Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Σούπερ Λίγκα: «Δικαίωμά τους…»

Σούπερ Λίγκα: «Δικαίωμά τους…»
Δυσαρέσκεια με χαμηλούς τόνους, εκφράζει η Σούπερ Λίγκα αναφορικά με την προσφυγή του Παναθηναϊκού στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, κατά της απόφασης περί αναδιάρθρωσης. «Είναι δικαίωμά τους… Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων του… Τα όργανα θα αποφασίσουν», αναφέρει συνοπτικά η επίσημη τοποθέτηση της διοίκησης του συνεταιρισμού, που θεωρεί την προσφυγή των "πρασίνων" εκπρόθεσμη!

Σε χαμηλούς τόνους κυμαίνεται η αντίδραση της Σούπερ Λίγκας από τη στιγμή που έγινε η γνωστή η απόφαση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, όπου και προσέβαλε την απόφαση να αυξηθούν την επόμενη περίοδο οι ομάδες σε 18, θεωρώντας την παράνομη.

Η επίσημη τοποθέτηση της διοίκησης του συνεταιρισμού είναι η εξής:

«Ο Παναθηναϊκός, όπως και κάθε ΠΑΕ, έχει το δικαίωμα να προσφύγει στα αρμόδια όργανα κατά της οποιασδήποτε απόφασης. Τα όργανα είναι αυτά που θα αποφασίσουν στο τέλος, για το αν έχει δίκιο ή όχι. Στη Γ.Σ. της λίγκας, ο Παναθηναϊκός ήταν η μόνη ομάδα που είχε ψηφίσει “όχι” στην αναδιάρθρωση, η Ξάνθη απείχε της ψηφοφορίας, ενώ οι ΠΑΕ Ατρόμητος και Βέροια που απουσίαζαν, ενημέρωσαν ότι συντάσσονται με την άποψη της πλειοψηφίας. Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων του».

Πληροφορίες, εξάλλου, αναφέρουν, πως στη Σούπερ Λίγκα θεωρούν εκπρόθεσμη την προσφυγή του Παναθηναϊκού και επικαλούνται το άρθρο 41 του Καταστατικού της ΕΠΟ, που αναφέρει πως οι αποφάσεις των Δ.Σ. προσβάλλονται εντός δύο ημερών στην Επιτροπή Εφέσεων της ομοσπονδίας. Αυτό -κατά πάσα πιθανότητα- θα επικαλεστούν και στο δικαστήριο, ωστόσο από τον Παναθηναϊκό υποστηρίζουν πως η προσφυγή έγινε εντός 48 ωρών από τη Γ.Σ., συνεπώς το επιχείρημα δεν στέκει. Παράλληλα, στη Σούπερ Λίγκα τονίζουν ότι η απόφαση τους περί αναδιάρθρωσης προήλθε έπειτα από εντολή της ΕΠΟ, χωρίς να τροποποιήσουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος, η οποία άλλωστε δεν είχε ακόμη εγκριθεί από την ομοσπονδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: