή ομάδα. Ο Καραβίδης είχε χάσει πέναλτι στην κανονική διάρκεια. Εμείς ήμασταν με την εθνική ενόπλων και επιστρέψαμε την Παρασκευή. Την Πέμπτη στην Ρουμανία ο προπονητής της εθνικής μας έβαλε τους τέσσερις, Πουπάκη και Καραβίδη από τον Ολυμπιακό και τον Γούναρη με εμένα από τον ΠΑΟΚ να χτυπήσουμε πέναλτι επειδή παίζαμε τελικό. Ο Πουπάκης τα έπιανε όλα, ο Καραβίδης τα έβαζε και εμείς τα χάναμε. Ευτυχώς έγινε το αντίθετο στο κανονικό παιχνίδι”.
Για την ανάγκη να επιστρέψει ο ΠΑΟΚ στις επιτυχίες:
“Ήταν μεγάλες στιγμές τις οποίες εμείς οι παλαιότεροι από την ψυχή μας ευχόμαστε να ξεχνιούνται με νέες επιτυχίες και νέους τίτλους. Μακάρι η ομάδα να αναπτυχθεί και ο ΠΑΟΚ να είναι σε μια μόνιμη κατάσταση διεκδίκησης τίτλου. Αυτό θέλει η δυναμική του”.
Για την μεταγραφή του Ρασβάν Ρατς:
“Τον συγκεκριμένο παίκτη δεν τον ξέρω. Εφόσον τον επέλεξαν ο Αναστασιάδης με τον Βρύζα θα είναι αυτό που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ”.
Για την επιστροφή του Άγγελου Αναστασιάδη:
“Θεωρώ πως είναι ένας πολύ καλός προπονητής χωρίς αμφιβολία και ας λένε πως είναι ξεπερασμένης τεχνοτροπίας. Είμαι σίγουρος πως θα κάνει καλή δουλειά. Μαζί με αυτό όμως πρέπει να βελτιωθεί και το διοικητικό μοντέλο μέσα σε ένα πλαίσιο οργανωτικό και προγραμματισμού. Να ξέρει ο ΠΑΟΚ που πηγαίνει. Σε αυτό το σχέδιο να λειτουργήσουν όλοι και μαζί και ο κ. Σαββίδης. Δεν ξέρω τι βήματα και βελτιώσεις έγιναν αλλά σίγουρα σε σχέση με το περσινό μοντέλο, πρέπει λίγοι να αποφασίζουν. Οι Βρύζας και Αναστασιάδης να μπορούν να αποφασίζουν για την ομάδα χωρίς να παρεμβαίνει ο μεγαλομέτοχος. Αν μπορεί να επιτευχθεί αυτό θα είναι για εμένα το ζητούμενο ώστε να πετύχει η ομάδα”.
Για τους Στοχ και Νάτχο:
“Θα ήταν ευχής έργο να μείνουν και οι δύο παίκτες μακροχρόνια. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορούν να βοηθήσουν στο χτίσιμο της ομάδας. Είναι καθαρά οικονομικό θέμα και δεν ξέρω αν για τους παίκτες υπάρχουν και άλλες επιλογές. Είναι πάντως πολύ χρήσιμοι για το χτίσιμο της νέας ομάδας”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: