Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Την έκανε… Four-tugal!

Πιο αποφασιστικό ξεκίνημα, δεν γινόταν! Με πρωταγωνιστή τον Τόμας Μίλερ, που πέτυχε χατ-τρικ, αλλά και τη βοήθεια του… Πέπε, οι Γερμανοί ισοπέδωσαν τους Πορτογάλους (4-0) και έδειξαν τα δόντια τους.

Την έκανε… Four-tugal
Ποίο ντέρμπι; Η Γερμανία το έκανε να μοιάζει με… προπόνηση! Τα «πάντσερ» έκαναν εντυπωσιακή πρεμιέρα στη Βραζιλία, ισοπεδώνοντας και μάλιστα εύκολα την Πορτογαλία με σκορ 4-0.
Όλα πήγαν ιδανικά για την ομάδα του Χόακιμ Λεβ, που ξεκίνησε με γκολ στο 12’ όταν ο Μίλερ ευστόχησε από την «άσπρη βούλα» έπειτα από αυστηρή υπόδειξη του Μάζιτς σε τράβηγμα του Περέιρα. Στη συνέχεια ο Χούμελς έπιασε στον ύπνο την άμυνα των Ιβήρων και με κεφαλιά στο 32’ έκανε το 2-0. Ο Πέπε είδε απευθείας κόκκινη κάρτα στο 37’ και λίγο πριν το ημίχρονο ο Μίλερ έκανε τρία τα τέρματα της ομάδας του. Το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο επιθετικός της Μπάγερν δεν κρατιόταν και με ένα σπρώξιμο της μπάλας στο 78’ έκλεισε με χατ-τρικ.

Ανησυχία στα στρατόπεδα και των δύο ομάδων καθώς τρεις παίκτες αποχώρησαν με προβλήματα τραυματισμών. Για την ομάδα του Μπέτο, οι Κοεντράο και Αλμέιδα, ενώ για του Λεβ ο Χούμελς.

Το ματς:



Ορεξάτες μπήκαν στο παιχνίδι και οι δύο ομάδες. Από το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου οι Γερμανοί προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα στα άκρα των Πορτογάλων, οι οποίοι απαντούσαν με σουτ έπειτα από γρήγορες αντεπιθέσεις. Τελικά το «κόλπο» που έπιασε ήταν της ομάδας του Λεβ, που κέρδισε πέναλτι στο 11’ έπειτα από προσπάθεια του Γκέτσε και ο Μίλερ ένα λεπτό αργότερα άνοιξε νωρίς - νωρίς το σκορ.

Από εκεί και πέρα το ματς πήρε ιδανική τροπή για τα «πάντσερ». Οι Ίβηρες αδυνατούσαν να αναπτυχθούν σωστά, οι γραμμές τους δεν είχαν ομοιογένεια και η μπάλα δεν έφτανε με τίποτα μπροστά. Από την άλλη, η Γερμανία όποτε πίεζε δημιουργούσε αναστάτωση στην άμυνα και έτσι έφτασε στο δεύτερο γκολ με κεφαλιά του Χούμελς. Οι Πορτογάλοι προσπάθησαν να μείνουν όρθιοι όμως προδόθηκαν από τον Πέπε (37’), που τους άφησε με δέκα λόγω αποβολής. Οι παίκτες του Λεβ δεν χαλάρωσαν και λίγο πριν το ημίχρονο (45+1’) έκαναν εύκολα και το 3-0 με σουτ του Μίλερ.

Σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο, το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καθόλου ρυθμό. Οι παίκτες του Μπέτο έδειχναν απόλυτα συμβιβασμένοι με την ήττα και ήθελαν να διαφυλάξουν τα μετόπισθεν προκειμένου να αποφύγουν τον διασυρμό. Έτσι, τα «πάντσερ» έριξαν στροφές και περιόρισαν σημαντικά τα τρεξίματά του συγκριτικά με το πρώτο μέρος. Το ματς δεν είχε φάσεις και τα λεπτά που κυλούσαν έδειχναν πως το παιχνίδι είχε πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα.

Το παιχνίδι άνοιξε κάπως με το πέρασμα των λεπτών καθώς οι Ίβηρες προσπάθησαν να απειλήσουν τον Νόιερ, που η παρουσία του έδειχνε… διακοσμητική. Οι Γερμανοί κάθε φορά που «γκάζωναν» δημιουργούσαν προβλήματα και ο Μίλερ δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει το χατ-τρικ στο 78’. Στα τελευταία λεπτά το ματς έγινε τελείως άναρχο, οι Πορτογάλοι προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν, χωρίς όμως να καταφέρουν τελικά να πετύχουν τουλάχιστον το γκολ της τιμής μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Μάζιτς.


Οι συνθέσεις:



Γερμανία (Χόακιμ Λεβ): Νόιερ, Χέβεντες, Χούμελς (73' Μουστάφι), Μερτεζάκερ, Μπόατενγκ, Λαμ, Κεντίρα, Γκέτσε, Εζίλ (62’ Σίρλε), Κρόος, Μίλερ (82' Ποντόλσκι)

Στον πάγκο: Τσίλερ, Γκροσγκρόιτς, Γκίντερ, Σβαϊνστάιγκερ, Κλόζε, Ντράξλερ, Ντουρμ, Βάιντενφελερ, Κράμερ

Πορτογαλία (Πάουλο Μπέντο): Ρουί Πατρίσιο, Κοεντράο (65’ Αλμέιδα), Μπρούνο Άλβες, Πέπε, Περέιρα, Βελόσο (46’ Κόστα), Μεϊρέλες, Μουτίνιο, Νάνι, Ρονάλντο, Αλμέιδα (28’ Έντερ)

Στον πάγκο: Εδουάρδο, Γουίλιαμ, Βιεϊρίνια, Νέτο, Σίλβα, Βαρέλα, Αμορίμ, Μπέτο, Πόστιγκα

Διαιτητής: Μ. Μάζιτς
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: