Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Koύπερ: «Χρειάζεται χρόνος»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Για την επέκταση του συμβολαίου του, αλλά και για τα άσχημα αποτελέσματα, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο Αργεντινός προπονητής είναι χαρούμενος από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ωστόσο ζήτησε πίστωση χρόνου από τους στενοχωρημένους φίλους της ομάδας για την επίτευξη των καλών αποτελεσμάτων.

«Χρειάζεται χρόνος για να μάθεις μια ομάδα. Μια ομάδα πρέπει να έχει πάντα έναν ενθουσιασμό, τον οποίο θα πρέπει να τον συντηρείς και να τον αυξάνεις. Θέλω να γνωρίσω τα πάντα για την ομάδα, να δουλέψουμε περισσότερο και να αρχίσουν να έρχονται τα αποτελέσματα. Πάντοτε σε μια αλλαγή προπονητή απαιτείται μια πίστωση χρόνου για να γνωρίσει τους ποδοσφαιριστές του και αυτοί το νέο προπονητή τους», δήλωσε ο προπονητής του Άρη.

Επίσης, τόνισε ότι η ομάδα χρειάζεται τα καλά αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον και έδειξε να καταλαβαίνει ότι οι φίλαθλοι ήδη έχουν κάνει αρκετή υπομονή: «Θέλουμε μια νίκη στην έδρα μας, που δεν την έχουμε κατακτήσει ακόμα. Είμαστε επαγγελματίες, αμειβόμαστε για να κάνουμε τη δουλειά αυτή, θεωρούμε ότι η ομάδα είναι μια «εταιρία», καταλαβαίνουμε ότι όταν πηγαίνει καλά η «εταιρία» πηγαίνουν καλά τα πράγματα και για εμάς. Κατανοώ ότι κάποιοι οπαδοί μας είναι στενοχωρημένοι με την κατάσταση, αλλά είναι πάντα εκεί κοντά μας και αυτό το θαυμάζω, μας δίνουν ώθηση πάντα. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση».

Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα της Ελλάδος

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για τη 15η αγωνιστική ( Κυριακή 20/12), τονίζοντας ότι πρέπει να δουλέψουν ομαδικά και να εκμεταλλευτούν το συγκεκριμένο παιχνίδι για να αλλάξουν το κλίμα που ισχύει: «Οι γραμμές πρέπει να είναι πολύ κοντά και να υπάρχει καλή λειτουργία όλων των γραμμών. Είναι μια καλή ευκαιρία αυτό το ματς να γυρίσουμε σελίδα, αφού θα έχουμε κερδίσει την ομάδα που προπορεύεται και είναι η καλύτερη ομάδα στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Θα φανεί επίσης μέσα στο γήπεδο η δουλειά που κάνουμε».

Σχετικά με την επιστροφή του Νάτσο Γκαρσία, ο Κούπερ δήλωσε πως θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα δύο - τριών εβδομάδων για να είναι απόλυτα έτοιμος, ενώ πρέπει να είναι προσεκτικοί για το πώς θα ενταχθεί σε αγωνιστικούς ρυθμούς:«Ο Νάτσο Γκαρσία προπονείται πλέον με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά υστερεί έναντι των υπολοίπων σε φυσική κατάσταση. Είναι διαφορετικό για έναν παίκτη όταν λείπει τόσο καιρό με τραυματισμό να μπαίνει σε δυνατούς αγωνιστικούς ρυθμούς. Ο ποδοσφαιριστής δείχνει μεγάλη διάθεση, αλλά πρέπει να προσέξουμε διότι υπάρχει ο κίνδυνος της υποτροπής και να πάει ακόμα πιο πίσω»

Δεν υπάρχουν σχόλια: