Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Από τα βιντεάκια στο youtube!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τη δεύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού, από μία άλλη οπτική.  
Σίγουρα δεν είναι αυτό που λέμε εμπορική μεταγραφή για Ολυμπιακό ο Ομάρ Ελαμπντελαουί. Κι είναι και το όνομα ρε παιδί μου δύσκολο!
Αλλά, για να μιλάμε σοβαρά, αυτό που πρέπει να κοιτάμε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η ουσία. Να σου κάνει δηλαδή τη δουλειά σου ο παίκτης.
Κι ο Ολυμπιακός μέσα από τη φετινή σεζόν φάνηκε ότι χρειάζεται κι άλλο δεξί μπακ εκτός του Σαλίνο, που είναι μια χαρά παίκτης, αλλά χρειάζεται ανάσες. Δεν αντέχει να βγάζει σερί παιχνίδια σε καλό ρυθμό. Κι αυτές τις ανάσες δεν τις έδωσαν, τουλάχιστον στο βαθμό που χρειάζονταν η ομάδα, ούτε ο Τόρες, ούτε ο Παπάζογλου.
Στο πρόσωπο λοιπόν του Νορβηγού διεθνή, ο Ολυμπιακός βρίσκει ένα παίκτη που μπορεί να δώσει αυτό που λέμε ποιοτικές ανάσες στο Σαλίνο. Και που θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό σε ένα τομέα, που δεν είναι και το καλύτερο του Βραζιλιάνου: τις σέντρες και γενικά την καλή τελική από δεξιά. Ο Ομάρ το έχει αυτό το πράγμα. Εγώ κάθισα και τον είδα και δη σε δύσκολα παιχνίδια, π.χ. με Μπάγερν και Λέβερκουζεν. Βγαίνει πολύ γρήγορα μπροστά κι έχει σέντρα-φαρμάκι. Και πολύ δυνατό σουτ.
Φίλοι μου, παίκτης βασικός στην Μπουντεσλίγκα, ακόμη και σε ομάδα που έπεσε, δεν μπορεί να μην είναι καλός παίκτης. Ο Ομάρ, που δεν είναι ούτε 23 ετών, έχει ταχύτητα κι έκρηξη στο παιχνίδι του κι είναι πιεστικός στο μαρκάρισμα στον αντίπαλο. Αμυντικά δεν είναι σούπερ-θέλει δουλειά στις τοποθετήσεις του στην περιοχή και γύρω από την περιοχή. Αλλά να ξέρετε πως έχει προδιαγραφές. Και ήταν βασικότατος στην εθνική Νορβηγίας μέσα στη φετινή σεζόν.
Το ότι δεν τον ξέρει ο πολύς ο κόσμος, δεν σημαίνει υποχρεωτικά και κάτι σε αγωνιστικό επίπεδο. Δηλαδή ήξεραν πολλοί τον Βάϊς στην Πεσκάρα και στην εθνική Σλοβακίας; Στα βιντεάκια στο youtube τον έμαθαν, για να μην κοροϊδευόμαστε δηλαδή. Τα ίδια πάνω κάτω και με τον Κάμπελ, που ήταν στην Μπέτις. Ο δε Εντινγκά ήρθε από τη Β΄κατηγορία της Γαλλίας. Κι ο Σαλίνο έπαιζε στην Μπράγκα.
Και τέλος πάντων, μέσα στο γήπεδο φαίνεται τι ψάρια πιάνει ο καθένας. 
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: