Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Είναι ντέρμπι! Και με Κατσουράνη…!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος προαναγγέλλει στο blog του στο gazzetta την αποψινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο.
Εδώ και πολλά χρόνια, όταν ο Ολυμπιακός παίζει με τον Ατρόμητο, είτε μέσα, είτε έξω, είναι σα να παίζει με τον Παναθηναϊκό η, τον ΠΑΟΚ!
Τιμητικό για τον Ολυμπιακό δεν είναι, αλλά αποτελεί μία πραγματικότητα. Σκεφθείτε ότι την τελευταία εφταετία, οι πιο εύκολες νίκες του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη επί του Ατρόμητου, ήταν δύο 2-0, με το δεύτερο γκολ στο ένα ματς να έρχεται στο 85’ και στο άλλο στο 93’!
Καλώς η, κακώς είναι ντέρμπι τα παιχνίδια με τον Ατρόμητο, που έχει βρει ένα τρόπο και τον δυσκολεύει αφάνταστα τον Ολυμπιακό. Ακόμη κι ο φετινός Ατρόμητος, που δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με των προηγούμενων ετων, είδαμε ότι τον κέρδισε 1-0 στο Περιστέρι.
Έχει, βέβαια, ενδιαφέρον να προσέξουμε δύο πράγματα.
Πρώτον, ότι ο Ατρόμητος φέτος εκτός έδρας έχασε απ΄ όλους τους μεγάλους: 0-2 από τον Παναθηναϊκό, 1-2 από τον ΠΑΟΚ, ακόμη κι από την ΑΕΚ, 0-3 στο κύπελλο. Μία καλύτερη ανάλυση, όμως, των αγώνων, μας λέει ότι το 0-1 στη Λεωφόρο έγινε με αυτογκόλ, το 0-1 στην Τούμπα έγινε με προσφορά του Τσέναμο και στο ΟΑΚΑ ο Ατρόμητος έπαιξε όλο το β΄ημίχρονο με 10 παίκτες.
Δεύτερον, ότι ο Ατρόμητος μέσα σε μία σεζόν δεν έχει μπορέσει να κάνει ποτέ στα τελευταία πρωταθλήματα δύο ζημιές στον Ολυμπιακό. Κι ο Ολυμπιακός φέτος έχει ήδη υποστεί μία ζημιά από τον Ατρόμητο. Δεν είναι κι εύκολο ο Ολυμπιακός να την πατήσει για δεύτερη φορά την ίδια σεζόν. Αν και σήμερα θέλει πολλή προσοχή, καθώς θα παίξει χωρίς τους βασικούς του στην άμυνα (Ρομπέρτο, Ομάρ, Μαζουακού, Σιόβα).
Κλειδί ξεκάθαρα είναι το πρώτο γκολ.
Ο Ατρόμητος σκόραρε πρώτος σε 12 παιχνίδια του φέτος και τα αποτελέσματα του ήταν 8 νίκες και 4 ισοπαλίες. Άρα, καμία ομάδα δεν του έχει «γυρίσει» παιχνίδι, όταν αυτή βρέθηκε πίσω στο σκορ. Κι αυτό πρέπει να το δουν καλά στον Ολυμπιακό. Ειδικά με τη διαπίστωση ότι στα 8 παιχνίδια στα οποία ο Ατρόμητος έχει φάει πρώτος γκολ, έχει 6 ήττες και 2 ισοπαλίες…
Το ζητούμενο λοιπόν είναι να μπεις μπροστά στο σκορ με τον Ατρόμητο. Με τη διαφορά ότι είναι ομάδα που μπαίνει δυνατά στα παιχνίδια της, εξ ου και σε ξεκίνημα αγώνα έχει φάει μόλις ένα γκολ, ενώ έχει βάλει έξι-εφτά…Τα παιχνίδια του Ατρόμητου συνήθως «ανοίγουν» πολύ αργά μέσα στο ματς, στο φινάλε τους, εκεί όπου μπαίνουν και τα πιο πολλά γκολ. Και τρώει και βάζει τότε!
Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Σα Πίντο, που και για λόγους πρεστίζ στην πατρίδα του θα θέλει να πάρει αποτέλεσμα από το συμπατριώτη του Περέϊρα, θα παίξει με όλους τους γρήγορους παίκτες του μπροστά (όχι με Παπάζογλου) και με όσους αμυντικούς μέσους έχει (όχι με τους επιθετικούς χαφ). Κλειστή άμυνα, δηλαδή, και στην κόντρα με πάσες Ούμπιντες και Δημούτσου σε Ναπολεόνι και Γεωργίου. Κι από εκεί και πέρα, να εκμεταλλευθεί τα στημένα με Φυτανίδη, Αγκουάζι και φυσικά τον Κατσουράνη, που για εμένα θέλει μεγάλη προσοχή, γιατί είμαι σίγουρος ότι θα ζει και θα αναπνέει για να την «κάνει» στον Ολυμπιακό.
Καλός γκολκίπερ είναι αυτός ο Γκορμπούνοφ. Και μην ξεχνάμε ότι μετά τον Ολυμπιακό, την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα την έχει ο…Ατρόμητος.
Παρεμπιπτόντως, ωραία τα γράφει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο επίσημο σάϊτ του συλλόγου (http://www.paokfc.gr/news-el/20150204-se-peripeteies-alla-perifanos/) για το σημερινό της αντίπαλο, ΟΦΗ. Ο τίτλος είναι, «σε περιπέτειες, αλλά περήφανος».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: