Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

To top 10 των μεταγραφών!!

Το Νησί έκανε τη... διαφορά σε αυτό το μεταγραφικό παζάρι, το πιο φτωχό των τελευταίων ετών. Τοp 10 με Κουαδράδο, Μπονί και... Καμπλ!
Το πιο... φτωχό μεταγραφικό παζάρι της τελευταίας δεκαετίας ολοκληρώθηκε και το deal για Κουαδράδο ήταν αυτό που... ακούστηκε σε όλη την Ευρώπη. Εμείς βγάλαμε το top 10. Eσείς...
Χουάν Κουαδράδο (Φιορεντίνα στην Τσέλσι)
Για πολλούς το κορυφαίο deal στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι ήταν η απόκτηση του Χουάν Κουαδράδο στην Τσέλσι. Ο Κολομαβιανός έχει μετατραπεί σε παίκτη παγκοσμίου κλάσης, γρήγορος, ντριμπλαδόρος, εξαιρετικός σκόρερ, πειθαρχημένος στο αμυντικό κομμάτι. Τι άλλο να ζητήσει ένας προπονητής. Η Τσέλσι έδωσε 26 εκατ. λίρες στη Φιορεντίνα, μαζί και τον Σαλάχ, ενώ «ξεφορτώθηκε» τον Σίρλε για να πληρώσει!
Γουίλφριντ Μπονί (Σουόνσι στη Σίτι)
Τον Δεκέμβρη η Σίτι... ξέμεινε με τον Γιόβετιτς, ο Αγουέρο με τον Τζέκο τραυματίες και ο Πελεγκρίνι επιθυμούσε διακαώς έναν μεγάλο φορ για να μείνει στη μάχη του Τίτλου. Ο Χιλιανός δεν χρειάστηκε να ψάξει πολύ και στο πρόσωπο του Γουίλφριντ Μπονί βρήκε τον killer για να πάει τη Σίτι στην κορυφή. Ο πρώτος σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ για το 2014 θα έχει πιθανότατα έναν διαφορετικό ρόλο στην επίθεση της Μάντσεστερ, αφού υπάρχει και ο Αγουέρο. Οι «Πολίτες» δαπάνησαν 25 εκατ. λίρες και περιμένουν την επιστροφή του από το Κόπα Αφρικα.
Γκάμπριελ Παουλίστα (Βιγιαρεάλ σε Αρσεναλ)
Ο Αρσεν Βενγκέρ πήρε έναν πολλά υποσχόμενο αμυντικό ο οποίος έχει διαπρέψει στο τεχνικό κομμάτι. Ετσι, ο Αλσατός εισηγήθηκε να δοθεί ποσό 11 εκατ. λιρών στη Βιγιαρεάλ, τον Κάμπελ δανεικό για να μην χάσει τον Παουλίστα. Μπορεί να μην πάρει τη θέση των Κοσιελνί, Μερτεζάκερ φέτος, αλλά η επόμενη χρονιά του ανήκει...
Gabriel Paulista, right, is a typical Arsène Wenger transfer for Arsena
Εντσο Πέρες (Μπενφίκα σε Βαλένθια)
Ηταν θέμα χρόνου να πάρει μεταγραφή σε μεγάλο club μετά τις απίθανές εμφανίσεις του στη Μπενφίκα. Σκληρός αμυντικός μέσος, βλέπει γήπεδο οσο λίγοι, μοιράζει και αποτελεί αξιόπιστη λύση για το κέντρο. Για πολλούς είναι ο αντι-Αλμπέλδα! Η Βαλένθια δαπάνησε 20 εκατ. για να τον κάνει δικό της και το deal είναι εξαιρετικό!
Argentinian midfielder Enzo Pérez
Σεϊντού Κεϊτά (ΤΣΣΚΑ σε Ρόμα)
Πρώτος σκόρερ σε Ακτή Ελεφαντοστού, Ελβετία και Ρωσία, ο Ντουμπία ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Η Ρόμα το... ρίσκαρε και έδωσε 11 εκατ. λίρες για να τον αποκτήσει. Εξάλλου, τη μεταγραφή του εισηγήθηκε ο Γκαρσία τονίζοντας πως ταιριάζει απόλυτα στα πλάνα του. Γρήγορος, εργατικός, θα καταφέρει να δέσει με τον Ζερβίνιο, μέχρι όμως να επιστρέψει από το Κόπα Αφρικα η Ρόμα καλείται να βρει άλλες λύσεις.
Κέβιν Καμπλ (Σάλτσμπουργκ σε Ντόρτμουντ)
Η μοναδική μεταγραφή της Ντόρτμουντ, παρά το γεγονός πως οι στόχοι άλλαξαν και προτεραιότητα αποτελεί η παραμονή! Οι Βεστφαλοί δαπάνησαν 12 εκατ. ευρώ και τα πρώτα δείγματα φάνηκαν στην πρεμιέρα του κόντρα στη Λεβερκούζεν. Σίγουρα θα κάνει τη διαφορά στην... κουρασμένη ομάδα της Ντόρτμουντ.
Ματίγια Νάστασιτς (Μαν. Σίτι στη Σάλκε)
Εντυπωσιακή μεταγραφή για τη Σάλκε, η οποία απέκτησε έναν εξαιρετικό αμυντικό. Οι συνθήκες στη Σίτι δεν ήταν οι καλύτερες για τον Σερβο αμυντικό ο οποίος αναζητούσε μια καλύτερη προοπτική! Ψύχραιμος, δυναμικός, έξυπνος, ο Ντι Ματέο θα πάρει αρκετά πράγματα από την παρουσία του Νάστασιτς στο βασικό σχήμα.
Αντρέα Σίρλε (Τσέλσι σε Βόλφσμπουργκ)
Δεν είχε ευκαιρίες ή δεν τα έδωσε όλα στην Πρέμιερ Λιγκ; Ο Σίρλε τα μάζεψε και γύρισε στη Γερμανία για λογαριασμό της Βόλφσμπουργκ. Ο Μουρίνιο του άλλαξε θέση, η παρουσία του Αζάρ τον κράτησε στον πάγκο και ελπίζει πω; στους «Λύκους» θα βρει την ηρεμία του.
Ρίχνει τις απαιτήσεις της για Σούρλε η Τσέλσι
Μανόλο Γκαμπιαντίνι (Σαμπντόρια στη Νάπολι)
Ο Μπενίτεθ ήθελε μεταγραφή στην επίθεση και ο Γκαμπαντίνι ήταν η πρώτη του επιλογή! Θεωρείται ένα από τους καλύτερους νέους παίκτες στην Ιταλία, προέρχεται από εξαιρετική σεζόν με 7 γκολ σε 13 ματς. Οι Ιταλοί τον συγκρίνουν με τον Ενρίκο Κιέζα και οι Ναπολιτάνοι ελπίζουν πως θα κάνει τη μεγάλη διαφορά στην επίθεση
Βίκτορ Βαλδές (Μαν. Γιουνάιτεντ)
Ο Νταβίδ Ντε Χέα ετοιμάζεται για τη Ρεάλ Μαδρίτης και η Γιουνάιτεντ αναζητά τον διάδοχο του Ισπανού γκολκίπερ! Ο Βαλδές ξεπέρασε τον τραυματισμό του, έκανε ενα φανταστικό deal με τη Γιουνάιτεντ και περιμένει την ευκαιρία του. Εξαιρετικός στα τετ α τετ, έμπειρος και έτοιμος να δώσει απαντήσεις
Víctor Valdés would be an ideal replacement for Manchester United if David de Gea does leave

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: