Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Θα λένε για πενήντα χρόνια!!


Θα λένε για πενήντα χρόνια

Τη δυνατότητα να γράψει το όνομά του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του Ολυμπιακού έχει απόψε ο Μάρκο Σίλβα, ο οποίος έχει μπροστά του και την πρόκληση της διάκρισης στο Europa League.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός του Μάρκο Σίλβα έχει απόψε την ευκαιρία να πετύχει ένα πολύ σημαντικό ρεκόρ, καθώς αν οι “ερυθρόλευκοι” ξεπεράσουν το εμπόδιο του Λεβαδειακού, θα πετύχουν τη 17η νίκη τους σε ισάριθμα ματς.

Οπότε πάει...περίπατο το ρεκόρ της ομάδας του Τροντ Σόλιντ με τις 16 συνεχόμενες νίκες και ο Πορτογάλος ξεπερνά τον Νορβηγό με αυτή την επίδοση.

Μια ματιά όμως σε αυτά που έχει ήδη πετύχει και αυτά που μπορεί να κάνει στη συνέχεια η ομάδα του Σίλβα, αποδεικνύει πως ο πρώην κόουτς της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, έχει τη δυνατότητα να γράψει το όνομα του με “χρυσά” γράμματα στην ιστορία των Πειραιωτών.

Να μιλούν δηλαδή οι οπαδοί του Ολυμπιακού για τον Πορτογάλο τα επόμενα πενήντα χρόνια και οι επιδόσεις της φετινής ομάδας ν' αποτελούν σημείο αναφοράς για το σύλλογο και τον κόσμο του.

1.Έχει ήδη σπάσει το ρεκόρ της ομάδας του Μάρτον Μπούκοβι, που κράτησε μισό αιώνα, με τις έντεκα συνεχόμενες νίκες. Ο Ολυμπιακός μετρά ήδη 16 συνεχόμενες και συνεχίζει.

2.Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν όπως προαναφέραμε τη δυνατότητα να σπάσουν σήμερα και το ρεκόρ της ομάδας του Σόλιντ.

3.Η εκτός έδρας νίκη των πρωταθλητών επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο με το εντυπωσιακό 3-2, είναι από τις νίκες που σίγουρα θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων για τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις του Ολυμπιακού, ειδικά όταν θα επιζητούν την υπέρβαση οι “ερυθρόλευκοι”. Ποιος ξέρει, στο φινάλε της φετινής σεζόν μπορεί να λέει κάποιος “ο Ολυμπιακός κέρδισε την πρωταθλήτρια Αγγλίας στην έδρα της”. Γιατί δεν είναι και απίθανο να κατακτήσουν οι Λονδρέζοι φέτος τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ.

4.Η ομάδα του λιμανιού συνεχίζει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις και σ' ενάμιση μήνα θα κοντραριστεί με την Άντερλεχτ. Ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης και φυσικά με μια καλή κλήρωση θα έχει και μεγαλύτερες βλέψεις, με μια ενδεχόμενη πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

5.Ο Ολυμπιακός έχει (μέχρι στιγμής) μόνο νίκες στο πρωτάθλημα και όλοι πλέον στου Ρέντη συζητούν “φωναχτά” πως στόχος των Πειραιωτών θα πρέπει να είναι η κατάκτηση του τίτλου χωρίς ήττα. Κάποιοι κάνουν λόγο για τριάντα νίκες...

6.Οι “ερυθρόλευκοι” είναι επί της ουσίας στα προημιτελικά του Κυπέλλου μετά τη νίκη με 4-1 στα Χανιά και στο λιμάνι επιθυμούν την κατάκτηση και του Κυπέλλου.

Φανταστείτε λοιπόν τον Ολυμπιακό να έχει κάνει νταμπλ, να έχει πάρει το πρωτάθλημα αήττητος, να έχει φτάσει στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ και να έχει πετύχει μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη, όπως αυτή εναντίον της Άρσεναλ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Άγαλμα θα κάνουν οι “ερυθρόλευκοι” στον Πορτογάλο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: