Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Χωρίς ευρώ δεν υπάρχει... μάνατζμεντ!!

Δεν μου αρέσει να υπερασπίζομαι την δουλειά του δημοσιογράφου, αλλά ειλικρινά το τελευταίο πρόβλημα που μπορεί να έχει μια ομάδα είναι το να μαθαίνει ο κόσμος τις ομιλίες μέσα από τα αποδυτήρια. Γράφει ο Κώστας Κετσετζόγλου.
Χωρίς ευρώ δεν υπάρχει... μάνατζμεντ
Πρόβλημα υπάρχει όταν γράφονται ψέμματα, πρόβλημα υπάρχει όταν κατηγορούνται άνθρωποι άδικα. Οποιοι κι αν είναι, ότι κι αν κάνουν. Στην ΑΕΚ μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει διαψευστεί και βέβαια κανένα θέμα σαν αυτά του ΟΣΦΠ δεν έχει βγει με καυγάδες παικτών κ.τ.λ. Αν λοιπόν αρχίζουν σε μια ομάδα με 1 πόντο σε 4 παιχνίδια να ασχολούνται με το αν θα διαρρεύσει μια ομιλία του προπονητή ή του προέδρου τότε το παιχνίδι χάνεται. Ειλικρινά δεν το γράφω για να υπερασπιστώ την δουλειά μας γιατί ούτως ή άλλως θα την κάνουμε όσο πιο σωστά μπορούμε. Το θέμα είναι πως η ομάδα πρέπει να έχει ένα και μόνο ένα στόχο. Να γίνει καλύτερη, να γίνει πιο αποτελεσματική, να πάρει βαθμούς, να διώξει τα φαντάσματα. Και μετά να παίξει και καλή μπάλα. Ολα τα άλλα πρέπει να μπουν σε δεύτερη μέρα. Οταν φτάσει η μέρα να μην έχουμε προβλήματα τότε ας ψάξουμε να βρούμε. Μέχρι τότε όμως όλες οι καρδιές πρέπει να χτυπούν σαν μία για μπροστά έχει ανηφόρα και κανείς δεν θα στείλει το... αυτοκίνητο του να μας πάρει και να μας ανεβάσει.
@ Διέρρευσε σήμερα η ευχάριστη είδηση για τον νόμο που θα περάσει και θα προβλέπει ρύθμιση των χρεών σε 48 δόσεις. Δεν πρόλαβαν να το κάνουν πριν κλείσει η Βουλή, ήταν θέμα χρόνου να γίνει τώρα. Από τις 120 δόσεις που ακούγονταν όταν ακόμη ήταν σε εξέλιξη η προσπάθεια του Ντέμη και τις 60 που είχε σαν στόχο ο Δημητρέλος φτάσαμε στις 48. Τα λεφτά είναι πολλά. Οι 390.000 ευρώ τον μήνα είναι πολλές αλλά όπως φαίνεται δεν μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο. Τα λεφτά βγαίνουν όμως. Με χαμηλό μπάτζετ, σωστή διαχείριση και κυρίως με προσέλκυση εσόδων με όλους τους τρόπους που έχουν «παγώσει» τα τελευταία χρόνια μια σοβασή νέα ιδιοκτησία και διοίκηση μπορεί να τα βγάλει πέρα. Σίγουρα ο δρόμος είναι δύσκολος αλλά δεν είναι κλειστός όπως θα ήταν αν ίσχυε ο διακανονισμός των 24 δόσεων με τις 800.000(!) τον μήνα.
Πλέον όλα τα χαρτιά είναι ανοικτά μπροστά στον Βιντιάδη, τον Χάρις και τους χρηματοδότες. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να περιμένουν αφού την επόμενη εβδομάδα η ρύθμιση θα είναι νόμος του κράτους. Εχουν όλα τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ, γνωρίζουν τα πάντα για το έμψυχο υλικό και το πόσο κοστίζει, ξέρουν τι μπορούν να περιμένουν από την παρουσία του κόσμου που σίγουρα θα γίνει μεγαλύτερη αν δει άσπρη μέρα και τώρα ξέρουν τι θα γίνει με τα χρέη προς το δημόσιο που στην ουσία είναι το αντίτιμο που θα καταβάλουν, σε 48 δόσεις, για να πάρουν την ΠΑΕ μαζί βέβαια με τα επίσης διακανονισμένα χρέη σε προπονητές και παίκτες. Πλέον πρέπει τάχιστα να μπουν οι ορκωτοί λογιστές, για μια απλή επιβεβαίωση των στοιχείων που όπως λένε δεν θα κρατήσει πάνω από μία εβδομάδα, και να υπογραφεί το μνημόνιο για να μάθουμε με ποιον τρόπο θα μπουν χρήματα στην αύξηση του ΜΚ αφού το μόνο δεδομένο είναι πως τα χρήματα θα μπουν με δόσεις. Με δόσεις στοχευμένες όμως που θα καλύπτουν προγραμματισμένα τις υποχρεώσεις. Και όταν φτάσουν τα χρήματα στο μαγικό νούμερο 11-12.000.000 ευρώ τότε η ΠΑΕ θα αλλάξει και τυπικά χέρια. Αυτό πρέπει να φροντίσουν να κάνουν επειγόντως ο Βιντιάδης και ο Χάρις και τα υπόλοιπα είναι απο δευτερεύοντα εως ασήμαντα. Ανάξιο λόγου είναι επίσης να θεωρούν ύποπτο ή περίεργο κάποιοι που απαιτούσαν το μάνατζμεντ χωρίς να βάλουν ευρώ στην ΑΕΚ το ότι ζητούν κάποιοι άλλοι το μάνατζμεντ βάζοντας 5.000.000 ευρώ σε πρώτη φάση. Αλλά αυτό και άλλα πολλά που τώρα μπορούν να φαίνονται σημαντικά θα ξεχαστούν σε χρόνο ρεκόρ αν γίνει αυτό που πρέπει να γίνει. Αν τελικά όμως και ο Χάρις γίνει... Λούης τότε το πλαν Β το έχουμε αποκαλύψει εδώ και καιρό. Κάνουμε τον... Σταυρό μας.
 
πηγή: aek365.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: