Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Άρης Σιαουλιάι 86-67

Μόνος πρώτος στον 3ο όμιλο του Eurocup βρίσκεται ο Αρης, ο οποίος νίκησε με 85-67 την Σιαουλιάι, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Για 35 λεπτά οι λιθουανοί προβλημάτισαν τον Αρη, αλλά οι Κακιούζης και Χατζηβρέττας με την εμπειρία τους βοήθησαν την ομάδα τους να φτάσει τελικά σε μία άνετη νίκη. Η νίκη αυτή σε συνδυασμό με την ήττα της Χαποέλ Ιερουσαλήμ από την Ζαντάρ, έφερε τον Αρη στην κορυφή του ομίλου και έχει πλέον σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ισραηλινών για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.
Παρότι ο κόσμος του Αρη δήλωσε και πάλι "παρών" στο Αλεξάνδρειο ο Αρης δεν ξεκίνησε καλά το ματς και είδε τους λιθουανούς να ξεφεύγουν με 17-11, έχοντας τον Ντέρικ Λόου σε καλή μέρα. Οι "κίτρινοι" κατάφεραν, πάντως, να μειώσουν στους πέντε με το τέλος της πρώτης περιόδου (15-20) και στο ξεκίνημα της δεύτερης ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους.

Με δύο τρίποντα του Κακιούζη και ένα του Ντίξον ο Αρης έτρεξε σερί 9-0 και προσπέρασε με 24-20, ωστόσο, ο Λόου απάντησε και πάλι (23-24, 12`). Ο Αρης, πάντως, είχε βρει ρυθμό, βελτίωσε την άμυνά του και στο 15` ξέφυγε με 32-26. Οι λιθουανοί, όμως, αντέδρασαν και πάλι για να φέρουν το ματς στα ίσα με τη λήξη του ημιχρόνου (39-39, 20`).

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη στην τρίτη περίοδο, καθώς μετά από έξι αγωνιστικά λεπτά ο Αρης είχε σημειώσει μόλις έναν πόντο και βρέθηκε να χάνει με 10 από τους λιθουανούς (50-40). Κακιούζης, Ντίξον και Ρίτσαρντσον, όμως, δεν άφησαν τους λιθουανούς να χαρούν για πολύ. Στα τελευταία τέσσερα λεπτά της τρίτης περιόδου το επί μέρους σκορ του αγώνα ήταν 14-3 υπέρ του Αρη, που προσπέρασε και πάλι με 54-53 (30`).

Μέχρι το 33ο λεπτό οι δύο ομάδες βάδιζαν πόντο - πόντο και όλα έδειχναν πως το φινάλε του αγώνα θα είναι δραματικό. Ο Νίκος Χατζηβρέττας, όμως, είχε διαφορετική άποψη και με δικά του καλάθια έβαλε τον Αρη σε πλεονεκτική θέση, πέντε λεπτά πριν το τέλος (67-60). Ο έμπειρος γκαρντ έκανε την αρχή και οι Κακιούζης Ρίτσαρντσον τον ακολούθησαν δίνοντας στον Αρη... αέρα 13 πόντων (73-60) στο 36`.

Οι λιθουανοί δεν μπόρεσαν να κάνουν νέο come back και ο Αρης δεν δυσκολεύθηκε να αυξήσει κι άλλο τη διαφορά. Ο Νίκος Αργυρόπουλος ήταν εξαιρετικός στα οργανωτικά του καθήκοντα και οι "κίτρινοι" έφτασαν τελικά στη νίκη με 85-67, η οποία και τους φέρνει στην πρώτη θέση του 3ου ομίλου στο Eurocup.

Δεν υπάρχουν σχόλια: