Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Μέξας: «Νίκη σε όχι τόσο καλή μέρα»


Μέξας: «Νίκη σε όχι τόσο καλή μέρα»

Μπορεί ο Απόλλων Πατρών να μην έπαιξε στο... 100% του, ωστόσο νίκησε τα Τρίκαλα κι αυτό είναι που μετράει για το στόχο της παραμονής, όπως παραδέχθηκε ο Κώστας Μέξας.

Ο προπονητής του Απόλλωνα Πατρών στάθηκε στη σημασία που έχει για την ομάδα του η νίκη απέναντι στα Τρίκαλα, παρά το ότι δεν έμεινε πλήρως ικανοποιημένος απ' την εμφάνιση και μίλησε για το ντεμπούτο του εκπληκτικού Λαμπρόπουλου.

Για το παιχνίδι: «Τα φετινά Τρίκαλα είναι ίσως η πιο καλά δομημένη ομάδα που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια ο Κώστας εκεί. Εμείς σε κάποιους τομείς δεν ήμασταν καλοί όπως στην πίεση και το αμυντικό ριμπάουντ, αφού μας έλειψε και ο Γουντς και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Τιγκ στο πρώτο ημίχρονο να μας δημιουργήσει πολλά προβλήματα και εκνευρισμό. Υπάρχει εξήγηση για τα σκαμπανεβάσματα γιατί έχουμε βάλει στην ομάδα πολλά νέα πρόσωπα, όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Χρειάζεται χρόνος για να γίνουμε πιο ομαδικοί και να ανταπεξέλθουμε καλύτερα στα “πρέπει” των αγώνων».

Για την πίεση που είχε η ομάδα του: «Σήμερα δείξαμε παραπάνω πιεσμένοι απ’ όσο θα έπρεπε. Είναι σημαντική η νίκη σε όχι τόσο καλή ημέρα. Ο απολογισμός των 5 νικών στο φινάλε του πρώτου γύρου σημαίνει ότι είμαστε πιο κοντά στην επίτευξη του βασικού στόχου όπου είναι η παραμονή. Μετά από την ήττα με τον Αρκαδικό, η αλήθεια είναι ότι δεν υπολογίζαμε ότι θα τελειώσουμε το πρώτο μισό με 5 νίκες. Μας περιμένει δύσκολος δεύτερος γύρος και πρέπει να δουλέψουμε αρκετά για να γίνουμε ομάδα. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και θα πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι απ’ ότι σήμερα γιατί οι απαιτήσεις είναι αυξημένες και οι δυσκολίες μεγάλες».

Σε ερώτηση για την απόδοση του Φώτη Λαμπρόπουλου (ντεμπούτο με 18 πόντους κι 9 ριμπάουντ) και για τις δηλώσεις του Κώστα Φλεβαράκη για τη διαιτησία απάντησε: «Δεν θέλω να σχολιάσω τι είπε ο κόουτς, δεν είναι δική μου δουλειά. Σε ότι έχει να κάνει με το Φώτη, είναι Έλληνας παίκτης. Γνωρίζει την κατηγορία και ήξερε τι πρέπει να κάνει μπαίνοντας στο παιχνίδι. Ήταν καλύτερος απ’ ότι αναμέναμε και το ζητούμενο πλέον είναι να τον εντάξουμε στην ομάδα. Έχει κάποια σημεία στο παιχνίδι του που μας έλειπαν και θα μας βοηθήσει να λειτουργήσουμε καλύτερα στο πικ εν ρολ. Όμως πρέπει να μάθει και αυτός την ομάδα αλλά και εμείς να μάθουμε να λειτουργούμε με τον Φώτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: