Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Σφαιρόπουλος: «Σιγά σιγά βρίσκουμε τους αυτοματισμούς μας»


Σφαιρόπουλος: «Σιγά σιγά βρίσκουμε τους αυτοματισμούς μας»

Όσο περνάει ο καιρός ο Ολυμπιακός θα εμφανίζεται ακόμη καλύτερος, όπως δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης.

Η φιλοσοφία του Ολυμπιακού είναι τα πάντα να ξεκινούν από την άμυνα, όπως εξήγησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» δήλωσε πως η ομάδα του θα γίνεται ολοένα και καλύτερη με την πάροδο του χρόνου όταν βρουν τους αυτοματισμούς τους οι παίκτες, ενώ τόνισε πως το ματς με το Ρέθυμνο απαιτεί υψηλό βαθμό συγκέντρωσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο Κρήτη TV:

Για το παιχνίδι στη Βιτόρια: «Κάναμε μια καλή νίκη στη Βιτόρια, αλλά τίποτα περισσότερο. Όλοι στην ομάδα διαθέτουν την ανάλογη εμπειρία ώστε να γνωρίζουν ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να κοιτάμε μακριά, εκείνο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι και σε αυτό να συγκεντρωθούμε. Και το επόμενο παιχνίδι είναι αυτό με το Ρέθυμνο. Μετά από αυτό το ματς θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι της Ευρωλίγκας που είναι με τη Μπάμπεργκ. Πάντως εκείνο που έχει σημασία είναι να κοιτάμε κάθε φορά το παιχνίδι που έχουμε να παίξουμε, να προετοιμαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα και στο τέλος θα δούμε που έχουμε φτάσει».

Για την αμυντική προσέγγιση των παιχνιδιών: «Το στυλ αυτό του παιχνιδιού μας χαρακτηρίζει όχι μόνο στα δύο τελευταία παιχνίδια, αλλά γενικά σε όλο τον τρόπο ανάπτυξης και φιλοσοφίας. Γενικά ξεκινάμε όλα τα παιχνίδια από την άμυνα, το έχουμε πει αυτό και πέρσι. Γενικά, όλα τα παιδιά όσο περνάει ο καιρός γίνονται όλο και πιο αποδοτικοί σε αυτό τον τρόπο παιχνιδιού. Είναι λογικό όσο περνάει ο καιρός η ομάδα να δένεται, γιατί όπως λέμε και στην επίθεση, χρειάζεσαι αυτοματισμούς, γιατί και αυτό μας βοηθάει, για να έχουμε μια καλή επιθετική βραδιά όπως στη Βιτόρια. Δηλαδή οι αυτοματισμοί, αυτοί μας βοηθάνε. Εκτός από την επίθεση, υπάρχουν αυτοματισμοί και στην άμυνα. Χρειάζεται χρόνος για να δεθεί η ομάδα και αμυντικά και επιθετικά και νομίζω πως όσο περνάει ο χρόνος θα μπορούμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα από ό,τι παίζουμε τώρα».

Για τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια και την απευθείας Κρήτη: «Σίγουρα δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς ενεργειακά παιχνίδια με ταξίδια για μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτό εμείς το προσέχουμε πάρα πολύ, όλο το επιτελείο, με τους συνεργάτες μου. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκουραζόμαστε όταν πρέπει, ώστε να έχουμε δυνάμεις όσο περνάει ο καιρός. Ένας λόγος που ήρθαμε εδώ με τσάρτερ, αλλά πήγαμε και στη Βιτόρια ήταν ότι η ομάδα θα ήταν πιο φρέσκια και πιο ξεκούραστη και γι' αυτό θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους μας, τους κυρίους Αγγελόπουλους, οι οποίοι μας διέθεσαν αυτό το τσάρτερ, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι στη Λαμποράλ γιατί η ομάδα για να πάει στη Βιτόρια είναι δύσκολο το ταξίδι. Με το τσάρτερ, όμως, δεν είχαμε τόση κούραση και είχαμε μεγαλύτερη ενέργεια στο παιχνίδι. Ο λόγος που ήρθαμε εδώ ήταν ο ίδιος ώστε να μπορέσει η ομάδα να ξεκουραστεί και να μπορέσει να είναι έτοιμη σε ένα απαιτητικό ενεργειακά παιχνίδι όπως αυτό με το Ρέθυμνο.

Το ματς με το Ρέθυμνο είναι δύσκολο γιατί το Ρέθυμνο παίζει με πολλή ενέργεια, έχει πολύ καλά στοιχεία και πρέπει να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι για να κάνουμε αυτά που πρέπει
».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: