Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

H μεγαλύτερη συγκάλυψη ύποπτων αγώνων ever!!

O Δήμος Μπουλούκος εξηγεί γιατί αποτελεί παρωδία η πειθαρχική δίωξη σε Βέροια και Εργοτέλη για χειραγώγηση αγώνων καθώς το μόνο που προσφέρει, είναι η απόλυτη συγκάλυψη του παράνομου κυκλώματος!
Ξαφνικά το απόγευμα της Τρίτης, πληροφορηθήκαμε όλοι ότι είχε ασκηθεί δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, Παναγιώτη Καρρά στις ΠΑΕ Βέροια και Εργοτέλης, ως υπεύθυνες για πιθανή χειραγώγηση των αγώνων:  Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 (20/9/2014, 4η αγωνιστική) Εργοτέλης-Ολυμπιακός 2-3 (18/10/2014, 7η αγωνιστική) ΠΑΟΚ-Βέροια 4-1 (26/10/2014, 8η αγωνιστική) .
Είναι η πρώτη φορά μετά το καλοκαίρι του 2011 και την αποκάλυψη του σκανδάλου ων στημένων αγώνων, που ποδοσφαιρικές ομάδες της Σούπερ Λίγκας καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για συμμετοχή σε ύποπτα ματς. Η πρώτη ύποπτη κίνηση στην «φρέσκια» υπόθεση είναι η μη δημοσιοποίηση των πειθαρχικών διώξεων από την ΕΠΟ, κάτι που έγινε μόλις χθες, όταν μάθαμε ότι κλήθηκαν για απολογία από την Σούπερ Λίγκα.
Αλλά αυτό μικρή σημασία έχει μπροστά στην υπόλοιπη διαδικασία, καθώς έχει τεράστιο ενδιαφέρον τι γίνεται από εδώ και πέρα. Oι πειθαρχικές διώξεις ασκήθηκαν βάσει των σχετικών φακέλων που είχε αποστείλει η OYEΦΑ στην ΕΠΟ και στους οποίους χαρακτηριζόταν ύποπτη η στοιχηματική δραστηριότητα των συγκεκριμένων αγώνων, με τις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας να τονίζουν ότι Βέροια και Εργοτέλης έχασαν με ευρύ σκορ σε αυτά τα ματς χωρίς να προβάλλουν αντίσταση, προκειμένου να υπάρχει πιθανό όφελος από το παράνομο στοίχημα.
Αύριο Πέμπτη λοιπόν οι δύο ΠΑΕ θα παρουσιαστούν στην πειθαρχική επιτροπή και θα απολογηθούν. Είναι σίγουρο ότι θα δηλώσουν πλήρη άγνοια για το θέμα και θα τονίσουν ότι έχασαν από τις δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος που δεν έχουν αντίπαλο στην κούρσα για τον τίτλο! Και φυσικά η πειθαρχική επιτροπή θα τις αθωώσει πανηγυρικά, καθώς δεν μπορεί να καταδικάσει καμία ομάδα, μόνο και μόνο με τις ενδείξεις του ραντάρ της ΟΥΕΦΑ. Αν δεν υπάρχει κάποια άλλη χειροπιαστή απόδειξη, είτε καταγγελία, είτε μαρτυρία, καμία επιτροπή δεν μπορεί να βγάλει απόφαση για απόπειρα χειραγώγησης αγώνα!
Αν δεν γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και δεν έχει ατράνταχτα στοιχεία, ποιο δικαστήριο ή ποια πειθαρχική επιτροπή μπορεί να καταδικάσει μόνο με ενδείξεις; Ετσι οι δύο ομάδες βγαίνουν καθαρές και πλέον καταρρίπτεται κάθε προσπάθεια να χυθεί άπλετο φως και να υπάρχει πειθαρχική τιμωρία ομάδων εντός της Ελλάδας, που σχετίζονται με τους φακέλους που κατά καιρούς στέλνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου με ύποπτα ματς. Μάλιστα για του λόγου το αληθές να υπενθυμίσω την πρόσφατη αθώωση του Ηρακλή Ψαχνών για ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, καθώς στην διαδικασία δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο!Ο
Ολη αυτή η υπόθεση λοιπόν, μόνο την κάθαρση δεν εξυπηρετεί, αντιθέτως θα αθωώνει και με τη βούλα, όσους τυχόν εμπλέκονται σε ύποπτη δραστηριότητα, ενώ θα αποτελεί και επιχείρημα για την ΕΠΟ και την Σούπερ Λίγκα, ότι καταπολεμούν την διαφθορά. 
Για να μην υπάρχει παρεξήγηση, φυσικά και δεν εννοώ ότι Βέροια και Εργοτέλης κάθισαν και έχασαν για να κερδίσουν στο στοίχημα, καθώς και ο πλέον άσχετος με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, αναγνωρίζει την διαφορά επιπέδου που έχουν από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, οι οποίοι να τονίσουμε ότι δεν αντιμετωπίζουν καμία κατηγορία για τα συγκεκριμένα ματς
Αναφέρομαι ωστόσο στην διαδικασία που είναι σαθρή και διάτρητη και αποτελεί την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για κάθε ομάδα που ενδεχομένως να έχει πονηρά σχέδια. Με την συγκεκριμένη πειθαρχική διαδικασία, ούτε αποκαλύπτεται τίποτα, αλλά γίνεται ακόμα πιο εύκολο και ανεμπόδιστο το έργο των παράνομων κυκλωμάτων να συνεχίσουν τα κόλπα τους στο θολό τοπίο του ελληνικού ποδοσφαίρου!
Αλλο η πειθαρχική έρευνα, άλλο η δικαστική
Η συγκεκριμένη διαδικασία αφορά φυσικά τις πειθαρχικές ποινές και δεν έχει σχέση με την έρευνα της δικαιοσύνης για τους στημένους αγώνες στην Ελλάδα, που ξεκίνησε με την αποκάλυψη του σκανδάλου, το καλοκαίρι του 2011. Ωστόσο αμφιβάλλω έντονα, αν μπορούμε να περιμένουμε και κάτι από το ποινικό μέρος, καθώς κοντεύουν να περάσουν τέσσερα χρόνια, να υπάρχει κίνδυνος παραγραφής και οι κατηγορούμενοι που ξεπερνούν τους 100, να μην έχουν ακόμα παρουσιαστεί σε δίκη!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: