Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

«Να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Λιμόζ, Φρεντερίκ Φορτέ και μίλησε μεταξύ άλλων για το επερχόμενο παιχνίδι της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για τις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ:
«Έχουμε παίξει πολλές φορές με τον ΠΑΟΚ. Όταν αγωνιζόμασταν ως αντίπαλοι ήμασταν μέσα στα 10 καλύτερα κλαμπ της Ευρώπης».
Για τις φωτογραφίες που είδε με τους πρώην συμπαίκτες του:
« Όλους τους θυμήθηκα, τον Πρέλεβιτς, τον Τζον Κόρφα που σούταρε με το ένα χέρι και όλους τους υπόλοιπους».
Για την κατάσταση στη Λιμόζ:
«Το 2004 είχαμε πτωχεύσει και τότε αγόρασα την ομάδα. Ξεκινήσαμε από την τρίτη κατηγορία, πρόσφατα πήραμε το πρωτάθλημα, αγωνιστήκαμε στην Ευρωλίγκα και βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση».
Για το γεγονός πως η Λιμόζ διοικείται από έναν παλιό παίκτη της ομάδας όπως και ο ΠΑΟΚ:
«Νομίζω πως αυτό βοηθάει για να υπάρχον ρόλοι στην ομάδα. Όταν κάποιοι παίκτες μένουν 10 χρόνια σε μια ομάδα, αποτελούν ιστορία και ξέρουν πώς να την διοικήσουν».
Για τους λόγους που σταμάτησε η συνεργασία του με τον Παναγιώτη Γιαννάκη:
« Ήταν κάτι περίεργο αυτό που έγινε γιατί υπέγραψε συμβόλαιο με την εθνική ομάδα της Κίνας χωρίς να ενημερώσει κανέναν και δεν μπορούσαμε να το δεχτούμε αυτό».
Για το επερχόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ:
« Είμαστε έτοιμοι αν και είχαμε τρεις ήττες στη σειρά. Σήμερα δεν έχουμε άλλη επιλογή αλλά πρέπει να κερδίσουμε για να μείνουμε ζωντανοί στην διοργάνωση».
Για το γεγονός πως η Λιμόζ ήρθε στο τουρνουά για να τιμήσει τον Νίκο Γκάλη:
« Όταν μιλάμε για μεγάλους παίκτες όπως ο Γκάλης και ο Φασούλας, πρέπει να τους θυμόμαστε γιατί έχουν γράψει ιστορία. Όποτε οι Λιμόζ καλείται σε τέτοιες εκδηλώσεις συμμετέχει».
Για τις μεγάλες μάχες της Λιμόζ με τον Άρη στο παρελθόν:
« Υπήρχαν μεγάλες μάχες αλλά εμείς εδώ στη Λιμόζ προσπαθούμε να κοιτάμε το μέλλον. Το Ευρωπαϊκό που κερδίσαμε ανήκει στην ιστορία και τώρα πρέπει να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ που είναι μια ομάδα που έχει γράψει ιστορία στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ».
Για την προσπάθεια να φτιάξει γήπεδο η ομάδα:
«Έχουμε 5.500 κόσμο ακόμα και στα φιλικά και ο δήμαρχος προσπαθεί να βρει τον τρόπο να φτιάξει ένα γήπεδο των 10.000 θέσεων. Είναι ένα όνειρο αυτό, το θέμα είναι το πώς θα βρεθούν τα χρήματα. Εδώ στο Λιμόζ δεν υπάρχει άλλη ομάδα και όλος ο κόσμος είναι δίπλα μας».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: