Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ενημέρωση για συμφωνητικά και τον εσωτερικό κανονισμό!

Στην πρώτη προπόνηση της εβδομάδας, ενόψει Καμπανιακού, οι ποδοσφαιριστές του Αρη δέχτηκαν επίσκεψη από τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη.

Ο τεχνικός διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος μίλησε στους κιτρινόμαυρους και τους ενημέρωσε σχετικά με τα ιδιωτικά συμφωνητικά που θα πρέπει να υπογράψουν. Ένα θέμα γύρω από το οποίο είχε δημιουργηθεί ντόρος όλο το προηγούμενο διάστημα, επί Γαλανού στη διοίκηση. Με τους παίκτες να «γκρινιάζουν», τότε, πως δεν είχαν κληθεί ποτέ να τα υπογράψουν. Τώρα, ο Καλαϊτζίδης τους δίνει διορία μέχρι και την Κυριακή να παραδώσουν τα συμφωνητικά, ούτως ώστε από την επόμενη εβδομάδα να αρχίσουν να πέφτουν οι υπογραφές. Τους συνέστησε να συμβουλευτούν δικηγόρους και μάνατζερ για την σύνταξη του ιδιωτικού συμφωνητικού, το οποίο στην ουσία αναγνωρίζει τις οφειλές στα πρόσωπά τους. Πρόκειται ουσιαστικά για συμβόλαιο συνεργασίας. Επειδή, όμως, ο Άρης είναι ερασιτεχνικό σωματείο δεν έχει δικαίωμα να κάνει συμβόλαια, άρα πηγαίνουν στα ιδιωτικά συμφωνητικά. Όπως είχε κάνει, δηλαδή, και η ΑΕΚ πέρυσι.

Στο μεταξύ, οι κιτρινόμαυροι ενημερώθηκαν ότι μέσα στα συμφωνητικά θα συμπληρωθεί από την διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος και ο εσωτερικός κανονισμός. Αυτός που προβλέπεται, δηλαδή, για κάθε ομάδα και είναι άμεσα συνυφασμένος πάνω σε συγκεκριμένους κανόνες. Η έλλειψη εσωτερικού κανονισμού στην ομάδα του Αρη, άλλωστε, είναι η αιτία που δεν επιβλήθηκε συγκεκριμένη ποινή στον Φερνάντες για την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του στον αγώνα με την Καστοριά, αλλά και αφορμή για να αποφασιστεί η σύνταξη του κανονισμού. Η κίνηση του έμπειρου αμυντικού να κλοτσήσει τη μπάλα εκνευρισμένος μετά από απόφαση του διαιτητή τού στοίχισε την κίτρινη κάρτα και κατ’ επέκταση την απουσία του από τον αγώνα με τον Καμπανιακό. Γεγονός που ενόχλησε ιδιαίτερα τον Ντομπρασίνοβιτς, αλλά και τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη ο οποίος ζήτησε χθες ενώπιον όλων να μην επαναληφθεί ανάλογο θέμα διότι θα προκύψουν κυρώσεις, οι οποίες μεταφράζονται σε οικονομικές ποινές.

Τι θα προβλέπει ο κανονισμός

Ο εσωτερικός κανονισμός που θα μοιραστεί στους παίκτες του Αρη θα προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες, οι οποίοι προσαρμόζονται σε επαγγελματικά πρότυπα. Μεταξύ άλλων θα προβλέπει συγκεκριμένο ωράριο για την εξωγηπεδική ζωή των παικτών, τα ρεπό τους, τα αιτήματα για άδεια απουσίας. Ενώ το σημαντικότερο όλων, θα αφορά την συμπεριφορά τους εντός αγωνιστικού χώρου (σε αγώνες και προπονήσεις, όπως πχ κάρτες) και τις σχέσεις τους με τεχνικό τιμ και συμπαίκτες. Οι παραβάτες των κανόνων θα τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: