Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Έφυγε σαν φίλος ο Στράτος!!

Ο Στράτος Περπέρογλου θα συνεχίσει οριστικά την καριέρα του στην Αναντολού Εφές και ο Νίκος Ζέρβας γράφει στο www.sport-fm.gr το γιατί Ολυμπιακός και παίκτης χειρίστηκαν άψογα την υπόθεση.

Έφυγε σαν φίλος ο Στράτος
Το μίνι-σίριαλ της παραμονής η όχι του Στράτου Περπέρογλου στον Ολυμπιακό έληξε οριστικά, με τον διεθνή φόργουορντ να θεωρείται πλέον παίκτης της Αναντολού Εφές.

Ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες των «ερυθρόλευκων» την περυσινή σεζόν και από τους πρωταγωνιστές της κατάκτησης της Ευρωλίγκας στο Λονδίνο, θα αγωνίζεται πλέον υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Ίβκοβιτς, στο πιο ελκυστικό πρότζεκτ που έχει σχεδιάσει τα τελευταία χρόνια η τουρκική ομάδα.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Πριν από μερικές ημέρες, το www.sport-fm.gr αποκάλυπτε τη πρώτη πρόταση του Ολυμπιακού και την διαφορά που προέκυψε με τον παίκτη και ο Βάιος Τσούτσικας, έγραψε τους λόγους για τους οποίους και οι δύο πλευρές βγαίνουν κερδισμένες από αυτή την αποχώρηση.

Προσθέτω στην εξίσωση την αγωνιστική απώλεια που έχει να κάνει με την εμπειρία, τη σταθερότητα και το παιχνίδι με πλάτη στο οποίο ξεχώριζε ο Περπέρογλου και συμφωνώ μαζί του. Αν όμως θέλει κάποιος να προσεγγίσει την υπόθεση και από το κομμάτι των διαπραγματεύσεων και της προσφοράς, θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως και ο Ολυμπιακός και ο παίκτης, την χειρίστηκαν άψογα και χωρίζουν σαν φίλοι.

Αν ο Ολυμπιακός, είχε αλλάξει νωρίτερα την πολιτική του στο θέμα των ανανεώσεων (πλέον καλεί νωρίτερα τους παίκτες για αναπροσαρμογή) και πρότεινε τα ίδια λεφτά στον παίκτη μεσούσης της σεζόν, θα τον είχε «δέσει» άνετα μέχρι το 2016, αλλά με τα «αν» δε κάνουμε πραγματικότητα. Η αλήθεια όμως, είναι πως για τα ελληνικά δεδομένα και με βάση το ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει στη φαρέτρα του Λοτζέσκι και Παπαπέτρου, οι «ερυθρόλευκοι» τα έδωσαν, σχεδόν, όλα για να τον κρατήσουν. Ξέρετε πολλούς εργαζόμενους που παίρνουν αύξηση 50% στις αποδοχές τους;

Όπου «σχεδόν», βάλτε τη πρόταση της Εφές που πραγματικά είναι υπέρ του δέοντος εξαιρετική και δύσκολα θα την αρνούνταν ένας επαγγελματίας που διανύει μάλιστα το τριακοστό έτος της ηλικίας του. Ο Περπέρογλου, όπως σεβάστηκε τα δύο τελευταία χρόνια αγωνιστικά το συμβόλαιό του, παρέμεινε το ίδιο επαγγελματίας παρά το προ ημερών γνωστοποιημένο και πιεστικό ενδιαφέρον της Εφές. Περίμενε να ακούσει τον Ολυμπιακό χωρίς να υπογράψει και πήρε την απόφασή του, δίχως να… πουλήσει τους «ερυθρόλευκους». Θέλει να κάνει ένα πολύ καλό συμβόλαιο, διότι ίσως να είναι το τελευταίο μεγάλο της καριέρας του, κουράστηκε από την έντονη αντιπαλότητα στην Ελλάδα και αλλάζει σελίδα.

Όχι πως στην Τουρκία δεν θα αντιμετωπίσει παρόμοια με την χώρα μας φαινόμενα επεισοδίων και αντιπαράθεσης στα ντέρμπι, όμως για ανθρώπους που τους αρέσουν οι προκλήσεις, το κάλεσμα του Ντούντα δε μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Η εξέλιξη της υπόθεσης, αφήνει και τις δύο πλευρές ευχαριστημένες, γιατί έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν. Όσο για το αν ο «Πέρπε» πήρε τη σωστή απόφαση, ο χρόνος θα δείξει. Το σίγουρο είναι πως του αξίζει το καλύτερο και ως επαγγελματία και ως άνθρωπο. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: