Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Τύχη, δοκάρι και Αθανασιάδης... έσωσαν τον Πανθρακικό!!


Τύχη, δοκάρι και Αθανασιάδης... έσωσαν τον Πανθρακικό

Σπουδαίο βαθμό στη μάχη που δίνει για τη σωτηρία πήρε ο Πανθρακικός μέσα στη Βέροια, η οποία είχε τρεις μεγάλες ευκαιρίες να πάρει το τρίποντο.

Με σύμμαχο την τύχη, τα δοκάρια και τον Αθανασιάδη να έχει καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα, ο Πανθρακικός απέσπασε την λευκή ισοπαλία στην έδρα της Βέροιας και πήρε ένα σπουδαίο πόντο στη μάχη που δίνει για τη σωτηρία.

Η Βέροια πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο ξεκίνημα, ωστόσο στο πρώτο 25λεπτο, ο Πανθρακικός ήταν αυτός που απείλησε περισσότερο, με τους Βάλτερ και Ντιγκινί. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, όμως, οι γηπεδούχοι είχαν δύο τεράστιες ευκαιρίες να μπουν μπροστά στο σκορ, αρχικά με τον Κόλα (έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Παπαγεωργίου) και λίγο αργότερα με τον Ναζλίδη, με τον τερματοφύλακα του Πανθρακικού, Αθανασιάδη, να πραγματοποιεί εκπληκτική επέμβαση.

Στην επανάληψη επικράτησε το ίδιο σκηνικό. Η Βέροια πίεζε στην αρχή, δεν μπορούσε να «φτιάξει» ευκαιρίες, αλλά με την είσοδο του Αμπντούν ανέβασε στροφές και λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ στο 65’ αλλά ο Κόλα σημάδεψε από κοντά το οριζόντιο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι, είχαν και αυτοί την ευκαιρία τους να σκοράρουν αλλά η κεφαλιά του Μελίσση πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 86’ η Βέροια είχε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία, με την κεφαλιά του Μπατιόν να διώχνει ο Μελίσσης πάνω στη γραμμή.

Το ματς
Το παιχνίδι είχε εξ αρχής καλό ρυθμό με τις δύο ομάδες να δείχνουν διάθεση να παίξουν ανοικτά. Η Βέροια παρότι είχε τον έλεγχο δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Πανθρακικού, ο οποίος όταν έκλεβε τη μπάλα έβγαινε επικίνδυνα στην αντεπίθεση. Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, ήταν πιο απειλητικοί στο πρώτο 25λεπτο και δημιούργησαν δύο καλές ευκαιρίες να σκοράρουν, με τον Βάλτερ να μην βρίσκει στόχο στο 14’ και τον Λόπεθ να διώχνει επτά λεπτά αργότερα το σουτ του Ντιγκινί.

Ένας τραυματισμός του Μαγέφσκι έριξε το ρυθμό, ωστόσο η Βέροια ανέκτησε και πάλι τα ηνία του αγώνα, κέρδισε πολλά κόρνερ και μέσω αυτών, είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες να προηγηθεί. Αρχικά, στο 40’ έπειτα από εκτέλεση του Μαγέφσκι και κακή έξοδο του Αθανασιάδη, ο Κόλα έκανε την κεφαλιά αλλά ο Παπαγεωργίου πρόλαβε να διώξει τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή. Λίγο αργότερα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, από νέα εκτέλεση κόρνερ, αυτή τη φορά του Γεωργιάδη, ο Ναζλίδης έκανε ολομόναχος από το ύψος της μικρής περιοχής την καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού κράτησε το μηδέν με εκπληκτική επέμβαση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Η Βέροια είχε την κατοχή, πίεζε αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Μέχρι το 60’ αυτό, όμως, που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Αμπντούν και έδωσε ώθηση στην ομάδα του. Στο 65’ μάλιστα, οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να ανοίξουν και το σκορ, αλλά ο Κόλα με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Άρτσε, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο Κόλα απείλησε, αλλά το σουτ του έξω από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ.

Στο 69’ ο Πανθρακικός λίγο έλειψε να προηγηθεί από το… πουθενά, αλλά η κεφαλιά του Μελίσση πέρασε δίπλα από το δεξί «γάμα» του Λόπεθ. Στα εναπομείναντα λεπτά, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βρουν το γκολ και οι γηπεδούχοι έφθασαν πολύ κοντά με τον Μπατιόν στο 86’, αλλά ο Μελίσσης έδιωξε πάνω στη γραμμή με το κεφάλι. Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος και με αυτό τον πόντο, η Βέροια παρέμεινε στην 11η θέση έχοντας 19 βαθμούς, ενώ ο Πανθρακικός συνεχίζει από την 15η θέση. με 12 βαθμούς.



Οι συνθέσεις:
Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης): Λόπες, Πούγγουρας, Γιαννούλης, Όστοϊτς (75’ Νάστος), Μαλόν, Μπατιόν, Άρτσε, Μαγέφσκι (60’ Αμπντούν), Ναζλίδης, Γεωργιάδης, Κόλα (81' Καϊκούτ)

Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Νέτο, Μαραγκός, Σιόντης

Πανθρακικός (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Ποτουρίδης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Ντιγκινί, Λαδάκης (73’ Ηλιάδης), Μπουγαΐδης, Χαβίτο, Μεχία, Βάλτερ (58’ Χασομέρης), Ροτζέριο Μάρτινς (53’ Ιγκόρ)

Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Χρήστου, Μουδούρογλου, Σέτι

Διαιτητής: Αρετόπουλος

Γήπεδο: Δημ. Στάδιο Βέροιας *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: