Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Aπ' το 2010 είχε φανεί ποιός είναι ο Μίλερ!!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο www.sport-fm.gr, για το χατ-τρικ του Γερμανού άσου και θυμάται τα κατορθώματα του το 2010 όταν είχε καταθέσει τα διαπιστευτήρια του

Aπ' το 2010 είχε φανεί ποιός είναι ο Μίλερ
Στο προηγούμενο Μουντιάλ, ήταν ένας από τους πρώτους σκόρερ της διοργάνωσης με 5 τέρματα. Είχε βάλει δύο στην Αγγλία στο 4-1 και ένα στην Αργεντινή στο 4-0 στα νοκ-άουτ.

Στην αναμέτρηση με την Ισπανία, ήταν ο μεγάλος απών με αποτέλεσμα να εμφανιστεί εντελώς ακίνδυνη στον ημιτελικό η ομάδα των «πάντσερ» κι ασφαλώς να χάσει.

Με την ωριμότητα, επιπλέον τεσσάρων ετών, ο Τόμας Μίλερ έκανε αισθητή την παρουσία του με το «καλημέρα» και σε αυτό το Μουντιάλ.

Έγινε ο 6ος Γερμανός που σημειώνει χατ-τρικ στην ιστορία των Π.Κ και το 49ο συνολικό σε τελικές φάσεις, αυτής της διοργάνωσης.

Σήμερα κάλυψε περίπου 10.615 μέτρα, περίπου δηλαδή 2χλμ παραπάνω από τον πολύ Ρονάλντο που τα περιμένει σχεδόν όλα από τους συμπαίκτες του. Το ακριβώς αντίθετο πράττει ο Μίλερ.

Εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και αξιοποίησε τις δύο φορές που βρήκε τη μπάλα μπροστά του μέσα στην περιοχή.

Πρόκειται όμως για έναν πολύ ομαδικό παίκτη και αυτό φάνηκε ακόμα και σε φάσεις που, ενώ είχε την ευκαιρία να κυνηγήσει το γκολ, προτίμησε να μοιράσει ή να προσπαθήσει να δώσει ασίστ σε συμπαίκτες του. Αυτό το κάνει πάντα, με μια χαρακτηριστική απλότητα που τον διακρίνει.

Τις περισσότερες φορές για τους ποδοσφαιριστές, το απλό είναι το πιο δύσκολο. Αυτή όμως είναι η διαφορά του Τόμας Μίλερ με πολλούς άλλους ποδοσφαιριστές τοπ-επιπέδου.

Αν είναι καλά αυτός, τότε η Γερμανία θα έχει μεγάλη τύχη να προχωρήσει πολύ στο Μουντιάλ. Αυτός είναι ο άνθρωπος κλειδί για την επίθεση κι εκείνος που θα σηκώσει το μεγάλο βάρος, όπως βαρύ είναι και το επίθετο του. Κι αυτό δεν αποδίδεται στα τρία γκολ με την Πορτογαλία.

Έγινε ξεκάθαρο, όταν πριν τέσσερα χρόνια, η γερμανική μηχανή που έριχνε τεσσάρες σε Αγγλία και Αργεντινή, κόλλησε, όταν αυτός απουσίασε. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: